Skocz do zawartości
IGNORED

Musical Fidelity potrzebna opinia

maximus035

Rekomendowane odpowiedzi

Witam dostałem od znajomego Musical fidelity the pre amp + 2x typhoon power amplifier zastanawiam się czy ten zestawik sprzedać czy inwestować w jakiś tuner,cd ,kolumny nie wiem z czym on może dobrze zagrać ?

Po odpaleniu zjadł dosłownie mój dotychczasowy zestaw Harman kardon avr 3500 ,oba zestawy próbowałem na siestach.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-22611-100004478 1234098249_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/49035-musical-fidelity-potrzebna-opinia/

Chodzi mi to czy na bazie tego sprzętu można uzyskać dobry efekt stereo i jakiej klasy jest to sprzęt

mało jest w internecie informacji o tej konfiguracji nie wiem czy ze względu że to jest stary model

czy może rzadko spotykany .

Teraz to tylko dobry CD i duzo lepsze głosniki, bo mocno odstaja od tego zestawu MF. Jest to dosć dobry sredni poziom wzmocnienia. Reszta moze krzywdzic ewentualna opinię o tym zestawie.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

W 1994 roku zestaw ten kosztował 1067 funtów. Bardzo dobry do rocka i innych dynamicznych gatunków muzyki, pod warunkiem że połaczy się go z kolumnami o wysokiej skuteczności (co najmniej 90 dB). Wtedy napędzi i bardzo duże głośniki. CD tej samej firmy powinien dać efekt synergii.

Witam.

Również interesuje się firmą musical fidelity.

Sądząc po pokrywach z blach można by sugerować iż ten model nie pracuje w klasie A.

Więc monobloki MF Ma-50+ pre 3A bedą sprzętem wyższej klasy, choć wyjść xlr chyba nie miały...?

Ostatnio ktoś próbował sprzedać na Allegro wersję z pojedynczą końcówką - cena dość wysoka i zainteresowania nie było.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co do Musical Fidelity to ta marka jest BARDZO nie lubiana i zle sie o niej pisze. Mialem Nad c 352 i C 542 po konfrontacji z MF A3.2 Nad zdechl.....Tak wiec trzeba posluchac czy sie go polubi u mnie wypadl MF na tak i zostal.

Bardzo fajny wzmacniacz, niezwykle dynamiczny. W mostku ma chyba ze 200W na kanał, pracuje oczywiście w klasie AB. Jego zintegrowanym odpowiednikiem był chyba Tempest - mój znajomy do tej pory go używa.

Monobloki MA65 to była wtedy wyższa półka Musicala, pracująca w klasie A.

Recenzje i porównanie MA65 i Typhona była kiedyś w takim piśmie Audiofil (wyszedł chyba jeden numer).

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

slaw123

Przesadzasz. MF-y trzeba umieć dobrze zestawić. Przyznam, ze ostatnim bardzo dobrym produktem była seria A3(integra, pre, końcówka, A300. Jeszcze ewentualnie A308 trzymał poziom. Dalej było dziwnie.

Renomę MF u nas stracił na własne zyczenie.

Seba

Pozdrawiam, jak tam poszukiwania źródła?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gdyby nowy MF kosztowal wzmacniacz 2300zl i cd okolo 2000zl To by sie rozpisywaly gazety ze chej.....a ze cena za komplet byla okolo 12000zl to musi byc kiszka :) ja Mf kupilem z drugiej reki za 4000zl komplet jak nowka nawet kurzu w srodku nie bylo. A komplet Nad-a kosztowal mnie 4200zl i jaka tu ocena .....na czyja korzysc ???????Mnie nie obchodzi ile co kosztowalo lub ile kosztuje , poprostu MF zagral dokladniej , inaczej ( czyt. lepiej ). Bas pierwsza klasa , co o Nadzie moge napisac ze nie trzymal sie kupy , rozlewal sie.

>MF-y trzeba umieć dobrze zestawić. Przyznam, ze ostatnim bardzo dobrym produktem była

>seria A3(integra, pre, końcówka, A300.

jesli ten zestaw ma choc troche słodyczy monobloków MA 65 - to może być bardzo przyjemnie!

ja miałem ma 65 - ale np z dali 450 było za słodko, grubo, troche sie wszystko rozłaziło...

jednak ze elektrostatami okazały sie fenomenalne - trzeba eksperymentowac..

teraz mam MF A300 z elacami - i jest bardzo dobrze!

z tego zestawu mozesz byc bardzo zadowolony

- jesli dobierzesz jakies precyzyjne zrodlo

i kolumienki - moze male kolny totemow???

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Ukryta Zawartość

Kurde, drogie te MA-65

...i bez preampa.

Ukryta Zawartość

Brzmienie MA65 i Typhoona są diametralnie różne.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

musical dobrze gra z acustic energy , monitor audio , proac oraz dynaudio

w zaleznosci jakiego dzwieku sie oczekuje mozna sobie dobrac glosniki

ja sobie zostawilem starego i lubianego mfa1x , mialem monobloki ma 50 i pre a3 , / jednak graly jakos tak bezosobowo , mysle ze przez preamp /

pozdr milosnikow mf

dominion, 9 Lut 2009, 01:57

>

Ukryta Zawartość

>

> Kurde, drogie te MA-65

>...i bez preampa.

wyglada jak jubileuszowa wersja mf a1 na 10lecie

, moze to z tych rodzynkow okazjonalnych !?

Ukryta Zawartość

michal stabro, 9 Lut 2009, 15:31

>musical dobrze gra z acustic energy , monitor audio , proac oraz dynaudio

Wystrzegał bym się takich uogólnień. A1 i Tempest, MA65 i Typhoon - to są diametralnie różne brzmienia.

jeszcze zapomnialem dodac tez i harbeth

masz racje ze klasa A klasa AB to rozne szkoly

tak jak pisalem uzywalem a1x , ma50 z pre3 oraz a1 wersja jubileuszowa

i tutaj te glosniki pasowaly , ae100se z a1x graly synergicznie , teraz a1x gra z MA silwer 5i

i to tez bardzo udane polaczenie

W morde jeża wczoraj mnie okazja ominęła....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.