Skocz do zawartości
IGNORED

Co zostawić a co zmienić?

konrad_1977

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Posiadam Denona 4306 oraz narazie tylko kolumny frontowe Vify VS 6,5F. Powoli myśle o zmianie albo kolumn albo ampli. Dynamiki prawie nie ma. Brak podstawy basowej a i przestrzeń nie jest zachwycająca. Może to denon nie daje sobie rady z tymi kolumnami. Czy lepiej szukać jakiegoś (jakiego) ampli który by dał sobie rade z tymi frontami czy raczej poszukać mniej wymagających kolumn? Wcześniej myślałem nad Kefami iQ7 ale do 30 metrowego salonu bardziej powinny być iQ9 lecz ich cena była już po za budrzetem.

Aktualne kolumny dobrze wkomponowały sie w wystrój (ale nie to najważniejsze) dlatego też zastanawiam sie czy zamiast ampli AV kupić wzmacniacz stereo lecz bardziej mi zalezy na kinie niż stereo choć lubie posłuchać sobie muzyke ale w dobrej jakości. Teraz to nawet płyt nie słucham w domu tylko w aucie :(

Prosze o jakieś sugestie.

https://www.audiostereo.pl/topic/46415-co-zostawi%C4%87-a-co-zmieni%C4%87/

Piszesz, że bardziej zależy ci na kinie, a i tak masz tylko stereo. Bez sensu.

sprzedaj Denona i kup wzmacniacz stereo który w przyszłości będzie mógł pracować jako końcówka mocy kiedy dokupisz sobie brakujące głośniki i jakiś amplituner.

A gdybym zmienił kolumny to z jakimi dobrze zgrywa sie denon 4306. Może ktoś ma tego ampli u kogo to fajnie gra?

U mnie przy cichym słuchaniu jest doś przyjemnie. Nawet basik schodzi dość nisko. Natomiast w kinie wogóle nie czuć dynamiki i potęgi efektów a już same fronty powinny to zapewniać.

Twoje fronty to ciężkie raczej kolumny do napędzenia ( 3,5 drożne ) ... nie ma się co dziwić że masz problemy z "potęgą" przy napędzaniu tym denonem (nawet bi-amp tutaj wiele nie pomoże)

Dokładnie. to są strasznie cięzkie klocki. Jedna kolumna waży ponad 30 kg.

Czym dało by rade je zasilić? Na wzmakach stereo sie nie znam a bardziej chciałbym mieć do kina z możliwością dobrego stereo. Jednak film to jakieś 70%.

ten amplituner do muzyki to porażka, słuchałem i porównywałem ze wzmacniaczami PMA 700 i 1500 na dużych podłogówkach Canton'a

słaba dynamika, bas, dźwięk mało "zwarty" - taka ciapa, odwrotnie niż u swoich 2-kanałowych "braci"

spróbuj może zmienić odległości delay time, wzmocnienie kanałów L/P, jeśli kolumny stoją nierównomiernie to może odrobinę pomoże

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.