Skocz do zawartości
IGNORED

JMLab Electra 926 / Prośba

Jrymar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

Pisze w imieniu mojego brata Mianowicie ma on możliwość kupienia w dobrej cenie kolumn JM Lab Elektra 926. Jest jednak pewien problem. Sprzedawca jest aż z Torunia, On sam zaś mieszka w okolicach Krakowa i z racji wykonywanego zawodu nie bardzo ma czas, żeby ruszyć na odsłuchy do Torunia. Kupić kolumny w ciemno to z drugiej strony bezsens. Nie przedłużając dalej, czy jest ktoś w Krakowie lub w okolicach Krakowa kto posiada w/w kolumny i i byłby tak uprzejmy i zaprosiłby go na odsłuchy ??? Proszę o kontakt na priva. Z góry wielkie dzięki.

Pozdrawiam

Janek

https://www.audiostereo.pl/topic/45947-jmlab-electra-926-pro%C5%9Bba/
  • 7 miesięcy później...

Poszukuję kogoś ze Szczecina lub okolic posiadającego Electry 926.

Chętnie posłuchałbym tych głośników - czy ktoś próbował zestawiać je ze końcówką Musical Fidelity A3 CR w pomieszczeniu około 20 m^2?

Również obawiam się, że 926 w 20m mogą przytłoczyć dźwiękiem i nie rozwiną skrzydeł.

Moje 906 w 18m mają chyba optymalne warunki, a 926 to wielkie byki.

A jak już koniecznie to z bardzo mocnym tranzystorem typu Krell 400xi i delikatnym źródłem.

Naim: DAC/TP XPS (+ CA CXC) + NAC 282/TP DTCap/NAP 250-2 + Lipinski L-707 + Target Audio MR70B 

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

a ja tam znam idealne połączenie 926 + 13m2 !!! bzdury z tymi pokojami...

926 to idealne kolumny na 15-25m2. Moje 936 też zagrały w 16m2 i 18m2!! Ale tu już straciły sporo przestrzeni i wybrzmień :/ ale to już kolumny od 25-35m2

926 na 20-22m2 to ideał. (warunkiem oczywiście zabawa z akustyką pokoju/ustawieniem + odpowiednia elektrownia). Z MF A5 słuchałem 1027 i 906, nie wiem jak 926, ale ja bym nigdy nie wstawił sobie nic z tej firmy razem z jm labami :(

masterofdeath6 - aż ciężko mi sobie wyobrazić 926 ustawione w 13m2 - słuchający na pewno nie mógł mieć klaustrofobii:-)

Z ciekawości - z czym zagrały w tak małym pokoju?

Naim: DAC/TP XPS (+ CA CXC) + NAC 282/TP DTCap/NAP 250-2 + Lipinski L-707 + Target Audio MR70B 

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

W sumie wszystko DIY :) - lampka na KT88 i dość przyjemny DAC, ale lepszego dźwięku ze świecą...

13m2 wymaga bardzo dużo pracy - fakt, ale można! jednak 18-22m2 to już jak najbardziej.

906 odniosłem wrażenie, że mają dziebko rozhulany bas, stąd może wrażenie potęgi na dole

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

no właśnie sęk w tym, że na 90% już nie byłoby tak bajecznie, bo cała magia i pic w tym właśnie zestawie + pokój :( - co oczywiście nie znaczy, ze w większym pokoju będzie gorzej :) ale cała zabawa zaczęłaby się od nowa; jeszcze Panie Rezyseze musisz wiesz gdzie i czego posłuchać :)))

906-ki są dość wrażliwe na źródło. U mnie na początku śmigały z Rotelem RCD-02, co w połączeniu z Krellem dawało dźwięk niesamowicie szybki. Potem zmieniłem źródło na RCD-991AE i nawet nie o to chodzi, że dźwięk zwolnił, czy został pogrubiony, tylko po prostu pojawił się niższy bas, którego poprzedni kompakt nie podawał do wzmacniacza.

A co do rozhulania - poprzednie głośniki - Dynaudio 52SE w 18 m2 - to było rozhulanie:) Nie do opanowania - ale to też wina zbyt małego wytłumienia pomieszczenia, dlatego trochę sceptycznie patrzę na próby wkomponowania dużych podłogówek do średniego pokoju, bo faktycznie trzeba bardzo poważnie podejść do adaptacji akustycznej.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

P.s. Ten 300i super gra ze starszą generacją 915 (1x20cm)- miodny dźwięk!

U mnie niestety nie dał kompletnie rady z 936 :(( a szkoda, bo barwa super i niedrogo, tyle żeby mocniejszy był... ehh

Z 936 to nie wiem czy 400-ka by sobie poradziła:)

A co do Elektr to miłość dopadła mnie całkiem przypadkowo i znienacka:) I trwa! Mnie - starego sympatyka Dynaudio:)

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

hehe! A to dziwne! Mam bardzo dobrego kumpla, którego rady i wiedzę bardzo cenię - też przerobił jm laby i dynki i jednak jest bardziej za dynkami; a to odmienne szkoły grania :)

400xi też się wyłożył :( ,ale ten już nawet nie grał tak fajnie jak 300i !!!

• 5 miesięcy później...

masterofdeath6, 20 Paź 2009, 20:57

>o dżizes! a ja naima do 936 odradzam od razu! tych starych nie znam :(

>podobnie nad C352/372

a czy ktoś zdecydowałby się na taki mezalians? chyba nie, do 926 najlepiej podłączać wzmacniacze dużo, dużo lepsze.

• 5 miesięcy później...

Witam jezeli ktos byłby zainteresowany odsłuchem tych kolumn Focal Electra 927BE zapraszam do siebie na odsłchuch mieszkam w gliwcach mozna zabrac swoje klocki okablowanie dodam ze kolumny sa tez na sprzedaz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.