Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki tani wzmacniacz do JAMO D570 ?

Krajcek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,jak w tytule,jaki możecie polecić niedrogi 500-700zł wzmacniacz do tych kolumn grających w pokoju o powierzchni ok 25 m

Myślałem o Pioneer A-656 lub A-701R czy będzie to dobry wybór?Z innych może jakiś Rotel,np 840 BX3 choć ten będzie słabszy mocowo w porównaniu do pionków,przynajmniej tak wynika z pobieranej mocy przez wzmacniacze,Sony ES też wyglądają ciekawie ale nie są przynajmniej w tej cenie mocarzami,na alledrogo.pl są dwa F3ES,niestety nic nie wiem o tym wzmaku

Może jednak polecicie coś bardziej godnego,muzyka jakiej słucham to głównie elektronika,trance,rock i pop dla żonki

https://www.audiostereo.pl/topic/48294-jaki-tani-wzmacniacz-do-jamo-d570/

Gralem kiedys Jamo D590 - moim zdaniem bardzo fajne kolumny.

Potrzebuja wydajnego wzmacniacza (nie chodzi o "waty" - bardziej o "prad") - potrafia naprawde milo zaskoczyc jesli beda odpowiednio "nakarmione".

Przegladnij forum - znajdziesz wiele rekomendacji wydajnych pradowo wzmacniaczy wraz z opisem ich charakteru brzmienia - z Twoich rozwazan wybralbym Sony ES - rowniez starsze modele.

A co sądzicie o tych wzmakach:http://www.allegro.pl/item527322969_sony_ta_f570es_wysoki_wzmacniacz.html

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Oba od handlarzy,przywiezione jak widać z niemiec,jest też taki Rotel,troche słabszy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Krajcek, 11 Sty 2009, 12:32

>A co sądzicie o tych

>wzmakach:http://www.allegro.pl/item527322969_sony_ta_f570es_wysoki_wzmacniacz.html

>

Ukryta Zawartość

>Oba od handlarzy,przywiezione jak widać z niemiec,jest też taki Rotel,troche słabszy

>

Ukryta Zawartość

Jeżeli Twoje kolumny grają jasno i potrzebują wydajnego prądowo wzmaka to zdecydowanie nie polecam tego suchotnika RA-935BX. Miałem go i z moimi QBA grał tragicznie - sucho z podkreslonym przełomem średnich i wysokich tonów i bez basu - po prostu wióry i żyletki w powietrzu. Tak na marginesie ten Rotel świetnie się teraz spisuje u mojego szwagra z ciepłymi Tanoyami M2 i z RCD-970BX, czyli wszystko zależy od konfiguracji. Miałem również tego soniaka TA-F570ES - po Rotelu wniósł w mój system sporo dynamiki i mięsa i fajnie zgrywał się z IMHO niezłymi cedekami Denona (u mnie grał z dcd-1015) - może nie jest to mistrzostwo świata ale na pewno bardzo solidny, mocny i neutralnie brzmiący wzmacniacz, który powinien poradzić sobie z wysterowaniem trochę bardziej wymagających kolumn.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.