Skocz do zawartości
IGNORED

Laser KSS-151A potrzebny

ArturK

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

To mój 1 post (chociaż forum przeglądam ponad 2 latka) więc z góry przepraszam za niedociągnięcia.

Kupiłem Denona DCD-2560, pograł i padł laser KSS-151A (pewnie podkręcony i sprzedany szybciutko).

Szykuję się do zakupu laserka, rok temu był dostępny w niezłej cenie, teraz niestety klapa, ponad 500zł.

Po intensywnych poszukiwaniach w sklepach polskich i na zagranicznych forach mam pytanie, była swego czasu akcja zamówienia na większą ilość na forum, czy ktoś ma może taki laser do odsprzedania, lub wie gdzie w miarę tanio to kupić i szuka chętnego do dołożenia się do przesyłki?

Szczególnie cenna będzie dla mnie opinia takich fachowców jak Piotrek608...

Pozdrawiam,

Artur

https://www.audiostereo.pl/topic/47387-laser-kss-151a-potrzebny/

Witam,

mam Denona dcd1500mkII. Padł w nim chyba przetwornik (jeden kanał grał czasami ciszej na obydwu wyjściach). Jeżeli jesteś zainteresowany używanym mechanizmem to możemy się dogadać.

Przez cały okres użytkowania nie miałem najmniejszych problemów z laserem. Odczytywał wszystkie płyty, nawet najgorsze cd-r. Bardzo szybko przeskakiwał na następne utwory.

Teraz mam arcama alpha 9 i powiem szczerze, że te wszystkie operacje robi zdecydowanie wolniej.

Ale wiadomo używka, więc trudno powiedzieć jak długo jeszcze pociągnie

pozdrawiam

CXN, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Właśnie za 600zł go kupiłem, Piotrek608 też licytował, ale miał lepszego nosa, dawał 500zł :)

Wiem że to trudno dostępny laser, ale miałem nadzieję że trochę pogra.

Z moim Denonem PMA-1060 i tonsilami maestro II 180 ten CD zagrał naprawdę świetnie, dlatego chcę go reanimować.

Hehe tez mam aktualnie 1060:P co dalej nie wiem, obecnie wkurwiam sie na goscia z ebaya ktory z deklarowanych 28euro za przesylke zrobil 40 do tego zapomnialem o oplatach swiftowych jakies 40zl, euro skoczylo o 2,5% wiec zostaje mi napisac tylko hrhrhrhrhrhrhrhr ebay coraz mniej sie oplaca, ceny prawie z allegro, gdyby tak oiro kosztowalo 3,3 jak kiedys heh, moze wyrwiesz jakis badziew z tym laserem za 150zl i znowu sie troche nacieszysz:P

Tez ostatnio szukalem 151A. Ostatecznie kupilem na ebay.at za ok 600zl. Wczesniej sprawdzalem u kilkanastu polecanych dostawcow w Chinach i na Tajwanie ... i nic :-(

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Witajcie,

Nie wytrzymałem ciśnienia i za kwotę 543,50zł z przesyłką nabyłem kss151A (produkcji podobno denona!).

Dziękuję wszystkim krórzy na PW zaproponowali mi odsprzedaż CD z laserem czy to sony czy też denona. Póki jeszcze dostępny jest nowy kss151A, wolałem go kupić z nadzieją na następne 10-15 lat spokoju.

Wpis ten w zasadzie ma pokazać że bez większych kłopotów dzięki waszej pomocy można kupić używany, a także w polskich sklepach nowy KSS151A.

Acha, zakupiłem przedostatni laser z north.pl, ceny nie dało się negocjować :(

• 1 rok później...

A na ebay.de sprawdzał ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na zdjęciu w kartoniku, więc niby nowa, ale z tekstu wynika że chyba jednak używana ... może się dopytaj ?

Ukryta Zawartość

Witam! Street jest,ale w Kanadzie. Pozdrawiam adam2948.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) niedawno był jeszcze

Ukryta Zawartość

Z tego co widze to używany i w dodatku kosztuje 209 euro.

Może lepiej się rozejrzeć czy jakiś kompakt za grosze nie ma w środku KSS-151A ?

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Dzieki za odzew ale szukam nowego ze względu na to, że mam na oku pewien wybitny player z tymże własnie laserem i aby go nabyć musze mieć zapasowy na zaś.

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

Mam jednego playerka z tym laserem, odpukać działa świetnie, ale przeglądałem kiedyś forum szukając informacji o tym kss. I z tego co pamiętam, to jest firma u zachodnich sąsiadów, która regeneruje tą optykę lub sprzedaje po regeneracji. Były też jakieś informacje dot. "przeklejania" soczewki. Był też wątek o implementacji innego modelu lasera. Przeszukaj forum, może znajdziesz coś ciekawego.

Nie jestem pewien ale to może chodzi o te lasery wskazane przez looft za 200 euro. Poszukaj na forum, bo może da się powalczyć z innym laserem (albo mechaniką) i to by było najlepsze rozwiązanie?

• 4 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

ładnie wygladają na fotkach-50sztuk:)

Ukryta Zawartość

• 6 miesięcy później...

dla jakiegoś chętnego niedostępny już i poszukiwany , mało używany laser KSS-151A (używany ok. roku-łącznie mniej więcej 100 godzin) laser jest w 100% sprawny, mogę dać jakąś gwarancje, choćby rozruchową, jeśli jest ktoś zainteresowany to proszę o info na PM. cena 200zł do małej negocjacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.