Skocz do zawartości
IGNORED

Audiowave 171SE jaki wzmacniacz ?

spiler86

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jaki polecilibyście wmac. do tych kolumn? One potrzebują raczej watów, czy amperów? Mój nad ma na pewno za mało watów, przy cichym słuchaniu jest słabo, mało basu. Poza tym coś mu odbija, opisałem to w klubie Nada, ale nikt nie odpowiedzial jeszcze.

Potrzebuję wzmacniacza o podobnym charakterze do nada 3020, ma być muzykalny i w miare tani, wszelkie rotele i cambridge raczej odpadają.

Czytałem to forum kilka dni non-stop i z tego co wyczytałem to może zainteresować się jakimś wyższym nadem, może z serii monitor, albo niższe Sony ES, Denony 320,520itp, Harmany 650, 655, Luxman L210/L230/L405, albo jeszcze stare Duale. Na wzmacniaczach "jeszcze" się nie znam za bardzo, więc prosze o porade. Tylko, że często są polecane takie wzmacniacze, które nigdy sie nie pojawią na allegro, albo pojawiają się raz na kilka lat.

Druga rzecz to kable, w tej chwili mam straight wire rhythm, dobre? czy raczej zmienić?

https://www.audiostereo.pl/topic/48577-audiowave-171se-jaki-wzmacniacz/
  • 2 tygodnie później...

No fajny, ale ja celuję raczej w budżet.. Interesują mnie wzmaki o podobnym brzmieniu do nada 3020, ale nie jestem osłuchany we wzmacniaczach i nie wiem. W ciemno mogę kupić tylko nada, ale zastanawiam sie nad sony ES, może pioneer (tylko ich pobór..), Luxman, może denon?

rozejrzyj się za creekiem,jest wydajny prądowo,bodajże 4330,sam mam te same momitory co ty,ale u mnie grają ze strussem 140.a tego raczej już nie trafisz poniżej tysiaka.

apropo,mimo rozmiarów ,będa miały mało basu tak czy siak,poczytaj w starych wątkach o modyfikacji,zwrotnica od ms3 mk2 plus wytłumienie spowoduje że zagraja o klase lepiej,ja jestem juz po tym zabiegu,bedzie więcej basu i góra spokojniejsza:-)

Już się przyzwyczaiłem i basu mi wystarcza, a z moim obecnym wzmacniaczem to i góra nie męczy, dlatego chciałem coś w tym charakterze.

Taki creek jest teraz na allegro za 920zł wydaje mi sie, że mozna lepiej sporzytkować taką sumę.

Poczytałem, też o pioneerach, nawet tych wyzszych modelach i harmanach starszych i podobno są to zamulacze, ale czy bardziej niż nady? Luxmanom może braknąć basu i zejścia, ale chyba za dużo czytam..

• 3 tygodnie później...

Odświeżę troche. A co myślicie O wzmacniaczach Braun A1 ? Jest teraz kilka takich na allegro, wygląda niemal identycznie jak stare musical fidelity. Czy jak zmienie wzmacniacz z nada na tego brauna to zyskam tylko więcej watów, a cała reszta, tzn. scena, stereofonia itd. się pogorszą, czy to jednak lepszy wzmak niż Nad 3020 i będzie skok jakościowy?

Teraz jeszcze rozpatruję Cambridge A500 (ew. A5), Rotela 840bx, Sony 530ES lub inny ze starszej serii.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.