Skocz do zawartości
IGNORED

Lampa niskobudżetowa do paradigm 9v5

mim

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , mam pytanie o lampe , otóż chciał bym jej skosztować bo nigdy tego nie miałem

czy jest wogóle sens kupować coś do 2000zł ? czy lepiej zostać z DENON PMA 1500 AE ?

Wiem że te chinskie zbierają dobre opinie i nie są aż tak drogie np. YAQIN MC-100B

czy obecny Music Angel XD800S KT88 ale czy to nie wyżucenie kasy w błoto ? słucham

przeważnie POPu , pokój niski poddasze ale ok 25m2

Witaj,

bardzo podobną odpowiedź udzielałem przed chwilą koledze, który chciał zakupić wzmacniacz lampowy do kolumn FOCAL Chorus. Musisz sobie zdawać sprawę, że Twoje kolumny potrzebują pewną moc aby w pełni "rozwinąć skrzydła". Są oczywiście wzmacniacze lampowe, które są w stanie prawidłowo zasilić Twoje kolumny, niestety nie zmieścisz się w założonym budżecie. Dodatkowo słuchasz muzyki, która jednak wymaga dynamiki, mocy. Moim zdaniem pozostań przy Denonie PMA-1500AE lub zainteresuj się wzmacniaczem lampowym hybrydowym. Wzmacniacz taki ma lampowy przedwzmacniacz dający smaczek brzmienia typowego lampowego wzmacniacza oraz klasyczną, mocną końcówkę mocy. Najlepszym przykładem takiego naprawdę dobrego urządzenia jest Vincent SV-226mkII. Kwota przekracza założony przez Ciebie budżet, natomiast uwierz mi że warto. Proponuję Ci zdecydowanie skorzystać z odsłuchu Vincenta. Dodatkowo po zmianie lamp (są tam typowe 12AX7) możesz wpływać na brzmienie zestawu.

;-)))

zabawne.

Otóż takie tanie chińskie wzmacniacze jak na przykład Bewitch 6550, Meng KT88, Yaqin MC100B, czy wreszcie popularny Music Angel XD800mkIII poradzą sobie z Northridge'ami Z PALCEM W D...

Serio.

Twierdzic inaczej może tylko ktoś, kto te wzmacniacze oglądał jedynie na obrazkach.

Sorry, nie doczytałem "o mnie" do końca. Z Paradigmami 9v5 też sobie poradzą z palcem w d...ale brzmieniowo niekoniecznie się zgrają. Do Paradigmów chyba raczej Yaqin MC10L.

Witam , więc tak , zakup lampy zamrożony bo klient na mojego Denon PNA 1500AE się narazie rozmyślił , w drugim pokoju nieco większym jak 25m2 mam starą serie H/K jaka gra z JBL E100 z wooferem E250 - centralny i 4x satelita więc nie chciał bym tego zmianiać bo już mam ten zestaw 5 lat a kosztował wtedy jak wchodził naprawdę cene lampy w klasie premium dlatego myślę o Paradigmach 9v5 bo je napędza ten Denon - mimo to i tak wolę wiedzieć czego szukać no i skosztować lampy bo nigdy tego nie słuchałem , mało , nawet nie widziałem na oczy :) a wygląd ma na pewno inny jak zwykłe wzmacniacze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.