Skocz do zawartości
IGNORED

KTÓRY WZMAK JEST LEPSZY creek4330 CZY?

macbreslau

Rekomendowane odpowiedzi

Który wzmacniacz jest lepszy TRIANGLE TE-60 czy ???

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-18422-100005479 1221475753_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Który wzmacniacz jest lepszy TRIANGLE TE-60 czy CREEK 4330???

To miałem na myśli pisząc ten wątek,a że nie mam wprawy w pisaniu na FORUM no to wyszło jak widać.

Gość rochu

(Konto usunięte)

O tym TRIANGLE TE-60 prawdopodobnie nikt wiele Ci nie powie bo jest to raczej egzotyka w Polsce.

Creek ma ustaloną markę i jest na pewno dużo łatwiejszy w późniejszej odsprzedaży.

Jeżeli myslisz rozbudowywac system w niedalekiej przyszłości będzie to chyba lepszy zakup z przyczyn j/w.

A gdzie można kupić tego TE-60 i za ile? Moim zdaniem jedna z ciekawszych propozycji z pierwszej połowy lat 90-tych. Z tego co wiem to kilka sztuk sprzedał Audioklan około 1994 roku. Ma w pełni symetryczną topologię poszczególnych stopni (nie mylić z XLR-ami) podobnie jak YBA, także stopień aktywnego przedwzmacniacza napięciowego. Ma dobry stopień MM/MC i autonomiczną regulację głośności dla słuchawek. Na wyjściu pracują bipolarne tranzystory MJ15003/15004 i wydajne zasilanie. Miał zrobione dwa testy w polskiej prasie: Od radio do audio (prostoplasta Audio) i w Sat Audio Video (lata 94, 95?).

Creek 4330 to sama końcówka mocy z potencjomentrem głośności na przemysłowych mosfetach (quasi-komplementarnych), być może ma ładniejszą przestrzeń, ale gorszy bas i słabszą dynamikę.

wiem że creek4330 jest faworytem jeśli chodzi o przestrzeń i przejrzystość do 2000zł,

a to że zupełnie nie ma basu i dynamiki nie powinno przeszkadzać,

bo b&w 602 mają tego wystarczająco,ale obawiam się troszkę czy nie zagrałyby z TE-60 za ostro bo mają metalową kopułkę a z tego co słyszałem to TE-60 jest bardzo przejrzysty

Faktycznie z B&W może być zbyt "przejrzyście" wręcz natarczywie zarówno w jednym jak i w drugim przypadku. Myślę, że tak na prawdę to zmiana wzmaka z NADa na cokolwiek innego niewiele w sumie zmieni, bo B&W zdominują swoim charakterem, chyba że będą zasilane przez super mułowaty wzmacniacz albo jakieś kable które spacyfikują ich górę.

macbreslau, 15 Wrz 2008, 23:41

>wiem że creek4330 jest faworytem jeśli chodzi o przestrzeń i przejrzystość do 2000zł,

>a to że zupełnie nie ma basu i dynamiki nie powinno przeszkadzać,

w kwocie ~2000zł kupisz baltlaba który w podobnej cenie po prostu nie ma sobie równych. Jest trudny w zestawieniu ale coś za coś.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Pamietam ze byl kiedys test w AudioVideo .Wzmacniacz byl bardzo przychylnie oceniony .Jakosciowo aczkolwiek z innym charakterem dzwieku byl na rowni z Densen Beat 100 i Audiolab 8000.

a jakie kolumny posiadasz bo z tego co słyszalem to Creek zagra dobrze tylko z Eposami.ja miałem przez ponad rok Creeka 5350 SE i z kolumnami B&W603s3 nie zagrał...i to niezależnie od kabla jakiego używałem a było tego trochę.

jeśli są to 602s3 i mogę tu coś doradzić to bardziej proponowalbym poszukac integrę ROTELA 02 bo wzmak naprawdę dobry.sluchałem w tym połaczeniu razem z cd Marantz 6000 ose i dźwięk był dynamiczny,przejrzysty ale nie natarczywy,scena lekko wysunięta do przodu,z ładną nasyconą średnicą.warunek dobre,neutralne kable

Triangla ma moj kolega to wzmak w klasie A zdaje sie bo grzeje sie jak diabli i rzeczywiscie jest jasny ,przejrzysty a dobre rezultaty osiaga z przedwzmacniaczem (nie pomne nazwy) bo jako sama integra podobno gra gorzej.

Creek jest fajny ale lubi skuteczne kolumny bo inaczej ma zadyszke.

robix

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.