Skocz do zawartości
IGNORED

Tannoy Mercury M1-kilka wersji

byca

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie do posiadaczy Tannoy Mercury M1,czym różniły się wersje kolumienek,konkretnie mam na mysli wersję wyprodukowaną w U.K. i te ,które były z napisem Made in Hugary oraz wersje Shadow.

?

https://www.audiostereo.pl/topic/46532-tannoy-mercury-m1-kilka-wersji/

Mam od 10 lat wersję made in the UK i jeszcze mi się moje M1 nie znudziły, ponoć te wyprodukowane na Węgrzech nieco gorzej graja (?), ale nie wiem dlaczego i nie jestem pewien, czy tak jest w rzeczywistości. "Shadow" oznacza chyba rodzaj okleiny obudowy - ja mam "b/eye" czyli "bird eye" = czarne.

<><

Właśnie słucham na nich (5.1) muzy na VSX-LX60! Podłączyłem je jako zastępcze… Trywialne kolumienki o niezłym brzmieniu. Podział na SUB 150W przy 150 Hz. Wytrzymują w tych warunkach niezłą moc dostarczaną przez amplituner. Moja wersja UK. Nie sądzę, że produkowane poza UK odbiegają od nich. Są zbyt proste aby coś tam spartolić…

sie ma ja mam Tannoy m1 made in uk od miesiaca aczkolwiek chce sie ich pozbyc jak najszybciej, nie mowie ze sa zle , bardzo ladne wokale z nich emanuja w gatunkach jazz smooth jazz, ale przy ciezszej muzyce metalica, iron maiden to istna porazka , zaczynaja dudnic i robi sie taka ciezko strawna papka:(

> parasol7

Teraz nie słucham rocka, ale kilka lat temu słuchałem - Tool, System Of A Down itp. - Tannoye M1 świetnie się spisywały na takiej muzyce. To wzmak NAD średnio pasuje do ciężkiego rocka, zmień go czym prędzej na Rotela, porównywałem kiedys bezpośrednio NAD-a 312 z Rotelem RA-840BX2 - z zamiarem zakupu jednego z nich. Rotel był bezdyskusyjnie lepszy - bardziej dynamiczny i szczegółowy, NAD w porównaiu z nim strasznie zamulał i ledwo plumkał. Później ten Rotel przez kilka lat z powodzeniem napędzał moje Tannoye M1 :)

<><

hehe i wlasnie w tym szkopol, jedni mowia zmien kolumny inni zmien wzmaka, zdaje sobie sprawe ze Nad C315 Bee to zadna rewelacja i byc moze to glowny winowajca,to jest tak jak z pierwsza dziewczyna wkoncu ja zmieniasz bo nie wiesz czy nie ma jakiejs lepszej, i tak pewnie ktoregos pieknego dnia stanie sie z moim C315bee, mam juz na oku fajny wzmak, az mnie ciarki przechodza ale poczekam do przyszlego roku:) bo i kosztuje troche a poki co zakupie Kef iq9 a napewno jakosc bedzie wieksza niz w Tanoyach, jezeli macie jakies doswiadczenia lub informacje na temat tej kolumny to napiszcie jak sie sprawuja:)pozdro

Wszystkich milosnikow NADa jesli im sie nada zapraszam tu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) to tak troche poza watkiem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.