Skocz do zawartości
IGNORED

Coś o HECO Victa 700

ALTON

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę nad nimi od jakiegoś czasu. Bardzo atrakcyjna cena i wygląda na to, ze dość przyzwoite wykonanie - w końcu to Heco. Problem jednak w tym, że u siebie w okolicy nie mam możliwości ich posłuchać. Czy ktoś miał z nimi styczność? Z modelem 700 bądź 500.

https://www.audiostereo.pl/topic/47532-co%C5%9B-o-heco-victa-700/

Mam je z denonem pma 1060 i dcd 3000 graja ok, wysokie nie sa natarczywe bas nie nawala, z pc bas byl suchy ale z cd jest bardziej muzykalnie i mieko, sceny nie ma, przy glosnym sluchaniu dzwiek sie rozlazi, pasmo przestaje byc spojne, ma sie wrazenie ze nie gra kolumna tylko 3 glosniki a kazdy inaczej zestrojony ale do godziny 11 jest przyzwoicie, wpadnij do wrocka wez plyty odsluchasz sobie, ja je zmieniam na cos lepszego choroba daje znac o sobie.

Kolumny nie sa wybitne, do sredniego sluchania ok, do robienia dyskoteki nie za bardzo, ale jeszcze jutro poslucham glosniej z cd jak to gra. w Cenie 600zl sa ok. ale nie sa warte ceny +1k.

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Heco robiło dawniej fajne głośniki. Poszukaj modelu Cantata (bodajże superior 550) lub wyższych z tej lini. Kwota mała ale kolumny nad wyraz ładnie zestrojone. Mogłyby zawstydzić dużo droższe zestawy. Pozdrawiam !

Kolumny naprawde ładne, nieźle wykonane ale to wszystko. Po bliższych oględzinach okazało się że ścianki są cienkie (niecały 1cm) a cała kolumna cholernie lekka , i przy głośniejszym słuchaniu obudowa wpada w rezonans. Co do dzwięku to przede wszystkim cofnięta średnica, głos z radia brzmiał "nosowato". Z Heco to polecam model Metas, jak dla mnie naprawde super kolumny prezentujące zupełnie inny dzwiek od modelu Victa.

Co do wykonania to fakt, na pierwszy rzut oka jest ok, do tego obudowa zrobiona z jakiegos syfu ktory mi sie kojazy z kartonem. Co do nosowatego brzmienia i cofnietej srednicy tego jakos nie odczuwam, imho to jest dobra kolumna na poczatek, kupic uzywana i pogonic po pol roku zeby zaczac od czegos. Imho za 600zl ciezko o cos lepszego, za 1200 lepiej kupic Quantumy lub cos innego. Fakt faktem w tej cenie o duza podlogowke ciezko ktora nie jest altusem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.