Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2008 mój pokój .

kerikawon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Nie będę się przedstawiał , wszyscy zainteresowani, wiedzą że pracuję w Polpak Poland .

Moja firma jak co roku ,wynajmuje 3 pokoje .Jak zwykle jeden z tych pokoi będzie pod moją opieką .Chciałbym tam zaprezentować po jednym grającym systemie .Myślałem o głośnikach Paradigm Signature S-4 v.2 ,NHT Classic Three, oraz Xindak Compass 1.6. Wszytko to tradycyjnie na dwóch systemach elektroniki Anthem , i Xindak na bazie wzmacniacza lampowego v-20 .Okablowanie według sugestii forumowiczów z ofert firmy w której pracuje .Aby wszyscy moi goście byli jak najbardziej zadowoleni , proszę o sugestię ,czego oczekują oraz jak widzieliby prezentację .Za dyskusje i ewentualne uwagi z góry dziękuję .

https://www.audiostereo.pl/topic/45918-audio-show-2008-m%C3%B3j-pok%C3%B3j/
Gość

(Konto usunięte)

kerikawon, 28 Wrz 2008, 12:25

>Witam!

>Nie będę się przedstawiał , wszyscy zainteresowani, wiedzą że pracuję w Polpak Poland .

Te forum powoli zamienia się w reklamowy śmietnik, czy każdy sprzedawca będzie teraz opisywał "swój" pokój ?!? Zaproście tam sobie jakieś laski zamiast śmiecić na forum.

Czy ten wątek ma działać na zasadzie "dobra reklama to zła reklama", coś jak niepisany standard "dobra wiadomość to zła wiadomość"?

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

witam!!!

od kilku tygodni nakręcam się na zestawik PARADIGM REFERENCE STUDIO-60 v.4 + XINDAK MUSE 2.0 + XINDAK XA-6950V i zastanawiam się czy w trakcie audio show w Twoim "pokoiku" go usłysze!!

Byłoby super!!!!z sensownym okablowaniem ultralink.....

Nie ten wątek ma na celu ,dokonać selekcji i wyboru urządzeń , które moi przyjaciele i znajomi chcieli by zobaczyć ,i posłuchać .Nie będę też nikogo blokował.Oczekuje podpowiedzi i sensownej dyskusji . Tadeo jak zwykle masz rację ;).

mztv Oczywiście witam pierwszy typ .PARADIGM REFERENCE STUDIO-60 v.4 + XINDAK MUSE 2.0 +

>XINDAK XA-6950V Oczywiście z zastrzeżeniem do fatalnej akustyki pokoi w Hotelu Sobieskim , ale czemu nie, to dobry zestaw i świetne głośniki .Akurat do tych pomieszczeń .

sav na wszelki wypadek wezmę wszystkie sensowne interkonekty wszystkich trzech firm jakie mam w ofercie , będziesz mógł sobie posłuchać na miejscu na miejscu i obalić lub nie tezę że nie mają żadnego znaczenia .Pozdrawiam .

Z tego co pamiętm ma byc osobny wątek do tego typu wpisów dot AS - bezpłatnie, a cierpliwość jest cnotą, podobno.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Też chętnie założył bym taki wątek, ale wlaśnie reakcja forumowiczów będzie taka, a nie inna. Osobiście nie mam nic przeciwko, ale zgodnie z zasadami i regulaminem forum, powinien znaleść się jako sponsorowany, a ten, niestety kosztuje ok 1000 zł...

górek, 28 Wrz 2008, 18:48

1000 zł za co? ja tam do wątków sponsorowanych w ogóle nie zaglądam boi po co? czy inni też tam nie zagladają?

wpisujcie się kto zaglada a kto nie

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

1000zł

to juz wiem dlaczego takich watków nie ma od pół roku,a ilosc wejsc na forum niby rosnie

Taki watek jak ten to niezły sposób,w koncu to forum publiczne i kazdemu wolno zadac pytanie i rozmawiac :))

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

electro, xindak a600e sprzedalismy ile nie powiem, bo to tajemnica. Wszytkie były sprowadzane na zamówienie, osobisci uważam ten wzmacniacz za niezwykle muzykalny, o reszcie zalet nie wspomnę, jedyna wada to wymiary i waga. Czynie starania o sprowadzenie najnowszej wersji z oddzielnym zasilaczem.

górek i nie masz się co przejmować, jesli robisz to dla siebie i innych to w czym problem.Faktem jest,że gdybyś przy okazji reklamował jakieś produkty ,no to tak głupio.Ale jesli pytasz ludzi co bychcieli zobaczyc itp, itd, nie widze problemu.

Chętnie porównałbym kable głośnikowe XLO z serii Reference oraz Signature, ze znanymi mi Xindak FS-5 oraz Ultralink Ambience na jakimś porządnym zestawie stereo. Posłuchałbym również nowej serii Studio Paradigma.

Jak już poprzednio wspomnałem to, że jakieś produkty są przez Paradigm pokazane na CEDIA nie znaczy ze wejdą do produkcji ;) akurat to co widzimy na zdjęciach, pokrywa się z makietami które miałem w prezentacji w Polsce. Do czasu uruchomienia produkcji dla Europy ,może minąć i pół roku. Tak było w wypadku głośnika ESprit, który od momentu pokazania na CEDIA pojawił sie w obrocie już po roku ;).

kiedy w Polsce bedzie dostępny moim zdaniem obok monobloków najciekawszy wzmaczek Xindaka czyli CS6.0 - tak wiem ,że stylistycznie to podróba PATHOS CLASSIC ale nie da sie inaczej , jesli chinczyk nie zerznie wygladu od jakiejs firmy europejskiej to wychodzi makabra , no i na koniec czemu kerikawonie tak uparcie promujesz przecietny wzmak 6950v skoro ta firma ma w swojej ofercie duzo ciekawsze rzeczy , oferta polpaku jest dosc uboga jak chodzi o xindaka a niby oficjalny dystrybutor

Polski rynek jaki jest każdy wie... "moim zdaniem" po co mają pre jeśli pewnie popyt byłby mierny jeśli nie żaden... ale nie mnie prorokować. Pewnikiem kerikawon coś doda sensownego.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.