Skocz do zawartości
IGNORED

VIFA M18WH czy VIFA M17WH?

skatman1986

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Zamierzam złożyć kolumny dwudrożne do pokoju około 12 m^2. Nie znalazłem podobnego tematu nigdzie, dlatego napisałem tutaj i liczę na porównanie tych głośników. Porównując parametry tych głośników bardziej spodobała mi się Vifa M17, ale to M18 jest najczęściej kupowana - dlaczego? Druga sprawa to jak się mają te dwa przetworniki wysokotonowe do siebie: VIFA D25AG-35-06 i Morel DMDT-29, tutaj również bardziej przypadła mi pod względem charakterystyki Vifa D25, ma większą efektywność, aluminiową membranę (o ile to plus), charakterystyka jest dość wyrównana i bez przeszkód pokonuje 20khz. Na temat Morela czytałem, że ma delikatny dźwięk, co może być spowodowane mniejszą efektywnością przy najwyższych częstotliwościach i co najciekawsze również sporo osób go kupuje. Czekam na opinie na temat tych głośników :)

dlatego napisalem: lubilem kiedys ... ;)

A z tymi Encaladusami napisalem tak dla jaj ;)

Morela polecilem, bo dobrze sprawdza sie z budzetowa elektronika. W budzetowce najczesciej mamy wyostrzenia, morel powinien to zlagodzic.

Jesli system bedzie ostrzejszy to lepiej morelka, a jak ocieplony to pewnie lepsza bedzie Vifa.

Esotec to oczywiscie inna bajka, a Toxoid to juz inna galaktyka :)

Po pierwsze nie ten dział, DIY jest gdzie indziej. Po drugie są sprawdzone zwrotki dla m18wh + morel ub vifa. Po trzecie. Jak nie posłuchasz to nie będziesz wiedział czy ci się podoba.

Ja mam D25AG-05-06 + M18WH-08-08 na takiej samej zwrotnicy jak kolega lete. Przestrzeń, detal, jak dla mnie za mały bass.

Moja strona audio - kondrax.mayhem.net.pl

A i w tej cenie są lepsze propozycje jak m18wh czy m17:

Seas ER18RNX + 27TDFC

Seas ER18RNX + 27TBFC/G

Seas L18 + 27TBFC/G

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ten jest także ze zwrotką na pochyłej ściance na forum do poszukania.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Moja strona audio - kondrax.mayhem.net.pl

• 2 miesiące później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.