Skocz do zawartości
IGNORED

audiolab 8000s-dobra inwestycja?

dargut

Rekomendowane odpowiedzi

wzmak audiolab 8000s+cd8000 todobra inwestycja do sluchania muzyki roznej z przewaga rocka?Moze ktos ma taki zestawik i polecilby jakie kolumny beda dobrze graly.a moze jest cos lepszego w cenie tych dwoch klockow (4500)?

https://www.audiostereo.pl/topic/47238-audiolab-8000s-dobra-inwestycja/

Słuchałem swego czasu tego zestawu pod kątem rocka właśnie i moim uchem wypadło to bardzo dobrze. Ale z jakimi kolumnami, to już sobie nie przypomnę, może były to jakieś niewygrzane KEF'y podstawkowe? Ten Audiolab jest bardzo uniwersalny każdym pasmem gra równo, więc dlatego sprawdza się w rocku, metalu.

Czy półka wyżej? Chuba nie, ale zdecydowanie inny dżwięk - bardziej przestrzenny (fenomenalna scena, jak na te pieniądze, oczywiście), muzykalny, trochę ocieplony. Z moimi kolumnami rock i metal nie podobają mi się i dlatego słucham tej muzyki na sprzęcie przenośnym;-) Ale jakbys zdecydował sie spróbowac EVO z Paradigmami albo Monitor Audio, pewnie byłoby "z kopem":-)

Ja słuchałem tego Audiolaba bezpośrednio z Denonem 1500. Kolumny to były o ile pamietam Dali Helikon, ale jaki konkretnie model to nie pamietam. Muzyka: rock, metal, klasyka. Niestety Audiolab nie miał staru do Denona. Stłumiony bez życia dżwięk. Z tym, że radzę samemu posłuchać gdyż ja potem porównując w/w Denona z CA 640A v2 wybrałem Kambodże. Pewnie więc nic nie słyszę albo mam zrąbany gust. Mimo wszystko Audiolaba nie polecam-słabe to było. Słuchałem w tym czasie Denona, Nada, Audiolaba, Arcama, Cambridge oraz HK i Audiolaba zapamiętałem jako najgorszego z tej całej stawki. Pozdrawiam

co do yamahy pewnie jest super tylko wzmak 3500+cd 3000 i juz sie robi 6,5 kola,a jeszcze kolumny i jakis tuner by sie przydał,a w moich zalozeniach wzmak i cd to max 5k.moze jeszcze cos wymyslicie?

Właśnie, trzeba słuchać samemu, bo ja też porównywałem bezpośrednio Audiolaba z Denonem 1500 i uważam Denka za (przepraszam wszystkich użytkowników) kupę g...:/. Najbardziej przereklamowany sprzęt jaki kiedykolwiek słyszałem, IMHO.

łatwiej podjac decyzje jezeli ktos choc troche cie ukierunkuje niz ;latac; po sklepach i sluchac madrych ekspedientow-DENON ponad wszystko.wiec jak mozecie to kazda opinia sie liczy bo mozna zawsze wylowic cos czego sie niewiedziało.

Skoro tak stawiasz sprawę to po moich doświadczeniach z Denonem i Audiolabem polecam Denona 1500 AE jednak. Audiolab kojarzy mi sie z totalnie zamulonym dźwiękiem bez góry. Tak czy siak po dalszym szukaniu i słuchaniu wybrałem coś innego.

Znajomy do kolumn Kefa Q7 kupil Audiolaba 8000s czy se. Wczesniej posiadal NADa. Powiedzial,ze dopiero teraz wie co to przejrzystosc, szybkosc i precyzja, kiedys pytalem na forum o charakter brzmienia Audiolaba, taka dostalem odpowiedz:

moglbys dowiedziec sie czy to byl model z koncowka S cz SE tez jestem w rozterce bo mozna przeczytac sprzeczne opinie jednemu sie bardziej podoba brzmienie audiolaba innym nada.caly czas zastanawiam sie nad wyborem ostatnio znalazlem taki test;

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przestań w końcu czytać testy, tylko zacznij słuchać sprzętu! Audiolab nie odpowiada tym, którzy lubią, gdy wzmak lub cd dodaje "coś od siebie". Trzeba słuchać, aby wyrobić sobie zdanie i wiedzieć, czego się szuka w dźwięku.

wiem o tym bardzo dobrze ale na razie chialbym skozystac z Waszych doswiadczeń bo na odsluchy bede mogł zaczac chodzic dopiero po 15 grudnia,teraz mam zajob w pracy od rana do wieczora,i tylko wylacznie dlatego chce skozystac z doswiadczeń Forumowiczow

• 9 miesięcy później...

np. Cyrus II + PSX lub troszke nowszy model Cyrus 3i + PSX-R (oba maja phono stage).

moim zdaniem zagra to lepiej, kosztuje mniej bo to juz sprzet tylko z drugiej reki.

no, ale liczy sie przede wszystkim dzwiek!

roksan caspian to tez nietuzinkowy system ale nie wiem czy zmiesci sie w budzecie autora watku.

ja osobiscie polecalbym starsze, kultowe wzmaki, ale oczywiscie trzeba zawsze tego posluchac bo kazdy ma inny gust.

pozdrawiam i zycze owocnym poszukiwan!

kvist.

>>> Reaper, ja mam między innymi Audiolaba 8000A - przyzwoity nwzmak i poukładany z bardzo dobrym wejściem phono (!) .... i do kupienia w stanie bdb często za mniej niż 1000 zł. Ja swojego kupiłem za 600zł - dla mnie "secondhandowy best buy"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.