Skocz do zawartości
IGNORED

GC + AE, Czy to zagra?

andzejus

Rekomendowane odpowiedzi

To co za chwile napisze zapewne dla duzej czesci osob wyda sie herezja, bezsensem i bledem w zalozeniu. Powoli, bardzo powoli :) w miare przyplywu srodkow kompletuje system, ktory ma mi zastapic altec lansingi fx6021, pomysly byly rozne, reloop, stare pioneery, zamowione mialem juz klony totem mite.. na czym stanelo?

Na te chwile mam mocno wyciszony komputer w srebrnej obudowie silverstone lascala, w srodku (tymczasowo) siedzi terratec dmx1024 + sledz z RCA Neutrik, dalej 50cm interkonekt klotz iy106, chwilowo zakonczenie tej sciezki stanowia piekne monobloki Gainclone (montaz p2p, LM3875, Dale RN55, kondy BC i Panasonic FC). Kabli i kolumn narazie brak, w zalozeniu maja byc budzetowe kable i AE Aegis Evo 1 lub Usher S-520. Z czasem dojdzie lampowy przedwzmacniacz.

Jedyne na co moge sobie pozwolic to wymiana karty dzwiekowej (o kupnie CD nie ma mowy) no i dobor innych kolumn (ale w granicach cenowych wyzej wymienionych)

Bedzie to gralo w pokoju 17m2, ma byc dosyc cieple brzmienie, muzyka: sporo elektroniki, blues, lekki rock, troche jazzu, bez ciezkich brzmien.

Jest szansa, ze calosc zagra sensownie?

https://www.audiostereo.pl/topic/45693-gc-ae-czy-to-zagra/

ja słuchałem Neo III a mam Evo III. Podobna szkoła dźwieku, duzy plus obu kolumn to wyrównany dźwięk w każdym paśmie. Nic nie wychodzi przed szereg. Bezpieczny zakup, badrzo bezpieczny. A przerobiłem już pare innych kolumn. Pzdr

https://www.audiostereo.pl/topic/45693-gc-ae-czy-to-zagra/#findComment-1163212

No to biore Neo 1. Beda to nowki, tak wiec czeka mnie okres wygrzewania. Ktos sie orientuje ile godzin potrzebuja te kolumny?

No i chyba ostatnia watpliwosc. Kable glosnikowe, przede wszystkim maja byc tanie. Procab zalatwi sprawe czy do powiedzmy 15zl (za metr) jest cos odpowiedniejszego do tego zestawu?

https://www.audiostereo.pl/topic/45693-gc-ae-czy-to-zagra/#findComment-1164415

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.