Skocz do zawartości
IGNORED

W co zainswestować cedek czy HD2 ?

knopek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Posiadam wzmacniacz h/k pm645, a w kompie SB Audigy 2. Używam Foobara.

Czy odczuje duża różnice zmieniając SB na HD2 np. z dodatkowo wymienionymi opamp na LM4562 ? Czy nie opłaca się wydawać kasy i lepiej kupić jakiegoś cedeka ? np. cd-63 lub coś podobnego ?

https://www.audiostereo.pl/topic/46192-w-co-zainswestowa%C4%87-cedek-czy-hd2/

A jaki budżecik?

W cenie hd2 lub niewiele wyższej można nabyć zewnętrznego dac'a, np. lampucerkę lub audio alchemy.

AA dacman swego czasu pozbawił w moim systemie posady właśnie prodigy hd2 po małym upgrade. I został do dziś...

pzdr.

Proszę się nie krzyczeć ale powoli wdrażam się w to wszystko :)

Myślałem nad zakupilem HD2 i wymianie opampy co myślę, że pochłonęło by z jakieś 400zł, więc albo to albo jakiś cedek a co mi da DAC i jak to podpiąć ? :) wiem, że konwertuje sygnał analog na cyfrowo czy odwrotnie ? :)

Znalazłem to qbasinsky polecał

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

proszę o wyrozumiałość :)

Ukryta Zawartość

zostaw to audigy, chyba, że jest z nim jakiś problem typu szum albo przydźwięk. Tasowanie źródeł nie ma sensu i jest stratą pieniędzy, które możesz przeznaczyć na lepsze głośniki. To forum pełne jest facetów, którzy goniąc w piętkę wydali tyle forsy na ten sam złom, że mieli by za to hi-end. Dozbieraj sobie do lepszych głośników jak chcesz polepszyć dźwięk.

masz na forum aktualnie watek - kolumny za 500zl ... uderzaj w uzywki ja za 6 stowek z hakiem kupilem to co mam w "o mnie" (ostatnio AE AEGIS ONE poszly za stowke mniej) ostatnio wymienilem IC na Klotze+Nakamichi i uswiadomilem sobie jaki jeszcze (niewykorzystany) potencjal siedzi w tym sprzecie - wniosek? bede jeszcze dlugo z nimi zyl a taki dlugoletni zakup to w naszej sytuacji (poczatkujacych) chyba najlepsze co moze byc... potem mozna owe glosniki "dozbrajac" wlasnie w lepsze zrodlo itp.

to może ja przedstawi swoją wizję poprawy brzmienia, bo nie jest to taka prosta sprawa, może na przykładzie poniższego zdjęcia

Od czego zależeć będzie lepsza trakcja samochodu ?

1. Opony ( materiał, szerokość, twardość, bieżnik ) w naszym systemie wzmacniacz

2. Amortyzatora - w naszym systemie kolumny

3. Sprężyny - w naszym systemie odtwarzacz CD

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie da się powiedzieć jednoznacznie, czy zmieniając jeden z elementów otrzymamy większą poprawę niż zmieniając inny element zmian wymagają wszystkie elementy lub dobranie ich odpowiednio czyli obecne twoje kolumny mogą rozwinąć skrzydełka po zmianie wzmacniacza lub odwrotnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.