Skocz do zawartości
IGNORED

Wyjście OUT 5.1 do czego?

kuty

Rekomendowane odpowiedzi

Nie znam tego klocka.

Zazwyczaj wyjście po przedwzmacniaczu (DAC-u,) służy do podpięcia zewnętrznych wzmacniaczy, w szczególności dobrych dopalaczy stereo, monobloków lub jak u mnie bywało i wkrótce będzie aktywnych zespołów głośnikowych.

To cenna zaleta takie wyjście, rozumiem cinch (RCA)?

Z outem jest tak:

są dwa typy:

- lineout bez możliwości regulowania głośności

- preout z regulacją głośności

W przypadku współpracy z zewnętrznymi końcówkami mocy czy monitorami aktywnymi niezbedne jest preout.

W tym układzie najlepiej nabyć ONKYO PR-SC886:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na wyjściach 5.1 nie pisze pre out tylko normalnie (OUTPUT) po lewej jest wejście 5.1 na zew decoder DD a właśnie po prawej stronie jest też 5.1 tylko to output i myslałem że może ono by zadziałało jako własnie takie pre out jak bym podpioł zew wzmaka stereo? w instrukcji z tego co wyczytałem to tam coś pisze właśnie o tych wyjsciach że można coś stereo podłaczyc tylko nie mogłem zrozumiec co bo to po angielsku.

• 2 tygodnie później...

W Yamaha RXV 795 jest to wyj niskopoziomowe.

Wychodzi ze stopnia mocy!!!!! poprzez dzielnik rezystorowy. W wysokich modelach z preampa po regulacji wzmocnienia i sluzy do zasilania zew. wzmacniaczy mocy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.