Skocz do zawartości
IGNORED

Usher V-601 vs Magnat Quantum 603

Fruttis

Rekomendowane odpowiedzi

Nie słuchałem ani jednych ani drugich, a chciałbym poznać waszą opinię, co zagra lepiej. Różnica w cenie trzykrotna, ale czytałem wiele pochlebnych opinii o serii quantum magnata. Generalnie można znaleźć dużo informacji o brzmieniu tych kolumn jednak czy można je porównywać jako równych rywali?

https://www.audiostereo.pl/topic/49032-usher-v-601-vs-magnat-quantum-603/

soulfly, 8 Lut 2009, 12:55

>Tez mi sie tak wydaje choc nie slyszlaem tych drugich. Do 2 razy drozszych jeszcze by mogły

>walczyc. usherki to inna liga

Wow!

A Redaktorzy piszą, że grają jak 3 razy droższe...

Nic podobnego! Ushery V 601 to nie ujmując - żadna rewelacja. Może za 1,5 kzł?

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Też na początku przekreśliłbym magnat, ale po przeczytaniu opinii o quantum 505 trochę mnie te quantum zaciekawiło. 603 to wyższy model z ceramiczno-aluminiową membraną i defakto powinno być jeszcze lepiej. Zerknijcie na test 603 w stereo.de

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zanim znajdę sklep z możliwością odsłuchu, to będę gdybał czy ushery bardziej mi podejdą. Ostatnio wpadły mi jeszcze w "oko" Mordaunt-Short 902i - najtańsze z całej trójki i te być może uda mi się posłuchać we Wrocławiu.

Na podstawki chcę przeznaczyć max 3tys choć jak uda się kupić je taniej, to będzie git ;)

Ukryta Zawartość

soufly>>>

Kolumn nie miałem, ale miałem okazję bezpośrednio porównać z kolumnami 2,5 x droższymi - PROAC 1C.

Zresztą nie tylko ja. Wiecej osób miało okazje (patrz temat Lubuskie-odsłuchy str. 29). Niestety/stety Usher znacząco "odstawał" jeśli chodzi o dźwięk od maleńkich Proac. Grał z porządną lampą jak i tranzystorem.

Pozdrawiam.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Witam co do magnatow to posiadam 507 basik fajny w sumie fajniutkie kolumny nawet pod oglądanie filmów, Nie do kazdej muzyki będą sie nadawac, nie potrzebują subufera, nie wiem jak te wymienione przez ciebie ale podobno czym wyzszy model tym lepiej i pewnie tak jest;) ale jest jeden minus:/ kupułki są chyba kiepsko wykonane:/ grają ok tylko trzeba z głową słuchac aby wzmacniacza nie przesterowac. Altusy mają gorsze jakosciowo ale nie do zajechania przy tych magnata(niestety). Moze te wyższe modele mają już lepiej zrobione. pozdrawia,

RS1 MA wydaje się ciekawą propozycją za ok 1.6kzł, ale trochę męczy mnie ten rezonans metalowej kopułki. Jaki faktycznie ma to wpływ na dźwięk odbierany przez ludzkie uszy???

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.