Skocz do zawartości
IGNORED

prawdziwa wiedza audiofilska

muls

Rekomendowane odpowiedzi

PRawdziwa wiedza audiofilska jest tu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) docisk.htm

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) podstaw.htm

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/46468-prawdziwa-wiedza-audiofilska/

Znowu na innym serwerze? Może zbierzmy konkluzje dla niecierpliwych i szanujących swój czas:

- wszystkie kable grają tak samo, bo nie zmieniają dźwięku gdy mają dobre parametry RLC

- kabel zasilający nie ma znaczenia, ponieważ zasilacz jest filtrem IDEALNYM, a elektrownia daleko

- ślepy test to absolutne źródło prawdy, taki sąd boży XXI wieku

dawajcie dalej, bo mi się koncept wyczerpał.

prawdziwy audiofil powtarza i ugruntowuje swoja wiedze.Ile jeszcze jest do zrobienia ....i sprawdzenia.I do dodania...rochu.Lista nie jest zamknieta a wrecz jest po to zeby ja rozszerzać.

Faktycznie nowy serwer, ale przez ostatnie dwa lata nic nowego chyba nie doszło.

Strona jest naprawdę wspaniała i niewątpliwie bardzo pouczająca. Ja już kombinuję jakieś podstawki pod kable DYI.

• Redaktorzy

"dawajcie dalej, bo mi się koncept wyczerpał."

Np. Ziemia jest płaska, a wszystkie poszlaki mogące świadczyć, że jest inaczej, dają się wyjaśnić drogą szczegółowej analizy zwyczajów żółwia i czterch słoni.

>PRawdziwa wiedza audiofilska jest tu.

Zanim znowu coś napiszesz albo - co gorsze - założysz wątek - zdobądź się na odrobinę wysiłku i przeszukaj forum. Było.

Przytoczonego www nie warto komentować. W przypadku "audiofilizmu" prawdziwych (naukowych) dowodów, że coś "nie działa" nie ma tak samo jak dowodów "że działa".

Czlowiek jest skonstruowany tak, że jeżeli już "sam siebie" (w znacznym uproszczeniu oczywiście) przekona do czegoś (pomysłu, idei, etc.) poszukuje wyłącznie potwierdzeń swoich racji i tez. I nie pisz, że Ty nie bo to bardzo źle świadczyłoby o Twoim mózgu.

Wszystkich "dowiarków" i "niedowiarków" zachęcam do gruntownego studiowania psycholigii, szczególnie zachowań, motywacji etc. To tam, a nie na politechnice znajdziecie odpowiedzi na wiele pytań. Człowiek w kontekście oceny, podejmowania decyzji to nie tylko fizyka, matematyka, chemia, elektronika i co tam sobie jeszcze wymyślicie.

Oczywiscie te dobre parametry kabla to: R=0, L=0, C=0 :)

a wszystkie wzmacniacze brzmia tak samo bo maja pasmo 20 Hz - 20 kHz (którego i tak większosc nie słyszy) i poniżej 1% harmonicznych ...

pozdr - Krzysiek

panowie widze ze stół i nozyce jak zwykle działaja.Linki maja przypomniec o duzej liczbie akcesoriów które ida w zapomnienie, a nalezy je przypomnieć jak np MASCI.Słuzy to utrwaleniu wiedzy, a nawet poszerzeniu jej- a wiec nie wiem czemu niewygrzani audiofile probuja zwekslować temat na bocznice.To moze i reklamy ...też?Zamiast konstruktywnie przejsc do omawiania kazdego z osobno w sytuacji zagrozenia??? chcecie zepchnac temat w niebyt.A przecież mozna dodac brzmienie scalonych,podstawek pod scalone ,srubek z obudów itd.Nikt nie wymaga dowodów.Sam fakt istnienia wystarczy.

• Redaktorzy

"a wszystkie wzmacniacze brzmia tak samo bo maja pasmo 20 Hz - 20 kHz"

A skąd ten parametr? Bo pierwszy lepszy wzmacniacz, który mam akurat pod ręką, ma coś 5-100 kHz. To on nie jest "wszystkie"? A wznmacniacz, którego używam na codzień, zaczyna pasmo od 7 Hz. Też jakiś nietypowy?

Ukryta Zawartość

Szczyt naciągactwa! jeśli juz ktoś wierzy w wygrzewanie kabli, to nie prościej wygrzać je w swoim systemie?

Ukryta Zawartość

a jasniej .Trzeba to z archiwizować.Te przyczynki audiofilskie nie ulegajace badaniom technicznym i ludzkiemu rozumowi, MUSZĄ zostac zarchiwizowane i zabezpieczone zeby w przypadku rozwoju ludzkosci...wrocic to tematu.Tak wieksza czesc obskubanych z izolacji eletrolitów przepadnie w otchłani ludzkiej niewiary i głupoty.Czyz nie warto sie przed tym zabezpieczyc?

Ukryta Zawartość

a to ciekawe z ta miedzia i prądem. Kto jest autorytetem takiego stwierdzenia i czemu TEGO NIE WIEM. ale polecałbym konsultacje naukowe takich wpisów. Struktura molekuralna wiazan miedzycząsteczkowych kryształow miedzi zmienia się pod wpływem przepływu prądu. Inna sprawą jest to czy są to zmiany na tyle istotne aby wpłynąc na dzwiek. jesli zaś się zmienia to i wpływa, tylko w jakim zakresie? chociaz w wygrzewarke chyba też bym nie uwierzył,, chociaz plyta dnsena demagic tez niby sciema a działa,

Ukryta Zawartość

hehe, ja pier...le ! Muls, tymi linkami przywróciłeś mi na powrót wiarę we własną wiedzę z dziedziny elektroniki i elektroakustyki, i poprawiłeś mi humor do końca świata i jeden dzień dłużej :)))

Czytając różne fora "audiofilskie" można czasem zwątpić w kilkanaście lat własnej nauki z najlepszych źródeł. Pozdrawiam.

nie szkodzi.jest mi niezmiernie przykro, ze podwazyłem Fundamenty istnienia ....audiofilizmu.Ale jak się czyta o masciach ...na brzmienie.To az sie prosi o masc.... na rozum.

na tym forum jak bumerang pojawiają się prorcy odświeżający nieśmiertelne przesłanie "nie słychać różnic"... tylko zasatanawiam się, po co?

Ci co słyszą, będą dalej słyszeli, a ci co nie słyszą już dawno te stronki znają i wzorem XYZ wcześniej czy później z tego forum odchodzą zostawiając psycho-audio-idiotów samym sobie... A może wzamian lepiej poczytać

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

Ukryta Zawartość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.