Skocz do zawartości
IGNORED

Samoczynne odtwarzanie w Pianocraft E810

rogas2000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Kilka dni temu nabyłem Yamahę pianocraft E-810. Wszystko idealnie tylko mam jeden mały problem. Włączam yamahe na tunerze, a w środku jest płyta CD. Gra tuner, a płyta wczytuje się samoczynnie i jest odtwarzana. Na głośnikach gra tuner, jednak cd dalej jest odtwarzane. Czy da się to jakoś wyłączyć. Być może to wada fabryczna, albo wszystkie piano po prostu takie są. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam.

Jeśli płyta jest w odtwarzaczu i zgasiłeś Piano na ustawieniach dvd/cd. To po ponownym uruchomieniu, system automatycznie włącza i dvd i apmli Piano, natomiast jeśli zgasiłeś piano na tunerze, to pomimo że jest tam płyta po ponownym uruchomieniu włączy się sam tuner. Jak odepniesz kabelek który łączy oba zestawy, "problem" w ogóle nie istnieje, natomiast pilot nie obsłuży odtwarzacza. Coś za coś(1 pilot zamiast 2 w wcześniejszych edycjach).

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Piano zawsze wyłączam przyciskiem na wzmacniaczu. Chodzi mi o to, że jak wyłącze piano na funkcji tuner albo aux/tv to i tak jak włączam to startuje mi cd. Ciekawe jest to, że na wyświetlaczu cd zapala się na chwile stop, a potem gaśnie i leci płyta.

To wyłącz wpierw dvd/cd a potem na wzmaku. Sprawdzone, jak i to co napisałem wyżej.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

• 1 rok później...

Trochę stary wątek, ale może się przyda, a może odkryłem hamerykę...

Jeśli włączymy jedynie ampli (przy wyłączaniu wcześniej wyłączyliśmy DVD) to wówczas przytrzymując na pilocie DVD/CD - włączy się CD. Niestety, nie wiem jak go wyłączyć z pilota...

Jest to o tyle denerwujące, że jak chcę włączyć radio "w tle", to czasem słyszę napęd CD, chociaż z niego nie korzystam i go nie włączałem celowo...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.