Skocz do zawartości
IGNORED

Co sądzicie o kablach Nakamichi,Hama ?

alfred

Rekomendowane odpowiedzi

Co warto i do jakiej kwoty żeby nie przesadzic kupic do KD wartości 4000.

Chodzi mi o podłączenie: Ampli.+dvd, dvd+tv, kable głośnikowe i tylnie surroundowe. Słyszałem że nie warto dawać więcej niż 10 proc wartości sprzętu. Ja mam dosyc daleko od siebie odstawione głośniki a dzxiadostwa tez niechce kupić. aha jeszcze do wufera. Czy w sprzecie tej klasy jest sens wogóle się bawić w zmienianie kabli na lepsze czy pozostac przy tych cieniutkich co dostałem w pudełku. Czy bedzie zauwazalna roznica. Pozdrowienia. aha przy okazji moze znacie jakies sklepy internetowe z takimi kablami ?

• Redaktorzy

Zasadniczo jest to pytanie do sasiedniego działu, ale mam dzien dobroci, zreszta ostatnio ktos sie tam żołądkował, że go nie obsłużono należycie. A więc tak. Według mnie w tak tanim zestawie kd kable nie mają szczególnego znaczenia. Sądzę że jeśli kupisz coś z w miarę czystej miedzi, i nie bardzo cienkie (zwłaszcaa do subwoofera), wystarczy. Nakamich i Hama to w Polsce kable supermarketowo-bazarowe, nie znam prawdziwego źródła tych przewodów, zwłąszcza co do Nakamichi głęboko wątpię, czy widziały kiedyś Japonię. Proponowałbym rozejrzeć się w ofertach jakichś realnie istniejących producentów. Nie siedzę zupełnie w tematyce tanich kabkli, ale ostatnio pojawiło suię chyab parę nowych niedrogich firm. Poza tym pewniak to okablowanie profesjonalne Cordiala, b. tanie, dystrybuuje Konsbud Audio, kupuje się w sklepach z instrumentami muzycznymi.

Popieram - raczej nie warto się bawić w coś drogiego, ale: jeśli subwoofer aktywny (a tak pewnie jest) to do połączenia używasz takiego jakby interkonekta, i trzeba chyba zadbać o ekranowanie. Zapytaj na kino domowe, bo chyba gdzieś kiegyś czytałem o przydźwiękach w subwooferach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.