Skocz do zawartości
IGNORED

Prośba o pomoc (zakup sprzętu)

setius

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam ogromną prośbę w sprawie porady zakupu najlepszego dla mnie sprzętu. Jeżeli chodzi o sprawy techniczne to jestem laikiem!

Od razu przepraszam, jeżeli podobny post miał już miejsce (przewertowałem i nie znalazłem, ale może nie zrobiłem tego dostatecznie dokładnie), w takiej sytuacji proszę o linka.

O co mi chodzi:

1. Nie jestem audiofilem, ale mam bardzo dobry słuch muzyczny, dlatego zależy mi na możliwie jak najlepszym brzmieniu, ale bez jakichś szaleństw:)

2. Zainteresowania muzyczne bardzo szerokie: od klasyki i muzyki filmowej przez rock, blues, po najcięższe odmiany metalu (z naciskiem na to ostatnie)

3. Budżet: i tu najtrudniejsze - ok. 2500zł. Oczywiście nastawiam się na sprzęt używany.

4. Za tą cenę chciałbym kupić wzmacniacz (bez radia), odtwarzacz CD i rzecz jasna dwie kolumny.

Jeżeli mielibyście jakieś propozycje np. na allegro to proszę o linka:)

Wielkie dzięki z góry!!!

pozdrawiam!

AZ

https://www.audiostereo.pl/topic/46490-pro%C5%9Bba-o-pomoc-zakup-sprz%C4%99tu/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ja bym dobrał cos z tego, pewnie sa lepsze klocki, ale od tego sprzedawacy masz pewność ze sprzęt bedzie w pełni sprawny

Ukryta Zawartość

Przede wszystkim w Twojej sytuacji odradzam jakikolwiek pośpiech i kierowanie się "okazjami" itd.

Najlepiej gdybyś odwiedził jakiś dobry komis audio, bądź zawitał do jakiegoś forumowicza :)

Osłuchałbyś się trochę. Nabrał doświadczenia. Takie zakupy w ciemno to raczej nie wróżą nic dobrego.

Pewnie wiesz, że najbardziej na brzmienie systemu wpływają kolumny. Ich dopasowanie do wielkości i akustyki pomieszczenia to również istotny problem... U kogoś kolumny zagrają cudownie u innego kogoś koszmarnie.

Wracając do początku. Spokojnie... Bez pośpiechu :)

No i jeszcze możesz pomyśleć o wykorzystaniu jakiegoś gotowego projektu z forum i zrobieniu kolumn własnoręcznie :) Wyjdzie znacznie taniej i znacznie lepiej niż gotowe budżetowe kolumny.

jozefkania

26 Paź 2008, 22:26

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 317 / 453 / 0

Przede wszystkim w Twojej sytuacji odradzam jakikolwiek pośpiech i kierowanie się "okazjami" itd.

Najlepiej gdybyś odwiedził jakiś dobry komis audio, bądź zawitał do jakiegoś forumowicza :)

Osłuchałbyś się trochę. Nabrał doświadczenia. Takie zakupy w ciemno to raczej nie wróżą nic dobrego.

Pewnie wiesz, że najbardziej na brzmienie systemu wpływają kolumny. Ich dopasowanie do wielkości i akustyki pomieszczenia to również istotny problem... U kogoś kolumny zagrają cudownie u innego kogoś koszmarnie.

Oj jeny... na brzmienie całosci wpływa najsłabszy element a jak jest nim nie daj bóg żródło to tym najgorzej... bo Panie kochany jak nie wyjdzie to i nie wejdzie... a rozwagi przy kupnie nigdy dostatek. pozdrawiam

Polecam Ci w tym budżecie coś nowego (chodzi o kolumny) Nowa na polskim rynku firma Roth Audio i jej model kolumn podłogowych OLi3 - sprawdź na www.rothaudio.com

W razie czego pisz śmiało

Ukryta Zawartość

post-21249-100002637 1225184114_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wzmacniacz bedzie na kilka lat

Ukryta Zawartość

do tego jakies magnaty quantum 505, latwe do napedzenia kolumny i w swojej cenie przyzwoite na niemeickim ebayu dostaniesz z przesylka za 340 euro, uzywane nawet taniej choc jak dobrze poszukasz to w polskich sklepach internetowych badz marketach znajdziesz w tej cenie..Do tego dvd za 200 zl za jakis czas dokupisz zewnetrzny DAC za ok 500 zl np zhaolu, beresford. Mysle , ze bedzie to udana konfigzracja w tej cenie.

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.