Skocz do zawartości
IGNORED

Zmiana tv z 32 na 40 lub 42 cale?

Greg27

Rekomendowane odpowiedzi

Witam nadszedl czas na zmiany moj lcd 32 samsung jest troche za maly do nowego pokoju 5 na 5 m szukam czegosc wiekszego z matryca full hd tv bedzie stal na wprost bedzie ogladany z odleglosci okolo 4m tymczasowo pod kablowka niebawem pojawi sie xbox a dvd i ampAV to zestaw onkyo za tv chce dac max 2700 i tak mam kilka poropozycji LG 42LG5000, Samsung LE40A615, JVC LT-42R90, Toshiba 42XV550PG moze cos z sony jeszcze?? chetnie wyslucham wszsytkich rad nie musi to byc super wypasiony tv byle by sie dobrze sprawowal i mial w maire dobry obraz jak za ta kase...

https://www.audiostereo.pl/topic/49640-zmiana-tv-z-32-na-40-lub-42-cale/

moze i nie bedzie widac czy to hd redy czy full hd ... ale chce poprostu wiekszy bo w tym mi sie zle oglada jest za maly a nie chce przesadzac z wielkoscia nie jestem znow az tak wielkim fanem super telewizorow czy sper wypasionej jakosci obrazu i wiem ze zawsze znajdzie sie ktos kto powie mi ze nie warto zeby lepiej kupic cos innego a proprostu wiem mniej wiecej czego chce dalem kilka propozycji i prosilem o pomoc w doradzeniu ktora z nich bedzie najbardziej odpowiednia .... sory ale gdybym chcial wybrac cos wiekszego lub w innym przedziale cenowym i parametach to moj post wygladal by inaczej...

W tej cenie do kablówki to jednak panas 42pv80 będzie najlepszy.Za tę kasę to LCD 42 cale do kablówki się nie nadaje.Chyba że przedkładasz granie na konsoli nad telewizją.

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Witam ponownie kablowka jest narazie za jakis czas pojawi sie jakas platforma cyfrowa anie mam zamiaru zmieniac tv co rok lub dwa... w sumie samej tv malo ogladm raczej filmy z dvd i troche gram narazie na psx ale lada dzien przybedzie do mnie xbox... a co do plazmy to odpada bo u mnie strasznie slonce wali do pokoju i moze byc lipa w dzien...

to moze zrezygnowac z full hd i nabyc dobry hd ready?? i tak pewnie dlugo ie pojawi sie u mnie odtwarzacz blue ray wiec full hd na nic sie przyda a do konsoli nie musze miec az tak wypasionego obrazu

a do tego piekne kolory, glebie i czern... mam i LCD i plazme. LCD pojawil sie w domu tylko dla tego, ze nie bylo 32 plazmy a wiekszej nie bylo szans wrzucic do sypialni. nigdy wiecej LCD chyba, ze do PC. Konsola PS2 tez zdecydowanie lepiej wyglada na plazmie chyba, ze ktos nie lubi zycia w obrazie:)

jezeli chcesz ogladac tv z 4m, to zebys widzial fullhd, to przynajmniej ekran ok. 50 cali.

z tej odlegosci przy 42 cali nie bedziesz widzial roznicy w obrazie pomiedzy hd ready a fullhd.

Nie twierdzę że zobaczy różnicę. Kolega pytał o Full HD więc odpowiedziałem że Panasonic 42PV80 jest HD Ready.

A do telewizji z kabla bądź platform cyfrowych samo "ready" w zupełności wystarczy.

Odnośnie przekątnej dokonałeś dobrego wyboru. Mam pokój podobnej wielkości i plazmę 42-calową. Oczywiście tv wydaje mi się... mały. Ale co z tego jeśli większy pokaże Ci gorszy obraz ze źródeł SD. Z ok. 4,5m obraz jest naprawdę dobry. Natomiast poniżej 3m komfort oglądania zdecydowanie spada - tak samo jak przy większym tv z 4,5m. Koledzy mówią o 50 calach. To będzie dobry pomysł za jakieś 3 lata. Na razie ogląda się głównie obraz SD i do niego radziłbym dostosować telewizor. A teraz coś o lcd czy pdp: dopóki na dobre nie będzie HD lepiej brać plazmę, chyba że znacznie częściej oglądasz w ostrym słońcu niż podczas przeciętnej Polskiej pogody. Ale nawet wtedy pdp mniej traci do lcd w słońcu niż lcd do pdp w pozostałych sytuacjach. Pdp są tańsze... ale wybór należy tylko do ciebie

w klasie cenowej dostaniesz dobre modele lcd 42":

Hitachi 42 VP01

JVC 42 R 90

Toshiba 42 x 3000

Do prezentacji powinieneś ująć jednak jeszcze plazmę Panasonica 42 PV 80

Jeśli masz wątpliwosci poproś o prezentację w domu.

Sam sprawdzisz , sam wybierzez , sam najlepiej ocenisz

Selbstverstandlich, 6 Mar 2009, 20:39

oczywiscie zee 42 cale wystarcza, ale jezeli ktos chce kupowac fullhd, to przy tej przekatnej i odleglosci ogladania to wyrzucone pieniadze. nie mowiac ze fullhd gorzej sobie radzi z sygnalem sd.

lepiej juz za ta kwote kupic hdready z lepsza matryca, skalerami itp.

a czy plazma czy lcd, to trzeba sobie poogladac i okreslic czy charakter wyswietlania obrazu pasi.

mi osobiscie obraz lcd w tv i kinie totalnie nie pasuje. ostrosc krawedzi powoduje, ze obraz wydaje sie sztuczny - jakbym ciagle ogladal teatr bbc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.