Skocz do zawartości
IGNORED

Kto porównał CD: CA 740C, Pioneer D9...

dik

Rekomendowane odpowiedzi

a także Yamaha CD-S1000, Arcam FMJ CD17, Denon DCD 1500AE, Marantz SA7001. Proszę o pomoc, bo sam nie mam możliwości porównania na tym samym sprzęcie. Może to się komuś udało. Szczególnie porównać cztery pierwsze wymienione. Szukam CD nowego, nie chcę grzebać w nim w okresie gwarancyjnym, nie musi być SACD. W jednej obudowie( nie doradzajcie mi DAC zewnętrznego). Naturalnie czytałem opisy, testy w pismach i w necie, rankingi niemieckie (Stereoplay, Stereo, Audio) angielski What Hi-Fi, polskie (chyba tylko AV ma ranking). W zasadzie mam dwóch faworytów CA 740C i Pioneer PD-D9-J. Są one dość dobrze opisane, choć oceny się nieco różnią. Słuchałem CA, Ushera CD-7, nie słuchałem Pioneera. Usher odpadł - za ciepły. Interesuje mnie CD bez zmiękczonego, wydłużonego basu, słucham jazzu, rocka i coraz więcej klasyki. Co radzicie, co polecacie?

sporo modeli...

ja polecam POSLUCHANIE cyrusa np. CD8x

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

warto posluchac, potrafi zadziwic...

pozdrawiam i powodzenia ;-)

kvist.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Troszkę mi szerokość nie odpowiada (to dopiero audiofilskie kryterium :)), bo będzie stał na wierzchu stolika, który bedzie miał szerokość 55 cm, więc raczej nie posłucham, zeby nie robić sobie smaku.

W niemieckim AUDIO prezentują podstawowe zmierzone w laboratorium dane techniczne: odstęp od szumów, impedancja wyjściowa, jitter. CA i Pioneer mają porównywalne dane techniczne. Jednak CA jest robiony z jakimś pomysłem: upsampling czyli jak piszą inteligentne interpolowanie danych standardowych do 384kHz/24 bit w 32 bitowek kosci Anagramu, filtry Bessela na wyjściu. Pioneer jest bardzo solidnie zbudowany, ma nowsze kości DAC Wolfsona, ale nie wiem co ma na wyjściu.

A może ktoś z formowiczów porównał bezpośrednio Azury CA 740C z CA 840C? Czytałem w AudioVideo nr 9 b. pozytywne opinie o 840C. Czy jest lepszy o 1000 zł od 740C? Co ciekawe 640C Azura można kupić o 1000 zł taniej od 740C. Który tysiąc ma więcej "jakości"? Może macie SWOJE opinie o tym Azurach (740 kontra 840)?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.