Skocz do zawartości
IGNORED

amplifon WT 30II

cichy70

Rekomendowane odpowiedzi

• 36 lat później...
Gość vasa

(Konto usunięte)

Wczoraj odwiedziłem p. Andrzeja w Staszowie w poszukiwaniu ratunku. (szlag trafił jeden z kanałów)

Nie dość, że zostałem bardzo miło przyjęty to na dodatek mój WT 30 został poddany jakimś czarom które bardzo dobrze wpłynęły na jego samopoczucie.

Mam dość stary egzemplaż, p. Andzrzej pozmieniał coś w środku czym spowodował następujące zmiany:

- istotnie zmniejszyły się szumy własne, przedtem gdy muzyka nie grała słychać było tło, teraz jest znacznie ciszej, na dobrą sprawę tło jest niemal bezdźwięczne

- być może że ze względu na nowe lampy a być może że inne działania spowodowały delikatną zmianę barwy wzmacniacza, trudno mi to opisać ale wszystko jst jakieś takie bardziej błyszczące i soczyste.

Reasumując po pierwsze dziękuję za b. przychylną postawe producenta, po drugie zachęcem wszystkich posiadaczy starszych wzmacniaczy WT30 do upgrade'u, to ma sens.

https://www.audiostereo.pl/topic/460-amplifon-wt-30ii/#findComment-531317

Witam, także jestem bardzo szczęśliwym posiadaczem Amplifona wt 30II. Też mnie nurtowało kiedyś to pytanie i zadałem je panu Andrzejowi Piwowarczykowi. Stwierdził, że sens ma tylko wymiana Philipsów 5963 na Electro Harmonics 12AU7 i muszę przyznać, że miał rację. Z doświadczenia wiem, że warto wymienić lampy 6N13S po ok. 1500 godz. pracy niż czekać aż same padną.

Pozdrawiam miłośników lampek!

https://www.audiostereo.pl/topic/460-amplifon-wt-30ii/#findComment-531345

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.