Skocz do zawartości
IGNORED

Najtańszy akceptowalny zestaw stereo

jarex

Rekomendowane odpowiedzi

Zapraszam do stworzenia zestawu stereo za małe pieniądze, lecz akceptowalnego brzmieniowo. Proszę o podawanie swoich typów w następującej kolejności:

1. Źródło

2. Wzmacniacz

3. Kolumny

4. Koszt całości zestawu (podsumowanie)

Może ta lista komuś pomoże i nie będzie musiał zadawać pytań typu: najlepsze CD i wzmak do 500 zł:-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

jeśli wejdę na allegro i spiszę tu zestaw najtańszy i powiem że mnie cieszy to czy to będzie coś dobrego i komuś pomoże ? każdy kupuje za ile chce i co chce a to czy go ten zestaw ucieszy zależy tylko od jego wymagań.

Zgadzam się, ale dlaczego w tym forum tysiące wątków w stylu: poradźcie coś, co można kupić, co fajnie gra itd? dlaczego ludzie zadają te pytania? Chcesz im odpowiedzieć: kup za ile chcesz i ciesz się? czy może podasz jakiś wg Ciebie przyzwoity model? bo to jest mimo wszystko chyba istotą forum

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Dali 104+MF A1+sony cdp-950

~500zł+400+150=1050zł

lub densen b-100+dali 450 v dali 350,nad 541i 1700zł+1700 v 1000zł+800zl a mozna i taniej

To takie moje nisko budzetowe typy.

Rozumiem twoje intencje bo są dobre ale niektóre podane tutaj zestawy będą nietrafione dla x użytkowników i będzie tutaj tylko sprzeczka, już próbowałem Ja zadbać o najbardziej potrzebujących czyli klocki powyżej tyś. i proponowałem żeby taki wątek wisiał u góry ale równie dobrze musiał by wisieś wątek do 2 tyź do 5 itd więc bezsensu...pozostaje więc odpowiadać w nowych wątkach a może zakładka mój pierwszy zestaw ?

Potraktujmy ten wątek na zasadzie zabawy, jak maxymalnie nisko można zejść w cenie klocków a jednocześnie, żeby to przyzwoicie zagrało

Może to być np:

CD - Technics SL-PG590 - ok 100zł

Wzm - Cambridge Audio A1 - ok 250 zł

Kolumn. - Eltax Mirage 8i - ok 450zł

Całość: 800 zł, a zagra mięciutko jak się patrzy, na wieczór jak znalazł:-) (zestaw raczej nie dla rocka)

Niezly temat ostatnio mialem wlasnie misje stworzenia czegos za male pieniadze a jednoczesnie akceptowalnie brzmiacego czyli kompromis pomiedzy cena a jakoscia.

Kolumny : Castle Pembroke -stare ale jare - 600zl

Wzmak : Creek 4330 - gra co mu sie kaze - 800zl

CD : Creek 43 mk2 - uzupelnia wzmacniacz - 1000zl

2400zl+150zl kabelki = 2550zl i gra muzyka :)

robix

Moj zestaw jest najtańszym akceptowalnym zestawem stereo :)

Wzmacniacz - harman/kardon PM650

Tuner - harman/kardon TU615

Kolumny - Arcus TS-15

Źródło - Creative Audigy LS

Ze wszystkim mozna sie zmiescic w 600zl. Baaaardzo nisko budżetowy zestaw :)

Tropem Rocha:-)

Dvd w domu każdy ma - 0 pln

Beresford (Dac+Pre)- 600 pln

ALESIS M1 ACTIVE MK2-1000 pln

1600 nowy zestaw który naprawdę gra..wiem bo miałem. Z drugiej ręki schodzimy do 1kpln.

W moim zestawie jest CCC czyli Cena Czyni Cuda a co najwazniejsze to jest ODSPRZEDAWALNE przy ,,audiofilonervosie,, aspekt nieodzowny i porzadany.

Linn Classik zalatwia sprawe definitywnie i tez polecam jako zgrany zestaw.

robix

Zestaw vintage (akurat taki gra u mnie):

odtwarzacz: Akai CD55 - ok. 100zł,

wzmacniacz: Dual CV 40 - ok. 30-80zł,

kolumny: B&O Beovox 2400 - ok. 300zł.

koszt - ok. 430-480zł + kable 50zł. Bardzo fajne granie.

Lampowa Manta V5 i do tego jakiś przyzwoity bardzo niskobudżetowy CD. Ostatnimi czasy widziałem promocje w pewnych Realach na terenie województwa śląskiego i można było nabyć ten kapitalny zestaw za 350 zł. Przypuszczalnie już nigdzie nie będzie dostępny. Ja wytargowałem swoją V5 z kolumnami i kompletem kabli za 250 zł, bo była ostatnia i ekspozycyjna. To był najlepszy i najbardziej opłacalny zakup z dziedziny audio jaki dokonałem w tym roku. Parametr cena do jakości to kosmos w przypadku tego cudeńka. Prawdopodobnie pod względem jakości dźwięku bije na głowę zestawy podane powyżej. Pozdrawiam.

carvardus, 29 Paź 2008, 22:56

>>>...Prawdopodobnie pod względem jakości dźwięku bije na głowę zestawy podane powyżej>

Prawdopodobnie nie bije --> miałem V5 i sprzedałem. Chociaż trzeba przyzna, że w kategorii cena/jakość dźwięku to dobra lokata kapitału.

U mnie najtanszy zestaw calkiem przyjemnie grajacy to:

wzm. NAD 3020 - 260zl

cd NAD 5440 - 170zl

tun. NAD 4020A- 80zl

gl. HECO INTERIOR100 - 200zl

kable IC+glosnikowe - 70zl

-------razem - 780zl

Dawno temu (lata 70te) pod kołdrą, słuchaliśmy z bratem legendarnego Radia Luxemburg. Słuchaliśmy na sprzęcie: „Sylwia 6 transistors”.

I co? Słyszeliśmy każdy niuans;)

Wygrałem?

Mój typ to Piano Craft + monitory Triangle + kabelki(do małych pomieszczeń-mniejszych niż 18m2 monitory stella ES, do większych pomieszczeń-do 25/6m2 monitory Titus ES lub Comete ES)

Kosztorys:

PianoCraft(koniecznie 2 segmentowy), używany(600-1000zł), nowy(1400-1800zł)

Monitory Stella ES(nowe 1000-1500zł), używane (800-1200zł)

Monitory Titus ES i Comete ES(nowe od 2000-2500zł), używane (1500-2000zł)

kabelki głośnikowe Procab LS25 4,5zł za metr

kabel interkonekt od 60zł za Sommera do 120zł za Tara Labs Prism 200a.

Oczywiście kable można dobrać wg. własnego gustu ja tylko podałem gotowe schematy.

Całość gra bardzo dobrze, wiele osób aż dziwi się że tak niepozorny zestaw potrafi tak dobrze zagrać.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.