Skocz do zawartości
IGNORED

Bellwood 308U z HDMI na DVI - nie działa

jaity

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

ja w sprawie odtwarzania DVD "Bellwooda 308U" przez wyjście HDMI na monitor komputerowy LCD 19" z wejściem DVI i DSUB.

Niestety u mnie ten "Bellwood 308U" na monitorze LCD 19' nie chodzi.

Mam w monitorze komputerowym (do niego próbuję podłączyć to DVD)- 2 wejscia:

jedno cyfrowe - "DVI" i drugie analogowe "DSUB"(pod niego podłączam komputer).

Odtwarzacz próbowałem podłączyć właśnie przez DVI cyfrowe. Odtwarzacz jest sprawny bo odtwarza filmy prawidłowo na "zwykłym" domowym telewizorze (poprzez wejście 2x Euro Scart),jednak gdy podłączę go z wyjścia HDMI na wejscie DVI w monitorze, to wtedy pojawia się komunikat: "poza zakresem pracy 37,4 Khz - 50Hz", i klops.

Nie pojawia się nawet obraz startowy "MENU z Logo Bellowood".

Aby było śmieszniej;

odwiedziłem sklep komputerowy z zapytaniem czy może oni potrafią to "odpalić" na jakimś monitorze LCD który mają w sklepie, no to spróbowali odpalić i ... po wielu próbach-operacjach za pomocą pilota, odtwarzacz zadziałał; pojawiło się niebieskie Menu i potem poprawnie wyświetliło film, myślę że to, że zadziałał, to zasługa jakiegoś przypadku,

dodam ze w sklepie odpalili to DVD za pomocą kabla o dwóch wtykach HDMI do wejścia HDMI w monitorze LCD,i z wyjścia HDMI w odtwarzaczu, potem spróbowali odpalić to na moim kablu HDMI-DVI i ... też bez problemu zadziałało,

szczęśliwy przyniosłem DVD do domu; podłączyłem do mojego monitora 19'' i ... znowu się rozczarowałem, bo odtwarzacz znowu nie działa; nie wyświetla nawet niebieskiego Menu z Logo Bellwood,

może ktoś ma jakiś pomysł dlaczego to nie działa?

pozdrawiam i dziękuję za cierpliwość przy czytaniu mojego posta,

jurek

mam tego bellwooda w sypialni. kupilem go bo byl smiesznie tani. efektem ceny jest jakosc... gorszego dziadostwa nie widzialem... ale to off topic;)

przestawiales na pilocie ustawienia za pomoca klawisza Video - zmienia wyjscia i HDMI - zmienia rozdzielczosc?

• 4 miesiące później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.