Skocz do zawartości
IGNORED

Przetwaornik C/A w dvd YAMAHA s-700

kuty

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zachwycony dzwiękiem jaki wydaje z siebie odtwarzacz dvd yamaha s-700 postanowiłem go rozebrać na cześći pierwsze i zobaczyć co tam takiego siedzi,ponieważ miałem kilka budrzetowych odtwarzaczy cd w szczegulnośći denon i dzwięk był słabiutki w porównaniu z tą yamahą,wszyscy teraz powiedzą że to stare dvd i że to tylko dvd ale naprawde wole do odsłuchu stereo to stare dvd jak nowe cienkie odtwarzacze cd jakie masowo robią teraz producenci.

Zamieszczam kilka zdjęć bebechów mojego odtwarzacza dvd którego na nic nigdy nie zmienie no może na dvd yamaha -s700 a dlatego że lubie oglądać koncerty w dobrej jakośći.

Ku mojemu żdziwieniu w tym sprzęcie siedzi 3przetworniki C/A BB-PCM1716E takie same jak w słynnym dacu beresforda i co o tym powiecie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-21567-100009821 1228512019_thumb.jpg

post-21567-100009822 1228512019_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jeśli chodzi natomiast o wzmacniacze operacyjne na wyjściach to sa JRC4580 takie małe lutowane na płycie i jest ich chyba z 8szt zastan awiam się jak by ich wymienić tylko na wyjściu stereo do wzmacniacza a na wyjściach analogowych 5.1 zostawić takie jak sa bo zależy mi na poprawie stereo.

Mam stacje hot-air i z odlutowaniem nie bedzie problemu moge nawet na ich miejsce zainstalować podstawki,tylko nie wiem na jakie wzmacniacze można by ich wymienić?

Wyczytałem gdzies że można ten świetny dac PCM1716E zastąpić jeszcze lepszym daciem wosfsona WM8740 i to był by już mały hi-end jak by tak wymienić po jednym dacu odpowiedzialnym tylko za wyjście stereo pozostałe sekcje należą do analogowych wyjść kona ponieważ dvd ma abudowany decoder DD,np:wzmacniacz operacyjny na wyjściu OPA2131PA fajnie grajacy wzmacniacz miałem taki kiedys w cmoyu własne roboty grał super,i 1sz podmienić PCM1716E na WM8740 co o tym myślicie na wyjściu stereo jest nieżle a mogło by być jeszcze lepiej małymi kosztami,co o ty myślicie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.