Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny z mocnym basem z UK

sector

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jako, ze siedze teraz w UK i zabawie tam jakis czas, mam juz dosc sluchania muzyki z laptopa i mam zamiar kupic kolumny, ktore posiadaja mocny bas. Kolumny beda podlaczone do wzmacniacza Marantz 7001. Na samym poczatku mialem plan zeby kupic

Wharfedale 9.3 - ale nie ma ich dostepnych w UK

Paradigm Titan v5 - tez nie ma ich w UK

teraz chcialem poszukac czegos w KEF'ach ale w zasadzie z opini na forum wynika ze np. wersja iQ7 prawie wcale nie ma basu wiec odpada. Myslalem takze o B&W 602 s3 ale tam bardziej wyrazny jest srodek i gora (z tego co wyczytalem to jasne kolumny), jednak nie wiem czy bede mial mozliwosc zakupu czego innego.

Teraz przechodzac do rzeczy, sprawa wyglada tak.

Kolumny nie powinny byc za duze zebym mogl je pozniej kurierem przeslac do PL. Wielkosc tych KEFow (iQ7) ostatecznie by mogla byc jednak preferowalbym kolumny o wysokosci wlasnie wyzej wspomnianych paradigmow czy B&W a mianowicie mniej wiecej 50-55cm (mniejsze raczej nei wchodza w gre).

Wszystko to ma grac w pokoju o wymiarach 16m2, pozniej moze troszke wiekszym, a moze i w takim samym. To jeszcze nie jest pewne, ale na 99% w 20m2.

Muzyka jakiej slucham to szybka elektronika (trance, techno itp. ale czasami tez zdarzy mi sie posluchac rocka,rapu).

Jest tez jeden bardzo duzy problem, kolumny, ktore mi polecicie, jako warte zainteresowania musza byc dostepne w UK, bo raczej nie oplaci mi sie przywiezienie ich z PL czy innego kraju.

Cena to ok 1600-1800zl.

Z gory dziekuje. Jesli bedziecie mieli jeszcze jakies pytania to odpowiem na nie jak wroce z pracy.

https://www.audiostereo.pl/topic/45839-kolumny-z-mocnym-basem-z-uk/

wybaczcie ze pisze tez jeden post pod drugim ale zapomnialem uwzglednic jednego pytania. A mianowicie nie wiem czy do takiego malego pomieszczenia nadadza sie kolumny podlogowe i czy jest sens sie w nie pakowac? Osobiscie jak juz napisalem wyzej wolalbym te "wieksze monitory" i pozniej ustwic je na stojakach.

kurde o jeden dzień się spóźniłeś wczoraj jeszcze wieczorem były na ebaju Bowersy 602 S3 ze standami w komplecie cena była śmieszna bo 120 albo 130 Funtów tylko że odbiór osobisty w tm momencie są 602.5 podłogówki też z odbiorem, swojądrogą też szukam jakichś monitorów i siedze na ebay większość dnia :] jak coś będzie czeo ja nie będe chciał to podeśle link :]

dużo basu mają jbl e80 lub e90 teraz są nowe wersje es80 lub es90, na 16m to 80 spokojnie wystarczą te kolumny mają oddzielnie dwa basowce więc z basem nie ma problemu tylko jeszcz wzmak musi być do nich przyzwoity bo na byle czym zagraja fatalnie,

....nie wiem dlaczego czesto zapomina sie o kolumnach ze stajni Acoustic Energy.

sam szukałem kiedys budzetowych kolumn dla siebie i powiem szczerze przesłuchałem Missionm33 i m34, Avance Omega, JBL E ... (dokładnie nie pamietam moelu), miałem tez flagowe Eltaxy Linear Response i AE Evo III to najlepszy produkt z wyzej wymienionych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.