Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór wkładki- Thorens TD147

osiek

Rekomendowane odpowiedzi

Mam w zasadzie podobny problem z moją td 145.

Na oku mam wkaładkę audio technica at 440 ML. Jednak spotkałem się z opinia, że wkładka ta lekko gryzie się z średnio-lekkimi ramionami thorensa:

"Overall, I'd say at around $100 this one's a real bargain. It's very nearly a mismatch with my Thorens TP16 tonearm, but with modern lightweight tonearms it should be perfect. If you do get it for use with a vintage turntable with a medium-mass tonearm (like the TP16) be advised that you're working at the very outer edges of this cart's tolerances and you may encounter issues with warped discs, etc. For me the price was worth it though... for less than $100 you get true audiophile quality, albeit with some flaws. There's an effortless quality to this cartridge's performance, one that generally only comes with really expensive models. Recommended."

Tutaj jest jeszcze link do niemieckiej rozprawy na ten temat, niestety nie wiele z tego rozumiem...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.