Skocz do zawartości
IGNORED

Moze czas na zmiany?

enzo

Rekomendowane odpowiedzi

Choroba audiofilska specjalnie mnie nie toczy a aktualny stan mojej piaskownicy nie zmienial sie juz od dosc dlugiego czasu. Jednakze w zwiazku z faktem, ze klasyka i jazzowe pitolenie poszly nieco w kat a w odtwarzaczu gosci Pearl Jam, Foo Fighters czy Nirvana cos mi zaczelo przeszkadzac w obecnym dzwieku. Zrobilem sie tez ostatnio leniwy i nie chce mi sie juz skakac wokol tej audiofilskiej zabawy w kabelki, podstawki, podkladki i stoliki jeno wlozyc plyte i najnormalniej muzyki posluchac.

Glosniki, jak "w omnie" JMLab PS 5.1 - sa i beda. Elektronika to Philips CD960/304MKII i GC. Wsio spiete kablami Bartka1.

Poszukiwane - cd i wzmacniacz. Ma grac ewidentnie lepiej od ww. Philipsow i GC i ma grac wszystko, tj. klasyke, jazz, rock/pop, elektornike itd. Do tego ma byc ladne, funkcjonalne i niezawodne. I to wszystko za jedyne 20-30kzl. Da sie zrobic? :-)

Przejrzystość,nadszczegółowość i nachalna detaliczność nie lubią się z materiałem muzycznym typu Pearl Jam,Nirvana....

Zamiast porządnego rockowego riffu słyszymy karykaturę grunge'u,a rozkładanie na części pierwsze przesterów gitarowych nie należy do najlepszych pomysłów.

l'enfant sauvage

Zrobilem wstepne rozeznanie. Ciekawie wyglada Accu, jest tylko jeden problem - klocki tej firmy mocno podrozaly i nie wiem czy przy swoich aktualnych cenach nadal sa atrakcyjne. Najtanszy cedek, czyli DP-500 kosztuje aktualnie prawie 22kpln, interesujaca mnie koncowka A-30 - prawie 19kpln. Jak by nie patrzec troche duzo. Tanszym wyjsciem jest zakup DP-500 i najtanszej integry E-213, jeno nie wiem czy byloby to lepsze od mojego GC.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

chyba wystarczy ?

Ukryta Zawartość

i jeszcze to,,,

Ukryta Zawartość

moim zdaniem,solidna podstawa ststemu.

Ukryta Zawartość

Nie jestem pewny czy kremowa i delikatna średnica nie stępi pazura muzyki do jakiej enzo wraca. Zaproponowalem wyzej sprawdzony system z JMLab Electra 905 i Zoller Imagination - podobnymi do Point Source'ow. Jako alternatywe dla Meridian G06 moge polecic Meridian 507(ktorego posiadam i nie sprzedaje).

No to jakie jeszcze typy obstawialibyscie do moich PS-ow? Moze cos z MBL'a, np. 1431 i dedykowany wzmacniacz? Krell ma wypuscic jakas nowa integre zdaje sie, ze zamiast 400xi? Moze Mac? Accu robi sie nieprzyzwoicie drogie i chyba niewarte tej ceny, chociaz trzeba przyznac, ze wartosc, nazwijmy to "materialowa" jest wysmienita - widac za co sie placi, bo klocki sa wykonane wysmienicie. Nie ukrywam, ze z checia kupilbym cos jednej firmy - do kompletu, chociaz nie bede sie przy tym upieral i raczej nowe rzeczy niz s-h.

z kasa,jaka przeznaczasz pojechalbym do londynu.howard popeck ze stereonow.co.uk postawi ci hotel w okolicy i odbierze z lotniska.poczytaj na forum hifi choice o totalnej zalamce w branzy.on oferuje ci odsluch z obiadem i zawiezie z gratami do samolotu.obejrzyj jakie marki ma w prezentacji.palce lizac! Ja to dzis olewam-mam inne aktualnie priorytety.

nie wiem,czy Ci sie spodoba,ale to podobno referencja.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 miesiące później...

Sluchal ktos nowego Meridiana G08.2? Mialem stycznosc tylko z urzadzeniami starszej serii (506-508). Nowy 08 (i chyba 06 takze) ma zamiast tradycyjnej szuflady naped szczelinowy (mam nadzieje, ze nie rysuje przez to plyt). I jak wyglada kwestia awaryjnosci nowych Meridianow, bo slyszalem troche niepochlebnych opinii nt. pierwszej wersji G06 czy G07 (problemy z softem itp.)?

• 1 miesiąc później...

Wracam do tematu. Postanowilem, ze na pierwszy ogien idzie cedek. Zaplanowalem przedzial 10-20kzl (mniej wiecej ;-) ). Jak na razie posluchalem Ayona CD-1s oraz Accu DP-400. Jeden i drugi to zupelnie inne granie ale poziom mysle, ze zblizony. W planie mam jeszcze Accu DP-500, Ayona CD-2, Moze Meridian G08.2 i... no wlasnie, co jeszcze? nie mam specjalnie pomyslu, wiec moze cos koledzy podpowiecie? optuje za nowym urzadzeniem, raczej nie chce uzywek.

Przyjrze sie temu Brystonowi, chociaz zawsze mialem ta firme za specjaliste raczej od amplifikacji niz zrodel.

Jakies jeszcze typy?

Ciekawia mnie odtwarzacze Ayona, sluchalem na razie CD-1s, ale jeszcze nie u siebie wiec nie bede ferowac opini. Mial ktos stycznosc ze zrodlami tej firmy? Jakies opinie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.