Skocz do zawartości
IGNORED

Amplifikator, dziwne zachowanie

opteron

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem się zapytać czy u kogoś jest podobnie.

Otóż po wyłączeniu całkiem z prądu (lub z tyłu na wyłączniku) wzmacniacza na powiedzmy godzinę nie da się go ponownie włączyć. Tzn po podłączeniu do sieci nie ma napisu "AMPLIFIKATOR" oraz demka tylko... świecą się białe kostki na całej długości ekranu tylku w górnym rzędzie. Po około 5 minutach pojawia się napis "A...." i można spróbować go włączyć. Tzn działają już przyciski, uruchamia się, ale po kilku sekundach nim opóźnione załączanie głośników zaskoczy wyłącza się z powrotem. Trzeba odczekać kolejne 5 minut i zaczyna działać. Można go wyłączać i włączać do woli, problem się nie powtarza tak długo aż się go całkiem z prądu nie odłączy. :-)

Ktoś się spotkał z czymś podobnym?

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

https://www.audiostereo.pl/topic/47889-amplifikator-dziwne-zachowanie/

> opteron

U mnie nic takiego nie miało miejsca (mam Golda). Jedynie ostatnio przepalił mi się bezpiecznik przy uruchamianiu wzmacniacza - po półtorarocznym użytkowaniu . Skontaktowałem się z Panem Burskim, który poinformował mnie że obecnie montują bezpieczniki mocniejsze, tzn. zamiast 3,15A to 4A i taki mi zalecił abym takowy wstawił. Tak więc wszystko wróciło do normy po wymianie.

Dzięki Panowie, na szczęście Pan Tomasz służy pełnym wsparciem w razie jakichkolwiek problemów ze sprzętem, bardzo szybki kontakt i konkretne odpowiedzi. Musze przyznać że jestem dumny z posiadania sprzętu tak zacnej i polskiej firmy!

Pozdrawiam

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.