Skocz do zawartości
IGNORED

cambridge audio DacMagic

55wBICEPSIE

Rekomendowane odpowiedzi

ktoś miał okazję posłuchać?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-14562-100009491 1228852771_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/47595-cambridge-audio-dacmagic/

to flaki z ca740c, a tu dostepny

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

flaki???? z ca740??? no ciekawie jak ten przetwornik zagra z normalnym cd typu marantz cd63se

a moze taniej i lepiej bedzie wykonac jakis przetwornik z zalaczonych schematow DIY...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - w środku wygląda zajebiście ;)

Ukryta Zawartość

blomin, 10 Gru 2008, 09:01

>to flaki z ca740c, a tu dostepny

>

Ukryta Zawartość

No nie bardzo. Upsampling ma jak w 740C, ale kostki DACa jak w 640Cv2.

Ukryta Zawartość

no co ty Mac, 740 i 640 maja te same wolfy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dd6, 10 Gru 2008, 13:59

>Ciekawe jako to się ma do CA 840c pracującego jako DAC?

Dokładnie to samo mnie nurtuje :-)

Szukam jakiegoś w miarę przyzwoitego DACa do squeezeboxa i gdyby różnica dźwiękowa pomiędzy DACMagiciem a 840c (jako DAC) była duża na korzyść 840 to może bym się skusił... w końcu trochę cdeków mam i czasem przyjemnie jest coś włożyć na tackę - to takie audiofilskie ;-)

>>Ciekawe jako to się ma do CA 840c pracującego jako DAC?

>

>Dokładnie to samo mnie nurtuje :-)

>Szukam jakiegoś w miarę przyzwoitego DACa do squeezeboxa i gdyby różnica dźwiękowa pomiędzy

>DACMagiciem a 840c (jako DAC) była duża na korzyść 840 to może bym się skusił...

Ja już mam Squeezeboxa i 840c, ale Dacmagic jest bardzo tani i pytanie czy można go z czystym sumieniem polecić komuś o mniejszych funduszach, właśnie ze Squeezeboxem.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

dd6, 10 Gru 2008, 17:10

>Ja już mam Squeezeboxa i 840c, ale Dacmagic jest bardzo tani i pytanie czy można go z czystym

>sumieniem polecić komuś o mniejszych funduszach, właśnie ze Squeezeboxem.

W moim przypadku nie chodzi mi o fundusze (no może nie do końca). Chcę kupić squeezeboxa ze względu na wygodę a także na fakt że jest to bardzo dobry (mały jitter) transport. Przy stosunkowo niskiej cenie SB, chciałbym ewentualnie wydać więcej na dobrego DAC'a i tu mam zgryz bo nie wiem czy różnica 3x 840c w stos. do DACmagica da mi faktycznie satysfakcję w odsłuchu... A jeśli nie 840c to co (DAC) w kwocie zbliżonej mogę kupić? I czy nie jest przypadkiem tak, że chcąc mieć zauważalnie lepszego DACa od DACmagica musiałbym jednak wydać dużo więcej niż na 840c?

dd6, 10 Gru 2008, 17:10

>Ja już mam Squeezeboxa i 840c, ale Dacmagic jest bardzo tani i pytanie czy można go z czystym

>sumieniem polecić komuś o mniejszych funduszach, właśnie ze Squeezeboxem.

Komuś o mniejszych funduszach mogę polecić ulampioną lampucerę. To jest śmiesznie tanie, a gra zaje...ście. Serio.

McGyver, 10 Gru 2008, 20:39

>Komuś o mniejszych funduszach mogę polecić ulampioną lampucerę. To jest śmiesznie tanie, a gra

>zaje...ście. Serio.

A komuś o ciut większych?

Myślałem np. o Audionemesis DC-1 (po upgrade), ale gdzieś czytałem że jest strasznie wrażliwy na źródło. Na pewno chętnie bym tego posłuchał z SB. Ktoś to testował? Bo jeśli ten układ jest do bani do sobię odpuszczę szukanie DC-1 do testów.

DACmagic jest stosunkowo tani, ale i tak nie chciałbym kupować w ciemno i problem na razie polega na tym że nikt (sklepy) nie ma go do testów.

mirhon, 10 Gru 2008, 20:48

>A komuś o ciut większych?

>

>Myślałem np. o Audionemesis DC-1 (po upgrade), ale gdzieś czytałem że jest strasznie wrażliwy na

>źródło. Na pewno chętnie bym tego posłuchał z SB. Ktoś to testował? Bo jeśli ten układ jest do bani

>do sobię odpuszczę szukanie DC-1 do testów.

>DACmagic jest stosunkowo tani, ale i tak nie chciałbym kupować w ciemno i problem na razie polega na

>tym że nikt (sklepy) nie ma go do testów.

Komuś o nieco większych funduszach też. Miałem Meridiana 506.24, ale go sprzedałem i przesiadłem się na ulampioną lampucerę. Meridiana wciąż miło wspominam, ale za nim nie tęsknię ani do niego nie wrócę.

A co do CA, to miałem 640C na warsztacie. W oryginale gra tak sobie, po ulampieniu dużo lepiej. Po ulampieniu sterty przeróżnych cedeków stwierdzam, że do stopnia analogowego na opampach nie wrócę nigdy. Może jeszcze spróbuję analogówki na dyskretniakach w stylu Pass D1, ale nie na opampach!

McGyver, 10 Gru 2008, 20:57

>Komuś o nieco większych funduszach też. Miałem Meridiana 506.24, ale go sprzedałem i przesiadłem się

>na ulampioną lampucerę....

A gdzie takie cuś można dostać? Sam takich rzeczy nie składam i kupno czyjegoś DIY jest dla mnie do rozważenia, ale to oprócz grania musi też jeszcze jakoś wyglądać...

W sumie trudne do zrobienia to nie jest. Na forum znajdziesz gotowe rozwiązania. Ja wbudowywałem ulampioną lampucerę do wnetrza różnych cedeków, ale robiłem też przetworniki wolnostojące. Mając ładn,ą obudowę i trochę zdolności manualnych można zrobić bardzo estetyczne i bardzo dobrze brzmiące urządzenie.

Test daca CA w ostatnim numnerze niemieckiego "Audio -105 pkt za dźwięk na XLR-ach/100/RCA cena 400 Euro, wygrał DAC Musical Fidelity z dorobkiem 110 punktów :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) za 270 Euro.

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam tego DACa od ponad 2 miesiecy. Pierwsze wrazenie jest dosc korzystne, po dluzszym odsluchu staje sie meczacy. Jest jednak spory potencjal do modyfikacji i nie widze powodu aby nie byl lepszy od Benchmark'a.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.