Skocz do zawartości
IGNORED

Jeszcze Polska czy już III Rzesza ?

meloman 62

Rekomendowane odpowiedzi

Takich rzeczy nie robili nawet naziści.

"Chorych na Alzheimera pytano, czy dali łapówkę

W ramach prowadzonego przez CBA śledztwa dotyczącego warszawskiego szpitala MSWiA przesłuchano chorych na Alzheimera, czyli osoby cierpiące m.in. na zaniki pamięci - dowiedział się serwis internetowy tvp.info. W efekcie u niektórych pacjentów rozwinęły się stany depresyjne i psychozy urojeniowe.

- Chorych z Oddziału Alzheimerowskiego pytano, czy dawali lekarzom prezenty i jakie zabiegi wykonywano im w szpitalu - mówi pragnący zachować anonimowość lekarz ze szpitala MSWiA. - To absurd, bo osoby cierpiące na demencję świetnie pamiętają, co działo się kilkadziesiąt lat temu, ale nie potrafią sobie przypomnieć wydarzeń sprzed kilku dni - dodaje.

Z ustaleń serwisu internetowego tvp.info wynika, że na przełomie 2007 i 2008 r. przesłuchano około dwustu byłych i obecnych pacjentów Oddziału Alzheimerowskiego. Niektórzy pacjenci musieli więc zeznawać trzy razy - przed policją, CBA i prokuraturą. Nie zezwalano na asystę lekarzy.

Śledztwo prowadzi CBA pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Warszawie. Dotyczy korupcji w szpitalu i wyłudzania świadczeń z NFZ w latach 2006-2007.

- Jeśli informacje o sposobie przesłuchiwania chorych potwierdzą się, doszło do sytuacji skandalicznej, zamachu na godność osób chorych z zaburzeniami psychicznymi - komentuje Marek Balicki i dodaje, że interweniował już u ministra sprawiedliwości."

Mam jedno marzenie - żeby odpowiedzialni za to pomazańcy kaczyńskich i oni sami cierpieli tak, jak nie cierpiał dotąd żaden człowiek.

https://www.audiostereo.pl/topic/49272-jeszcze-polska-czy-ju%C5%BC-iii-rzesza/

jacch,

A w ogóle wiesz, co to jest choroba Alzheimera i jak funkcjonują chorzy? Życzę ci, żebyś miał okazję się o tym osobiście przekonać. Wtedy przestaniesz wypisywać głupoty.

Nie robili, bo nieuleczalni chorzy (a też przebywający w zakładach ponad 5) latzostali przez nich wyeliminowani (zabici) w ramach programu T-4. Ale co ty możesz o tym wiedzieć, przygłupie jeden.

meloman 62, 17 Lut 2009, 18:03

>jacch,

>A w ogóle wiesz, co to jest choroba Alzheimera i jak funkcjonują chorzy? Życzę ci, żebyś miał okazję

>się o tym osobiście przekonać. Wtedy przestaniesz wypisywać głupoty.

:-)

z tego co wiem, to mają problemy z pamięcią, więc wypytywanie ich o coś z przeszłości jest trochę satyryczne

jacch,

"Życzę ci, żebyś miał okazję się o tym osobiście przekonać."

Pojedź po prostu kiedyś do szpitala czy ośrodka, gdzie są tacy chorzy. Wtedy zobaczysz, co to znaczy naprawdę

thon022, 17 Lut 2009, 19:23

>Nie robili, bo nieuleczalni chorzy (a też przebywający w zakładach ponad 5) latzostali przez nich

>wyeliminowani (zabici) w ramach programu T-4. Ale co ty możesz o tym wiedzieć, przygłupie jeden."

Zapisz się do PiS lub wstąp do CBA - wróżę ci wielką karierę. Jeżeli już się wyzywamy, to uważam cię za głupca.

Poczytaj sobie trochę, lektury czasem pomagają

meloman, masz do wyboru: - albo jesteś neonazistą (sugerując, że w III-ej Rzeszy panowały bardziej humanitarne obyczaje niż obecnie w Polsce), albo przygłupem (bo naprawdę nie wiesz, jakie zbrodnie ci naziści popełnili).

To może się określisz?

thon022,

W III Rzeszy nie panowały bardziej humanitarne obyczaje - sugeruję nieco poczytać lub pooglądać filmy dokumentalne pokazujące stosunek nazistów do ofiar; namawiam zwłaszcza do uważnej lektury wspomnień Hessa.

Naziści mordowali ludzi wg nich niepełnowartościowych - ale ich bez powodu nie męczyli, jak nie męczy się zwierząt rzeźnych. Mieli plan zagłady "podludzi", ale miało to (lub przynajmniej miało mieć) bardzo odhumanizowany charakter - m.in. z tego powodu wprowadzili komory gazowe. Wyjątkowo, i raczej na niższycy szczeblach nazistowskiej hierarchii męczono ludzi tylko dla przyjemności katów - normalnie męczono ich, żeby coś uzyskać; w innych przypadkach szkoda było na to fatygi.

Przesłuchiwanie chorych na Alzheimera (a zwłąszcza bez opiekuna!!!!!!!!!!) jest dla nich torturą, która niczemu nie służy i przesłuchujący doskonale o tym wiedzą. Ale taki CBA-mann czy prokurator może się dzięki temu przyglądać, jak staruszek czy staruszka się wije i plącze w zeznaniach; CBA-mann czy prokurator wychodzi wtedy na takiego mądrego, wnikliwego, genialnego i potężnego. Przecież to są emocje najgorszego kapo czy SS-mana z obozu; normalny człowiek nie jest w stanie dręczyć bezbronnego staruszka czy staruszki, tu trzeba być prawdziwą bestią.

Dlatego napisałem, że nawet naziści tak nie robili i nadal to podtrzymuję. A w III Rzeszy formacje służące w obozach koncentracyjnych nie cieszyły się zbytnim szacunkiem pozostałych SS-manów.

>thon022,

>meloman, masz do wyboru: - albo jesteś neonazistą (sugerując, że w III-ej Rzeszy panowały bardziej humanitarne obyczaje niż obecnie w Polsce), albo przygłupem (bo naprawdę nie wiesz, jakie zbrodnie ci naziści popełnili).

To może się określisz?<

Z logiką u ciebie jest naprawdę niedobrze. Rzeczywisty świat nie jest ani czarno-biały, ani zero-jedynkowy. Poważnie myślę, że w PiS czy w CBA zrobiłbyś karierę - może ktoś z twoją osobowością powinien się nad tym zastanowić.

Polandia jest obecnie krajem równie zniewolonym co III Rzesza za Adolfa. Oprócz terroru policji tajnych i jawnych (to też świadczy, że państwo jest policyjne, skoro jest tyle rodzajów policji!) jest jeszcze jeden, najważniejszy chyba terror: ekonomiczny!

Spróbuj mieć luksus posiadania i wyrażania własnych poglądów a potem spróbuj wyżyć bez pracy! Nonkonformizm przemija natychmiast!:)

Ja mimo wszystko bardziej niż do III Rzeszy przyrównałbym obecną sytuację w PL do republik bananowych. I tam i tu 10% społeczeństwa kasuje 90% PKB a reszta żyje z ochłapów!:)

Nie ma to NIC WSPÓLNEGO z nowoczesnymi demokracjami.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

meloman 62, 17 Lut 2009, 20:58

>thon022,

>W III Rzeszy nie panowały bardziej humanitarne obyczaje - sugeruję nieco poczytać lub pooglądać

>filmy dokumentalne pokazujące stosunek nazistów do ofiar; namawiam zwłaszcza do uważnej lektury

>wspomnień Hessa.

>Naziści mordowali ludzi wg nich niepełnowartościowych - ale ich bez powodu nie męczyli, jak nie

>męczy się zwierząt rzeźnych. Mieli plan zagłady "podludzi", ale miało to (lub przynajmniej miało

>mieć) bardzo odhumanizowany charakter - m.in. z tego powodu wprowadzili komory gazowe. Wyjątkowo, i

>raczej na niższycy szczeblach nazistowskiej hierarchii męczono ludzi tylko dla przyjemności katów -

>normalnie męczono ich, żeby coś uzyskać; w innych przypadkach szkoda było na to fatygi.

>

>Przesłuchiwanie chorych na Alzheimera (a zwłąszcza bez opiekuna!!!) jest dla nich torturą,

>która niczemu nie służy i przesłuchujący doskonale o tym wiedzą. Ale taki CBA-mann czy prokurator

>może się dzięki temu przyglądać, jak staruszek czy staruszka się wije i plącze w zeznaniach;

>CBA-mann czy prokurator wychodzi wtedy na takiego mądrego, wnikliwego, genialnego i potężnego.

>Przecież to są emocje najgorszego kapo czy SS-mana z obozu; normalny człowiek nie jest w stanie

>dręczyć bezbronnego staruszka czy staruszki, tu trzeba być prawdziwą bestią.

>Dlatego napisałem, że nawet naziści tak nie robili i nadal to podtrzymuję. A w III Rzeszy formacje

>służące w obozach koncentracyjnych nie cieszyły się zbytnim szacunkiem pozostałych SS-manów.

k**wa, ale ty głupi jesteś.

(przepraszam za zawrot pana Redaktora i innych czytajacych)

>> meloman 62, 17 Lut 2009, 20:58

"Wyjątkowo, i raczej na niższycy szczeblach nazistowskiej hierarchii męczono ludzi tylko dla przyjemności katów ..."

Tutaj też wyjątkowo i na niższym szczeblu ktoś "przesłuchał" kilku chorych na Alzheimera dla swojej zboczonej przyjemności.

janek_dolas,

szczerze życzę rozumu. Może jak trochę poczytasz i pomyślisz, zmienisz zdanie.

Jeżeli już mamy się obrażać, a nie dyskutować to jesteś dla mnie kretynem

>Tutaj też wyjątkowo i na niższym szczeblu ktoś "przesłuchał" kilku chorych na Alzheimera dla swojej

>zboczonej przyjemności.<

Nie, to była zaplanowana akcja ziobry i kaczyńskich oraz ich podwładnych.

A co do nazistów - na nieszczęście świata naziści byli bardzo pragmatyczni; wspominał o tym Lem, który te czasy obserwował i pamiętam, a jemu chyba rozumu trudno odmówić

A tak na marginesie - ilu moich oponentów miało do czynienia z chorymi na chorobę Alzheimera ? Najpierw poobserwujcie reakcje tych ludzi, potem się wypowiadajcie.

Słabe przybliżenie tego co robiło CBA i prokuratura to przypalanie małego dziecka żelazem. Tyle, że to dziecko ucieknie do matki czy ojca, który go przytuli, a rana się wygoi.

Chory na Alzheimera nie ma dokąd uciec, a pocieszenia do niego nie dotrą - zaraz je zapomni.

Czy wy w ogóle zdajecie sobie sprawę z tego, co CBA i prokuratura zrobiły tym ludziom ? U niektóych rozwinęły sie depresje i psychozy - jeśli kiedyś ktoś z waszych bliskich albo ktoś z was doświadczy tych chorób, to może wtedy cokolwiek pojmiecie. Nie życzę wam tego, ale życzę, żebyście zaczęli choć trochę myśleć i czuć.

Dla mnie to, co zrobiło CBA i prokuratura to rzecz wołająca o pomstę do nieba, za którą powinny polecieć głowy ( i to najlepiej dosłownie, a nie w przenośni)

Gość

(Konto usunięte)

Czy wszyscy chorzy cierpią na deficyt pamięci non stop?

Czy przesłuchanie chrych jes tozsame dla ciebie z przypalaniem niemowląt zelazkiem?

Czy Po prostu jesteś zwykłym rozhisetryzowanym idiotą?

meloman 62, 18 Lut 2009, 00:22

>janek_dolas,

>szczerze życzę rozumu. Może jak trochę poczytasz i pomyślisz, zmienisz zdanie.

>Jeżeli już mamy się obrażać, a nie dyskutować to jesteś dla mnie kretynem

O przesłuchaniach chorych czytalem i polemizowalem ponad pol roku temu. W temacie jestes spozniony.Historie komor gazowych i masowych morderstw znam nie tylko z literatury ale i z autopsjji naocznych swiadkow.

Wracajac do nawiazania w/w tematu i eksterminacji ludzi przez hitlerowcow i proby usprawiedliwienia i wybielania na podstawie przeczytanych pamietnikow Hessa wnioskuje ze jestes takze zwolennikiem mysli nacjinalistycznych bojowek,skinhedów dla ktorych Hess był wzorem.Propagowanie takich mysli w RP jest karalne.Zastanow sie jeszcze raz.Jednak jak polecili dzis premierowi zastanow sie zanim cos powiesz.

janek_dolas

Jeśli odczytałeś mój wpis jako wybielanie nazistów czy chwalenie bojówek skinheadów to jesteś szalony i niebezpieczny. Powinienieś jak najszybciej zasięgnąć pomocy lekarza psychiatry.

To, co robili naziści było zbrodnią.

CBA zatrudniała wiernych młodych i poleconych przez znajomych wyrobników najczęściej bez jakiegokolwiek doświadczenia operacyjnego.I omawiana sytuacja jest efektem braku profesjonalizmu za który nikt karnie nie odpowie.Gdyby Kaczyński nadal był premierem a Ziobro ministrem zeznania miały by wartość tylko statystyczną dla mediów i ewentualnie dla zrobienia wrażenia przed sądem.I tylko w przypadku gdy obrona przeoczyłaby tą kompromitującą metodę zdobywania dowodów.

Chciałbym przypomnieć adwersarzom melomana że panowie z CBA sami utożsamili się z faszystami nadając sprawie doktora G kryptonim "doktor Mengele"

janek_dolas

pamiętniki Hessa czytałem bardzo uważnie i sądzę, że byłem w stanie wyłapać miejsca, gdzie on siebie wybielał. Czytałem też sporo biografii i książek o tamtych czasach, pisanych z różnych pozycji, przeważnie autorami byli przeciwnicy faszyzmu, a nie sami faszyści.

Dlatego, kiedy nadal w internecie czytam o przesłuchiwaniu ludzi chorych na Alzheimera, to przechodzą mnie dreszcze; przypominają mi się wtedy opowiadania mojego Dziadka, książki i filmy o tamtych czasach.

Mój wpis jest rzeczywiście spóźniony - ale sprawa jest tak straszna, że powinno się o tym ciągle mówić - tak samo jak o zbrodniach nazistowskich czy zbrodniach stalinowskich. Mam nadzieję, że doczekam odpowiednika Trybunału Norymberskiego dla tych, co są za owe przesłuchania odpowiedzialni i uznania CBA za organizację zbrodniczą (oprócz tego jest sprawa "samobójstwa" Blidy, załamania transplantologii po atakach na dr Garlickiego i na pewno wiele innych rzeczy, o których jeszcze nie wiemy).

Dręczenie ludzi psychicznie chorych jest zdaje się zakazane we wszystkich cywilizowanych krajach, a w Polsce ci ch...(określenie niecenzuralne) byli za to nagradzani. Nawet największy głupek wiedziałby, że tego przesłuchania chorych psychicznie ludzi z zaburzeniami pamięci nie mają sensu. Robiono je zatem tylko dla obłędnej, sadystycznej radości ziobry, kaczyńskich i całej tej hołoty.

jacch

"Czy wszyscy chorzy cierpią na deficyt pamięci non stop?

Czy przesłuchanie chrych jes tozsame dla ciebie z przypalaniem niemowląt zelazkiem?

Czy Po prostu jesteś zwykłym rozhisetryzowanym idiotą?"

Życzę ci, żebyś ty sam zapadł na psychozę urojeniową lub depresję (łagodną postać - nie jestem bestią). Może by wtedy coś dotarło do twojego zakutego łba i zrozumiałbyś, co to znaczy.

jacch, 18 Lut 2009, 01:22

>Czy wszyscy chorzy cierpią na deficyt pamięci non stop?

>Czy przesłuchanie chrych jes tozsame dla ciebie z przypalaniem niemowląt zelazkiem?

>Czy Po prostu jesteś zwykłym rozhisetryzowanym idiotą?

Są dwie możliwości: albo nie masz pojęcia o chorobie Alzheimera i towarzyszącym jej zmianą w psychice i mentalności człowieka, albo jesteś zboczonym, sadystycznym sk***ysynem. Innej możliwości nie widzę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.