Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy współosiowy Excel - C16N001/F

qubix

Rekomendowane odpowiedzi

Zapodam link do tego coaxa excel:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wsadzili do niego obecnie najlepszy jaki maja naped do 2way, ten sam co w W18nx, W22ny i nowych w16nx. W rezultacie Xmax w przypadku W18nx wynosi 7mm i bas jest jeszcze lepszy niz w serii prestige - magnezowe excele w18e(x) jak pokazaly testy Marka K na basie sobie wogole nie radza, co innego nextele i rodzina w16...

Ten coax jest ciekawy do mini monitora z membrana bierna SP18r. Z drugiej strony, wg mnie w16nx jest jeszcze ciekawszy w takiej aplikacji. Droga zabawa:(

Pasmo tweetera jest tragicznie pofalowane, wyglada to gorzej niz w coax prestige:

Ukryta Zawartość

Nie wiem jak seas zaprojektuje zwrotke, z takim pasmem wysokotonowego bedzie trudno zrobic cos sensownego...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

prawda prawda. Sam się dawno temu męczyłem z 14cm coaxem seasa....

Ale nie dla płaskiego jak decha wykresu coaxów się używa. Trochę posiedziałem nad wykresami i zastanawia mnie, czy przypadkiem seas nie wstawił do tego coaxa tego samego gwizdka co do H1333.

Na diyaudio.com jakiś francuz napisał, że oni tego seasa mieli już długo.

Ukryta Zawartość

Ktoś zna francuski i mógłby poczytać?

Ukryta Zawartość

Gwizdek z parametrow wyglada na ten sam, roznice na charakterystyce wynikaja pewnie z dyfrakcyjnego wplywu woofera wokol tweetera, powstaje cos na ksztalt tuby, w rezultacie charakterystyka tweetera sie kaszani;)

Francuzi zrobili konstrukcje na coax prestige a nie na nowym coax z tego co widzialem ze zdjec;)

Na madisound jest zwrotka a i misiomor kiedys wkleil swoj projekt na tym glosniku, obydwie zaprajektowane na podstawie pomiarow z komory bezechowej seasa, wiec trudno to zrobic lepiej:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.