Skocz do zawartości
IGNORED

Nagrywarka DVD HDD Thomson

Gość kaszio

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kaszio

(Konto usunięte)

Witam. Mam taki oto problem:

Kupilem nagrywarke DVD HDD Thomson z sklepie....

Po przyniesieniu do domu i wlaczeniu zasilania wszystko bylo OK. Po ok. 2 godzinach nagrywarka sie wyłączyla z wyswietlonym napisem "High Temperature". Na drugi dzien stalo sie dokladnie to samo. Jako ze w tym sklepie wystepuje cos takiego jak wymiana sprzetu na wolny od wad jezeli zostanie dostarczony do sklepu w ciagu 3 dni. Zanioslem ją do sklepu z poczuciem ze dostane nowa sprawna nagrywarke, a tu zdziwienie. Sprzet jedzie do serwisu celem ekspertyzy.

Ok mysle sobie niech sobie sprawdza mnie i tak przysluguje prawo wymiany na towar wolny od wad.

Wraca nagrywarka z serwisu z informacja , że do wnetrza sprzetu "ktos" ingerowal ponieważ wentylator byl odłączony ale dodatkowo taśma łączoca dysk twarty z PCB była odklejona.

Podsumowanie.

Sprzet stracil prawo do napraw gwarancyjnych, jest uszkodzony a ja zostalem z reka w nocniu.Wydalem 800 pln na sprzet ktory byl juz przez kogos dotykany. Panowie jesli ktos może pomoc w temacie prosze o info.

Narazie nie pisze jaki to sklep bo złożylem odwołanie od tej decyzji i czekam na odpowiedz.

kaszio

https://www.audiostereo.pl/topic/46446-nagrywarka-dvd-hdd-thomson/

Miałem coś podobnego z radiem samochodowym. CO prawda nie było grzebane ale było wadliwe. Chciałem wymiany na inny egzemplarz, ale odmówiono mi. Zagrałem więc inaczej - stanowczym tonem oznajmiłem, że zwracam radio i chcę zwrotu pieniędzy, bo mam do tego prawo w ciągu 7 dni. Odzyskałem gotówkę, nie ma co się patyczkować trzeba wręcz po chamsku stawiać na swoim w sklepach.

farad, 24 Paź 2008, 19:27

takie prawo masz tylko w momencie kupowania rzeczy na odległość i termin wynosi 10dni. W normalnym sklepie to już tylko dobra wola sprzedawcy.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Gość kaszio

(Konto usunięte)

Towar byl zapakowany w pudelko i po otwarciu po zakupie w tzw serwisie wszystko bylo w idealnym porządku. Tak jak w fabryce zapakowane. Rozmawialem z gosciem z serisu ktory wydal tako opinie i powiedzal mi ze wysle mi zdjecia wnetrza tego sprzetu na ktorym widac uszkodzenia. Widac ze ktos do tego sprzetu zagladal i uszkodzil tasme połączeniową. Pytanie kto grzebał w sprzecie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.