Skocz do zawartości
IGNORED

Z brodą jaki wzmak

mario1969

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Szanowne Grono Forumowiczów, proszę o wyrozumiałość

po przeczytaniu wielu postów nadal nie odnalazłem odpowiedzi na nurtujący mnie problem:

Czy zakup taniego wzmacniacza do 500zł z allegro (na początek drogi w świat dźwięku stereo) da taką różnicę w jakości odsłuchu (szczegóły i scena, zbliżenie ku naturalności choć i efekciarstwo też byłoby wskazane) że będę bardzo zadowolony , czy może wznak do 1 000 będzie miał to coś co mnie zachwyci od razu, a może na razie dać spokój i zbierać 2 lata sprzęt na z odzysku za powiedzmy 3k . Nie miałem możliwości porównać sprzętu jaki posiadam z czymś grającym na jako takim poziomie( załóżmy już prawie audiofilskim) też być może mam uszy z gumy . Przyjmuję do wiadomości stwierdzenie , że amplituner KD jest „bee” w stereo. Słucham muzyki różnej, w pokoju ok. 24 m . Sprzęt jaki „dosiadam” Yamaha Rx-v4600 (test Audio Video ocena w stereo dobra) kolumny zamiennie Acoustic Energy Evo Three i Magnat Quantum 709 nośnikiem jest CD Denon DCD 1015 ( w przyszłości mod u kolegi „P”). Obie pary kolumn w graniu są chyba bardzo efektowne i efektywne . Jest dużo szybkiego basu (przy magnatach wręcz ogrom w trybie Pure direct jak i przy włączeniu korekcji dźwięku nawet w pozycji max pozycji -6 ) średnica jest bardzo miła dla ucha przy korekcji dźwięku natomiast w trybie pure direct dla mnie jest jej zbyt mało, wysokie tego też jest dużo przy korekcji przy pure direct troche zanikają i tu najbardziej mnie boli to co nazywa się prawdopodobnie sybilantami, denerwujące ostre dźwięki (w pure i przy korekcji dzwięku ) nawet przy cichym odsłuchu choć nie na wszystkich płytach, słuchając radia jest ok.( przy kablach cyfrowych lub analogowych nie odczuwam różnicy w dźwięku a tylko w natężeniu). Pytanie dodatkowe dla znawców czy może być to przyczyna dawcy Denona jakieś wyschnięte kondy lub tp. (0 wiedzy z elektroniki). Wracając do sedna sprawy jeśli mój amplituner gra stereo załóżmy w skali 0-10 przy mojej subiektywnej opinii na poziomie 2 przy dobrych kablach, ustawieniu i wygłuszeniu pomieszczenia to czy zakupie wzmaka do 500 przeskoczę na skalę co najmniej 4 a przy 1000 na 6 albo przy 3 k na 8 . Jeśli tak to proszę o pomoc w wybraniu konkretnych wzmacniaczy moc nie musi być duża, ale wystarczająca do nagłośnienia pokoju. Yamaszek trochę się boję bo mogą grać podobnie jak ampli. Odsłuch praktycznie niemożliwy, mogę zaufać wyłącznie opiniom, a może kierować się w stronę lampy ( nigdy nie słyszałem jak to gra). UF Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/46001-z-brod%C4%85-jaki-wzmak/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.