Skocz do zawartości
IGNORED

Rosyjski biznesmen opatentował emotikony

josef

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

może ktoś jeszcze opatentuje koło - zarobek gwarantowany do końca życia ;) (ups - dałem nielegalengo emotka)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wiem ze w polskim prawie patentowym jest chyba zapis ze nalezy udowodnic ze nikt przed nami ( wynalazca) nieuzywal danego wzoru i ze jest on unikatowy ( niepamietam dokladnie bo czytalem je z 7 lat temu )- takze ten jego patent bylby podwazony w ciagu sekund - no bo przeciez wiadomo ze pierwsza emotka poszla przez siec w stanach chyba 25 lat temu ???

>pierwsza emotka poszla przez siec w stanach chyba 25 lat temu ???

Ja na maszynie do pisania pierwsze w Polsce 92 opozycyjne emotikonki w 1980r. opracowałem, ale stan wojenny przerwał mi proces patentowy bo musiałem się po lasach ukrywać, jak wyszedłem w 1991 r. to już było za późno na to, zginęły i spłonęły podczas ucieczki przed ORMOwcami :]

• 1 rok później...

cadam, 25 Lut 2010, 22:54

>Jak to jest z tym patentowaniem? Doszedłem do pewnego rozwiązania i myślę o jego opatentowaniu. Czy

>jest sens tracić na to pieniądze i czas?

Wystarczy rozpocząć procedurę rejestracyjną, to już powinno być jakimś zabezpieczeniem (patent pending). Zastrzeżenie patentowe działa tylko na terenie tego kraju, w którym zostało zgłoszone, czy w UE jest jakoś inaczej - nie wiem.

Jeśli Ci się to opłaca i mają być z tego duże pieniądze to rozważ patent czy wzór użytkowy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.