Skocz do zawartości
IGNORED

Wielki przekręt kablarski.

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Ludzie obudźcie się! Kable nie grają! Nie mają żadnego wpływu na brzmienie. Dowodzi tego zarówno teorai jak i testy ABX. O kablach się pisze w gazetach sprzedawcy doradzaja itd bo to jest układ który wzajenmnie zyskuje na tym . Przestańce marnować pieniądze wystarczy porządny kabel ale nie koniecznie potrzeba wynalazków za niewiadomo ile pieniedzy.

https://www.audiostereo.pl/topic/49124-wielki-przekr%C4%99t-kablarski/

.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Zablokuj...ja się nie boję :-P

Zrobię sobie ślepy test.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

XYZPaweł, 11 Lut 2009, 20:38

>nie rób śmietnika to cię nie zablokuję!

Kto tu robi śmietnik głupimi tematami??

W durnych tematach durne posty.

Wielokrotnie dowiodłeś swoimi wypowiedziami, że zależy Ci tylko na robieniu zamieszania i śmieceniu na Forum!

"kiedyś słyszałem, ale zmądrzałem"

Do audiologa na badania słuchu zapraszam.

Nie będe sięsprzeczał co gra a co nie gra ale kłuje w oczy tekst !

Przestańce marnować pieniądze wystarczy porządny kabel ale nie

>koniecznie potrzeba wynalazków

po co porządny kabel skoro kable nie grają, zaprzeczasz sam sobie bo czemu ma nie wystarczyć zwykły ? taki cały najlepiej z tlenku miedzi tak tylko żeby przewodził ( COŚ !!! )...

Może to kogoś zaciekawi:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jasne że kable nie grają. Przykładałem do ucha i nic nie słyszałem.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Pawel

skonczyles juz te aktywne kolumienki? zamierzam do Ciebie wpasc z brygadą na odsluch , bo jestesmy pewni , ze nas zaprosisz...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Fajnie , tylko ze rozne kable testowane na jednym sprzecie i nasze bebenki w uszach nie zdazyly sie odzwyczaic od danego dzwieku kabla w przeciagu kilku min.Ja mialem kimber 4pr w/g mnie za ostry , audiuquest 6+ srednica wycofana gral jakby za kolumnami , sonic link ast 200 bi-wire mozolny spowalnial system , VDH the wind mk II gral strasznie gora i byl nadmuchany , audioquest berdock zawezal scene i cala lokalizacja dzwiekow byla na dole ,a ten monster ktorego mam teraz M 1,2s Jest nijaki bo gra we wszystkich zakresach po rowno ....ale zamierzam kupic kable srebne......TO JEST MOJA OPINIA NA MOICH USZACH MOZE SIE KTOS NIE ZGODZIC Z TYM CO PISZE ALE TO JEGO SPRAWA....I JESZCZE JEDNO NIE MA LEPSZY , GORSZY KABEL TYLKO MOZE NIE GRA TYLKO PRZEKAZ JEST Z TEGO CZY OWEGO KABLA INNY .....

Ukryta Zawartość

I te całe filozofie do kabli co producent to inna.

Jedni gadają, że żyła nie może być za gruba w kablu głośnikowym bo się cuda dzieją (reson) a drudzy że jak cienka to nie dobrze elektrony nie płyną swobodnie itp

A IC jedni, że ekran musi być, drudzy że bez, jak XLO każdy inna filozofia i każda oczywiście słuszna i najlepsza.

Moja strona audio - kondrax.mayhem.net.pl

XYZPaweł, 11 Lut 2009, 20:15

>Nie mają żadnego wpływu na brzmienie. Dowodzi tego zarówno teoria jak i testy ABX.

Paweł, czy mógłbyś tu podać więcej konkretów? Coś o tej teorii no i testach. Jakieś odnosniki do www? Pytam całkiem serio.

Prawdziwy audiofil nawet obrazy ma - z kablami!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Możecie mi wytłumaczyć na jaką cholerę te kablowe przepychanki?

Ci co słyszą kable to je kupują, tych co nie słyszą nikt nie zmusza do ich kupowania.

Nie wiem po co całe te dyskusje?

masza1968, 12 Lut 2009, 09:39

>Możecie mi wytłumaczyć na jaką cholerę te kablowe przepychanki?

>Ci co słyszą kable to je kupują, tych co nie słyszą nikt nie zmusza do ich kupowania.

>Nie wiem po co całe te dyskusje?

A to "ku pokrzepieniu dusz" tych co to syszeli (kabelki), a nie uwierzyli (że nie grają).

Czy schizofrenik słyszący "głosy" ma po prostu szczególnie czuły słuch, w przeciwieństwie do całej reszty populacji, która żadnych "głosów" nie słyszy, czy też zwyczajnie jest - pierdolnięty?

Wszystko zależy od tego czyj punkt widzenia przyjmiemy - z punktu widzenia schizofrenika to cała reszta jest głucha.

Spiski żydokomuny zostały potwierdzone w wielu śl;epych jak i naocznych testach.

A co z kablami? Prawda ZAWSZE wychodzi na jaw w obiektywnych testach. Ci co piszą o cudach kablowych to albo bezczelni handlarze albo osoby egzaltowane, łatwo ulegające sugestii.

Lub pierdolnięte.

Tak, tak, przyjmij więc, że kable to też spisek żydów i komunistów, i nie zaśmiecaj tego wątku swoimi kretynizmami niedorozwoju. Idź się bać żydów i komunistów gdzie indziej. Może na jakieś forum dla narodowych kretynów ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.