Skocz do zawartości
IGNORED

Kable głośnikowe CA 640V2 oraz Concept 6

keleleki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Szukam kabelków glośnikowych do mojego Azura. Zależy mi na dużej detalicznosci nagrań ( nie zwracam uwagi na bas gdyż mam go jako odrębne źródło ). Jednak wiem że małą przeszkodą jest jasne granie Azura a i Dali do ciemnych klimatów też nie należą. Budżet to do 50zł. za metr albo jakaś używka do 300zł ( potrzebuj 6 metrów kabla ). Na chwilę obecną mam Monitory 309 na miedzi, tylko że jak je kupowałem to nie miałem suba i potrzebowałem więcej basu, teraz sytuacja się nieco odwróciła. Proszę o Wasze podpowiedzi.

Przypominam, detaliczność...

A wiesz jaka jest różnica pomiędzy przewodem za 10zł a 50zł lub za 1000zł za metr? Ciemny test i już leżysz........... Różnica jest w tedy gdy ktoś wie ile kosztował dany kabel. Wybaczcie ale to jest śmieszne, widzę czasem na różnych forach np. jaki kabel mi polecacie w cenie 500zł/metr lub więcej...

Czy ten kabel gra dobrze? przejrzyście?/ Żal.

Z moich doświadczeń wynika że bardzo przyjemnie i detalicznie może zabrzmieć twój system z kablami firmy AUDIOQUEST oczywiście w zależności od modelu będzie mniej lub więcej ale bez przesady. Staraj się dobierać optymalnie cenowo. Ze starych modeli AQ mógłbym ci polecić BEDROCK, a jak byś znalazł GRANITE to satysfakcja gwarantowana, super kabelek. I jeszcze jedno kable w moim mniemaniu jednak "grają" oczywiście w systemach z najniższych poziomów cenowych jest to praktycznie niezauważalne lub nie możliwe do usłyszenia ze względu jak mi się wydaje zbyt ogólne przedstawienie materiału muzycznego. Im bardziej system dokładny, szczegółowy umożliwiający wierniejszy przekaz, a co za tym przeważnie idzie i droższy to poszczególne elementy a w tym okablowanie ma istotniejsze znaczenie. Słyszysz wtedy różnego rodzaju sybilanty, brudy nagrania i dźwięki towarzyszące składające sie na atmosferę nagrania. I wydaje mi się że chyba trzeba być całkowicie być głuchym żeby nie usłyszeć różnicy np. pomiędzy interkonektem Van den Hul The First Ultimate a np. Audioquest Cheetach.

>keleleki

Do CA wystarczy Audionowa. IC Phobos powinien się sprawdzić. Co do głośnikowych z tym różnie bywa. Moonwalk nie jest zły. Tak czy owak na Twoim miejscu eksperymentowałbym wyłącznie z miedzią. Srebro wyostrzy Ci jedynie dźwięk. W tym wypadku srebro to porażka.

magnat, 30 Paź 2008, 10:51

>A wiesz jaka jest różnica pomiędzy przewodem za 10zł a 50zł lub za 1000zł za metr? Ciemny test i

>już leżysz......

Następny nawiedzony. Bez urazy koleś, ale na Twoim sprzęcie eksperymenty z JAKIMIKOLWIEK kablami tracą sens. Na droższym różnicę między miedzią i srebrem nawet głuchy usłyszy. Idź głośić swoją "ewangelię" w innym miejscu i nie rób ludziom wody z mózgu. Rzygam już podobnym stwierdzeniami. Dotarło ?

To nie sa nawiedzeni ludzie tylko głusi ludzie ?? pier**lą o kablach za 1000zł za metr i nawet nie wiedza o czym gadają ... a być może masturbują sie przy pisemkach pokroju Audio czy HFiM... żal i bieda :/

Audioquesty szczegolnie tanie do BEDROCK`a mają mega bas, mega przestrzeń i mega szorstką góre i sa ogólnie mega fujjj... Zapoluj na XLO ER-14. Kupisz go na metry. Fajny grzeczny kabelek który ucina tylko troszkę dolu - wg. mnie to plus w systemach z rozdmuchanym dołem (CA)

Dzięki chłopaki za podpowiedzi. Jak wspominałem na początku na dole mi nie zależy, zajmuje się tym Velodyne CHT10R i daje sobie z tym znakomicie radę.

Przed napisaniem tego postu myślałem o DNM Reason II jednak nie byłem zdecydowany i dlatego jak najbardziej wezmę pod uwagę wasze propozycje.

A co do wypowiedzi Seniora magnata się nie wypowiem bo chłopak chyba nie słyszał kabla powyżej 5 złotych za metr i gada głupoty....no ale co zrobić,....pożałować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.