Skocz do zawartości
IGNORED

Jakt tuner wybrać

arturross

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. planuję zmienić w swoim zestawie tuner radiowy, obecnie posiadam Sony st-s 311, i chcę pozostać wierny marce więc inne modele niż sony nie wchodzą w grę. Zastanawiałem się nad SONY ST-S530 ES, SONY ST-S550ES, SONY ST-S500ES, lub inne modele z tej firmy do 250 zł. Tuner musi zagrać czysto i dynamicznie, a i nie może zabraknąć w nim mocnego uderzenia, no i żebym poczuł różnicę po poprzedniku. Z góry dzięki za wpisy na temat.

https://www.audiostereo.pl/topic/47840-jakt-tuner-wybra%C4%87/

arturross@. Chciałbym ci jakoś pomóc. Niestety nie wypożyczam tunera. Podana suma to za wypożyczenie. Ale jakbyś chciał kupić ładny tunerek to mogę sprzedać Sony ST730ES. Jest to najlepsze co firma zrobiła do tej pory. Różnica w odsłuchu gwarantowana.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Sorki,że się wtrące ,ale nie znoszę tak aroganckich wpisów.Chłopak chce nabyć tuner lepszy od posiadanego,za 300-400zł spokojnie kupi sonkę 505es,która będzie sporo lepsza od modelu posiadanego.Texty typu 250zł za wypożyczenie uważam są w tym przypadku nie na miejscu.Nie każdy jest takim "zarobieńcem" jak Ty...

jeśli chodzi o esprita to polecam 770es,

mam go już dłuższy czas i zapewniam Cię że,to świetny klocem mimo niepozornych gabarytów

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Mam ST-S530 ES, jeden z najtanszych starych, porzadnie wykonanych modeli serii ES. Nie ma on mozliwosci sterowania pilotem, nawet poprzez kabelek, ale jakoscia wyraznie przewyzsza modele z serii 200...300 ktore mialem wczesniej. Udalo mi sie go "upolowac" na Allegro za sume niewiele wiekasza niz 100 zl,

• 2 tygodnie później...

Zakupiłem tuner sony ta-f 730es i mam problem z właściwym odbiorem fal, tzn na skali odbioru fali na maxa odbiera mi tylko lokalna stacja, resztę stacji ściąga,lecz słychać wyraźnie szumy. Antenę mam zewnętrzną umieszczoną na dachu mieszkam w centrum miasta i może inne kamienice nie pozwalają na odbiór? Na wcześniejszym radiu też się to działo lecz nie było tak słyszalne. Ktoś jest w stanie pomóc? Poza tym ktoś miał styczność z tunerem sony sa3es co to takiego?

Ukryta Zawartość

nie mam takiego tunera ale widze ze do wyboru sa ANT A i B wiec przestaw w opcjach lub z tylu gniazdo zmien. sprawdz tez czy dobrze wtyki siedza w gniazdach albo zapnij jakas anten pokojowa lub wepnij kawalek przewodu obojetnie jaki przekroj zeby bylo go chociaz z 1m.

Ukryta Zawartość

u sorx wkleilem zlego linka

Ukryta Zawartość

ten model masz ?

Ukryta Zawartość

ponawiam pytanie-

Zakupiłem tuner sony ta-f 730es i mam problem z właściwym odbiorem fal, tzn na skali odbioru fali na maxa odbiera mi tylko lokalna stacja, resztę stacji ściąga,lecz słychać wyraźnie szumy. Antenę mam zewnętrzną umieszczoną na dachu mieszkam w centrum miasta i może inne kamienice nie pozwalają na odbiór? Na wcześniejszym radiu też się to działo lecz nie było tak słyszalne. Ktoś jest w stanie pomóc?

mam coś takiego.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

z kawałka kabla powinien odbierać, jeżeli znacznie odbiega od poprzednika to jest uszkodzony,

podłącz bez masy tą antenę albo samą masę anteny na wejście przeważnie jest lepiej...

kiedyś się bawiłem w takie antenki a teraz mam metr jednożyłowego kabla i ściąga wszystko

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.