Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz słuchawkowy do ATH-A900

zolt_88

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zakupiłem niedawno słuchawki Audio-Technica ATH-A900. Nigdzie nie mogę znaleźć jakiś porównań, testów ze wzmacniaczami słuchawkowymi i nie mam pojęcia co wykorzysta potencjał tych słuchawek... Nie chcę żeby się marnowały i grały na 10% swoich możliwości. Najlepiej by było coś z DIY, bo nie mam 2000 zł na wzmacniacz w którym i tak płaci się zapewne 3/4 za samą firmę. Czy ktoś słyszał te słuchawki, robił pod nie wzmacniacz bądź słyszał z jakimś wzmacniaczem? Nie mam pojęcia co wybrać (choć i tak od razu nie kupię, na razie muszę wiedzieć na co się szykować ;)).

Z góry dzięki za wszelką pomoc.

DIY można też kupić nawet i za ponad 2Kzł. Mogę Tobie polecić konstrukcję forumowicza

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Mam i chwalę. Może być tanio , może być drożej. Dostosujesz do siebie i nie zapłacisz, tak jak chcesz, za płace marketoidów.

Rozglądnij się po forum. Dyskusji o wzmakach słuchawkowych było sporo. Odkopywać wiedzę możesz zacząć tutaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy ten wzmacniacz dobrze zgrałby się z tymi słuchawkami? Po wymianie jakiejś lampy na lepszą...

Ukryta Zawartość

Bardzo dobry wzmacniacz w tej klasie. Na pewno zmiana lampki mu pomoże, nawet na jakąś zwykła rosyjską 6N2P za ok 30zł. Bardzo przyjemnie gra, w prasie stawiali go na równi np. z Edgarem. Ciągnoł u mnie słuchawki od 50 do 300 ohm. Bardzo solidne wykonanie, wygląd - duży plus.

• 2 lata później...

Witam serdecznie.

Pozwolę sobie napisać w tym temacie by nie zakładać nowego.

Od 4 dni jestem posiadaczem Audio-technica ATH-A900, połączyłem je z FiioE9+E7, źródło to laptop i Foobar. Grają bardzo ładnie, choć są jeszcze w fazie wygrzewania. Co prawda nie wiem czy mogą połączone z czymś innym lepiej zagrać bo nie mam punku odniesienia. Mi osobiście z tym wzmacniaczem zagrały najlepiej, a porównywałem jeszcze AKG 240, Q701, DT880Pro, HD650, ATH-AD900, ATH-AD1000. Z początku miałem kupić odkryte słuchawki, ale mam już HD555 i wystarczy.

zolt_88, nie wiem czy się pojawiasz na forum, ale jesteś jedyną osobą która posiada te słuchawki, na którą trafiłem. Minęło trochę czasu od Twojego postu, więc zdanie masz już o nich wyrobione i pewnie mógłbyś o samych słuchawkach coś napisać, byłbym bardzo wdzięczny.

Czy te ATH-A900 potrzebują wygrzania, jak im się dźwięk zmienia w miarę użytkowania, jak Ci zestaw hula?

KD 5.1.2: 4400H, DBT-3313, Stereo: M6Si, DBT-3313UD, Pioneer N-70AE, GŁośniki: 1.4LE, Klipsch, 440C, 240s, 112SW, 500SA, miniDSP-DDRC24

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.