Skocz do zawartości
IGNORED

Zakupy za granicą

antos

Rekomendowane odpowiedzi

Własnie wróciłem z Berlina gdzie bawiłem na sylwestra ,pojechałem pociągiem i ze zdziwieniem stwierdziłem że nie było żadnej kontroli celnej ani w jedą ani w drugą stronę.

Pomimo że Euro stoi bardzo wysoko widzałem parę ciekawych urzadzeń na które miałbym ochotę po dość atrakcyjnych cenach.

zastanawiam sie czy to przypadek czy tej kontroli już faktycznie nie ma

czy ktos wie cos bliżej na ten temat?

https://www.audiostereo.pl/topic/4749-zakupy-za-granic%C4%85/

antoś - w maju urządzimy wielką audiofilską wycieczkę do Berlina i każdy sobie chociaz kabelek przywiezie:) ci co będą mieli mniej będą pomagać nieść sprzęt tym, którzy zaszaleją.

A jak przyjdą celnicy to im ładnie powiemy dzień dobry i że nie przewozimy żadnych zabronionych substancji. Oni odpowiedzą nam ciepłym uśmiechem i tyle.

antoś - Mam w Berlinie rodzinę i w ciągu ostatniego roku bylem tam kilkanaście razy, granicę przekraczając raz pociągiem raz samochodem. Ani razu żaden celnik nie wykazal zainteresowania moim bagażem lub bagażnikiem. Coś w tym jest.

Też się cieszę na majówkę.

dzięki chłopaki za spostrzeżenia zawsze miałem ochotę coś przytargać jadnak prawie za każdym razem byłem poddawany kontroli celnej -połączonej z wkładaniem kończyn górnych do torby z zakupami.

i to jeszcze całkiem niedawno.

tu działa prawo Murphy'ego. Jeśli niczego nie przewozisz to pies z kulawą nogą się nie zainteresuje bagażnikiem. Ale spróbuj przewozić wyśnione Dynaudio Crafft to trafisz na celnika audiofila który ci powue ,że nawet na ebayu nie można tego modelu poniżej 1500 Euro dostac ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.