Skocz do zawartości
IGNORED

Tuner Marantz ST 6001 - jaki pilot?

goliatpl

Rekomendowane odpowiedzi

Powiatać Szanownych Forumowiczów! Mam zagwostke, czy kupując "inteligentnego pilota" będzie on wstanie obsłużyć ten tunerek? W zestawie nie posiada on pilota, jedynie można sterować go mając wzmaczniacz marantza przez magistrale D-BAS. Z racji tego, że planuje również zakup wzmacniacza i cd-ka, ale vincenta ( a one też nie są obsługiwane jednym pilotem mimo tej samej firmy) chciałbym nabyć jakiegoś leniucha, który obsłuży mi to wszystko. Pytanie tylko, czy ST 6001 będzie również z nim współpracował???

A jak w ogóle Kolego "blomin" sprawuje Ci się ten tunerek? Jesteś zadowolony z dzwięku? Rozważałem też kupno denona TU 1500, który posiada pilota, ale jak miałem okazję go przez chwile posłuchać, odniosłem wrażenie, że bardzo jasno gra, dużo sssssyyy! Nie podobało mi się:(

Cześć, ja mialem st6000, to chyba to samo tylko w wersji szampanskiej. Dla mnie suchy, ostry, agresywny, tak jak to okresliles jest duzo sssyyy i cccyyy nieprzyjemnych dla ucha. Majac na uwadze obecna jakosc przesylanego sygnalu (przestery, podbicia pasma)plus charakter brzmienia ogolny efekt

jest jak dla mnie malo przyjemny. Prawdopodobnie efekt ten potęgowany byl u mnie brzmieniem wzmacniacza

czyli Marantzem model 6010ose, ktory to sam w sobie jest suchy i ostry.

Odnosze wrazenie, ze wine w moim przypadku ponosil wzmacniacz. Recenzje w prasie fachowej byly i sa bardzo pochlebne i wlasnie nimi kierowalem sie przy zakupie tego tunera. Estetycznie - cudo, funkcjonalnosc - wspaniala, dzwiekowo - prawdopodobnie z winy systemu - klapa.

Teraz mam tunerek NAD412 i jestem zachwycony, dzwiek z nalotem analogowym, moze i malo szczegolowy

ale bardzo przyjemny dla ucha.

Hmm... Mam to szczęście, że pracuje w sklepie audio, więc będe mógł sobie wypożyczyć i denona i marantza do domu jak już będe miał vicka + kolumny i ostatecznie ocenie co mi bardziej pasuje... Denona słuchałem dosłownie chwilkę na elac-ach FS 68 + HK 970 i nie podobało mi się, przełączyłem na infinity primus 250, bo akurat te miałem też podpięte i już było mniej tego sssyyyy, ale i tak nie pasowało mi coś... :( No i te trzy kolorowe diody z jedną niebieską w środku, wiocha straszna! ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.