Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz stereo, jaki?

nefro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

wiem ze swojego czasu ten temat byl dosc mocno przerabiany ale bylo to rok-dwa lata temu plus pojawilo sie pare ciekawych wzmacniaczy na allegro i ciekawy jestem czy cos sie w tym temacie zmienilo.

Otorz szukam wzmacniacza sterego, po lekturze forum bylem zdecydowany na harmana hk6500 lub rotela 970. Tego drugiego jednak nie moge nigdzie znalezc wiec padlo na harmana. I tu pytanie, w tej chwili pojwilo sie tam sporo harmanow ze starych serii, m.in.:

hk6500

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

hk6600

Ukryta Zawartość

pm665

Ukryta Zawartość

a nawet hk6800

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tutaj jednak cena jest przeszkoda, mam dosc ograniczony budzet.

plus jeszcze pare mniejszych w stylu hk6100, 6150, 6200 itd

Najbardziej interesuje mnie hk6500 jednak nie mialem wczesniej stycznosci z tymi wzmacniaczami "na zywo" i jestem ciekawy opinii innych.

Muzyki slucham praktycznie kazdej, glownie jednak hc, punk, hip-hop, dnb. Raczej mocnej i szybkiej. Nie zalezy mi na duzym halasie, raczej mocnym, czystym i wyraznym graniu.

Na chwile obecna bedzie gral z glosnikami DIY - ok 130cm wysokosc, po dwa glosniki niskotonowe 30cm (mocy niestety nie znam), sredniotonowym 20cm i cos wysokotonowego (tez nie wiem co) na kolumne. Zdjecia moge dodac jezeli cos pomoga.

Witam wszystkich tak w ogole :)

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/49403-wzmacniacz-stereo-jaki/

Dostalem je w ramach czyszczenia strychu u znajomego, na poczatek zeby bylo co podpiac pod wzmacniacz i jak go w ogole przetestowac. Jak tylko bedzie okazja zmienie je na cos rozsadnego. Narazie chcialem zajac sie wzmacniaczem.

Witam Wszystkich :) mam takie pytanie co do wzmacniacza ale innego chodzi mi o wzmacniacz SEEA PAA400W

bo mam go w domu ale nie działa ..:( i ogólnie to szukam schematu po necie i nie ma wogóle :( może ktoś mi pomoże? fotki dodam jutro :))

Witam

Jak stanąłem przed podobnym wyborem jak założyciel postu. Z tym że moje kolumny to Jamo Studio 180 które jak się nie mylę maja 100W RMS a że lubię posłuchać głośniej muzyki chciałbym je w pełni wykorzystać. Muzyka to głównie hip-hop, trance, house a wymagania to szybki i kontrolowany bas, nawet dość twardy bo takie są moje preferencje.

Podobnie jak nefro rozważałem HK PM665 i do dziś moim priorytetem były modele PM655 VXi, PM665 i PM665 Vxi ale z racji ich wysokich cen i małej dostępności zacząłem rozważać też inne modele do których nie mogę znaleźć wyczerpujących opisów stąd moje pytanie na forum.

Pod uwagę biorę przede wszystkim:

1. HK PM665 któy obecnie jest na allegro

2. Onkyo Integra A-8450

3. może coś z Denona?

Proszę mnie pokierować, zaproponować konkretne modele aktualnie będące na allegro w kwocie do 350zł (najlepiej licytacja z wiadomych powodów)które spełniłyby moje wymagania. Nie bardzo wiem na które modele Onkyo zwrócić uwagę, o modelach Denona nie wiem w zasadzie zupełnie nic, co do HK już się przekonałem czytając fora ale może w moim przypadku lepiej postawić na Onkyo lub Denona a nie HK?

Pozdrawiam

moze niepotrzebnie wspominalem o kolumnach bo widze ze to glownie przyciaga uwage ;)

tak jak mowilem, bardzo szybko bede je zmienial, zaczynam po prostu od wzmacniacza i tego co mialem pod reka. Docelowo bede najprawdopodobniej wybieral cos z JBL, Wharefedale lub moze monitory Usher 520. Jestem w trakcie przegladania tematow na ten temat, jedno jest pewne - nie bedzie to nic drogiego.

Jezeli ktos posiada jeden ze wspomnianych wzmacniaczy albo stal przed podobnym wyborem to prosze o jakas opinie na ten temat.

@nefro kolumny mają niebagatelne znaczenie stąd nasze poruszenie. Dlatego dobór wzmacniacza do takich potworów może być trudny. Jednak do muzyki jakiej słuchasz zdecydowanie polecam rotela. Sam mam starego RA-930 AX MkII i słucham także punka. Na tym staruchu za 500 złotych - Rewelka.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.