Skocz do zawartości
IGNORED

Sony TA-313 prosze o wsparcie i opinie

manioslawa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , mam mozliwość kupienia tego wzmaka i zastanawiam sie czy warto fakt chodzi mi bardziej o kolekcjonerstwo ale z tego co słyszałem to moze to nieźle zagrać , jest to stary sprzęt to nie ulega mozliwości. Gnebi mnie jeszcze jedna rzecz, znawcą elektroniki to ja nigdy nie byłem - co to znaczy ze ma hybryde znalazłem wątek na elektrodzie o tym , przeciez to nie jest chyba wzmacniacz hybrydowy?

LINK ELEKTRODA:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/45657-sony-ta-313-prosze-o-wsparcie-i-opinie/

ZDJĘCIE ZNALEZIONE W INTERNECIE

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

to chyba nie jest zaden wyzszy model, tu jest troszke info:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Main: CD880, Alpha 9 ---> Arcus

Head: CD880, Alpha 9 ---> HD600, K340

Gość

(Konto usunięte)

Układy hybrydowe to takie układy w których zastosowano połączenie elementów dyskretnych ze scalonymi. Na przykład hubrydowa końcówka mocy to taki układ scalony który można rozkręcić i wymienić w nim niektóre tranzystory podczas gdy inne elementy w tej koste to elemenety zintegrowane o małej skali inetgracji. Czy coś w tym stylu.

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

To źle. Gdy taki układ "padnie", zdobycie oryginalnego "scalaka" graniczy czasem z niemożliwością, a ich ceny mogą zwalić z nóg.

W tej klasie sprzętu, układ hybrydowy w niczym nie ustępuje sonicznie, stopniowi mocy zbudowanemu na elementach dyskretnych czyli na pojedynczych tranzystorach.

GM

Ale dzwiękowo bedzie tak samo jak na zwykłym scalaku? a czy opłaca sie brac cos takiego w niemalże fabrycznym stanie z (ponąć)wymienionymi kondesatorami za ok 500zł . Podkreślam brzmienie sie dla manie liczy ale także kolekcjonerstwo takowego sprzętu.

Ma dokładnie takie, sam widok tych wskaźników zniewala ,strasznie przejrzyste delikatny widok nie jakies badziewne diody niebieskie czerwone czy jeszcze inne zwykła żarówka która w nocy daje niesamowity efekt, chyba sie na niego zdecyduje, jezeli ktoś jeszcze cos moze mi doradzic to prosze o opinie , pozdrawiam

Robi wrazenie, mozna go lyknac ale nawet jesli stan fabryczny to wart max 3 stowki.

Ja niedawno kupilem TA AX500 bez ryski, nie rozkrecany za 2 stowy, brzmieniowo zadna rewelacja. Pozdrawiam

• 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.