Skocz do zawartości
IGNORED

T+A wzmacniacz V-10

aramejczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem nowy na tym forum i przed zmiana sprzętu po ostatnich poszukiwaniach i odsłuchach zainteresowała mnie firm T+A

a dokładnie wzmacniacz V-10 i nie tylko bo paczki też mają ciekawe :-)

pytanie moje jest czy może ktoś już też miał styczność z tą firmą i może się podzielić wrażeniami ??

pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc i wpisy :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/49926-ta-wzmacniacz-v-10/

no wygląda jak wygląda ;-) ale grał wczoraj oj oj ;-) ponoć to niemiecka produkcja mało znam temat tej firmy dlatego ten wątek ;) jeśli ktoś wie wiecej na temat tego wzmaka albo firmy prosze o opinie i pomoc :)

https://www.audiostereo.pl/topic/49926-ta-wzmacniacz-v-10/#findComment-1299897

eeee....

bez doku dla ipoda :-(

:-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

https://www.audiostereo.pl/topic/49926-ta-wzmacniacz-v-10/#findComment-1300269

Firma jest znana z dawnych lat, zawsze była dobrze oceniana.

Natomiast trudno powiedzieć, co przestawia sobą ten wyrób - sądząc po estetyce jest to trochę przerost formy nad treścią i może się okazać, że design ma zarobić na cenę.

Jeśli dźwięk ci będzie odpowiadał a lampy są typowe / dostępne - wybór należy do ciebie...

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

https://www.audiostereo.pl/topic/49926-ta-wzmacniacz-v-10/#findComment-1300721

Witam!

Polecam opis tego wzmaka w Hi-Fi Choice.Oto link do strony :

Ukryta Zawartość

Sądząc z opisu to wulkan dynamiki - nic z ciepełka lampy.

Jeżeli dźwięk przypadł Tobie do gustu i cena jest możliwa do zaakceptowania (wg katalogu 25 000 PLN) to już gratuluję zakupu.Pomijając dźwięk , myślę że ten klocek będzie wspaniałą ozdobą salonu.

Polecam firmę T+A - to bardzo solidny niemiecki producent sprzętu audio znany z wielu innowacyjnych rozwiązań.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/49926-ta-wzmacniacz-v-10/#findComment-1300959

dzieki chlopaki za wpisy cos zaczyna sie klarowac niestety z powodow firmowych musialem przenies spotkanie z dystrybutorem T+A na przyszly czwrtek objecuje ze po odsluchach napewno cos napisze jeszcze raz wielkie dzieki

https://www.audiostereo.pl/topic/49926-ta-wzmacniacz-v-10/#findComment-1303494

T+A to chyba najbardziej kultowa niemiecka firma audio. Dzialaja na rynku od poczatku lat 80tych (albo konca 70tych). Zaslyneli za sprawa kolumna T+A TMR 160 ktorych posiadaczem bylem przez ponad rok, byly to kolumny roku 86 i 87 z tego co pamietam. Z czasem zaczeli robic i elektronike, tzn. glownie wysokiej klasy wzmacnaicze i cd. Design projektowal niejaki Dieter Rams, jeden z bardziej uznanych projektantow "industrialnych",maczajacy palce takze w produktach Brauna (Atelier).

W latach 90tych ich oferta znacznie sie powiekszyla.W tej chwili zaliczaja sie do scislej czolowki firm audio na niemeickiej scenie, bezposrednia konkurencja takich firm jak AVM, Restek, Audionet itd...Z moich obserwacji dzwiek ich produktow ten cechuje sie neutralnoscia i raczej kliniczna szczegolowoscia calego pasma. Dla mnie zbyt "zimny". Moj kolega ma do dzis wzmak i koncowke, i za kazdym razem prezentacja dzwieku utwierdza mnie w tym przakonaniu. Nie wiem jak sie to ma z produktami lampowymi. Ogolnie wykonanie jest wzorowe ale i cena nie mala. Porownanie z wyrobami chinskimi raczej nie ma potwierdzenia w rzeczywistosci, to niemiecka robota w najlepszym tego slowa znaczeniu.

https://www.audiostereo.pl/topic/49926-ta-wzmacniacz-v-10/#findComment-1305523

Bardzo dobry wzmacniacz...dla kogoś, kto lubi słodycz.

Odniosę się do wzmacnaicza przez porównanie.

Słuchałem w kompletnym systemie T+A (CDP D10 + aktywne Criteriony) i faktycznie, bardzo dynamiczny dźwięk, aksamitny, z punktowym, piekielnym żądłem na basie. Brzmienie określiłbym jako przyjemne i w odróżnieniu od jednej z opinii powyżej- klasycznie lampowe. Świetna funkcjonalność, dobre sterowanie głośnością z pilota.

Ale...porównywałem bezpośrednio z BAT VK 75SE. I faktycznie- T+A bije go dynamiką i, na pierwszy rzut ucha- przyjemną gładkością faktury dźwięku. Z tym, że BAT to zupełnie inna szkoła- bezkompromisowa przejrzystość i rozdzielczość, wręcz bezpośredniość typu "kawa na ławę" (tutaj z kolei grał pełny system BATa, z przedwzmacniaczem i CDP, wpięte pod te same kolumny T+A). W muzyce akustycznej- realistyczna materializacja muzyków (najlepiej w małym składzie), którą uwielbiam i za którą wymieniam żywiołowość V10. Najkrócej mówiąc- dźwięk V10 przychodzi do ciebie sam, do BATa trzeba podejść. W kategorii czystej jakości trudno to wrażenie wartościować (ale tak stawiając sprawę jestem raczej politycznie poprawny) i, jak to mówią- rzecz jest kwestią gustu, ale na chwilę obecną ta rozkoszna estetyka V10 mniej mi się podobała od surowości 75SE.

Oczywiście, różnice wynikają z odmiennej konstrukcji obu wzmacniaczy, które z samego zamysłu mają dawać inny efekt.

Generalnie, V10 to świetny wzmacniacz, dający relaksującą przyjemność obcowania z dżwiękiem kremowym i wyzbytym z ostrych składowych. Polecam lubiącym odpoczynek podczas odsłuchów :)

I jeszcze jedno- V10 to bardzo nowoczesna i zaawansowana konstrukcja, łącząca klasykę lamp z najnowszą techniką procesorów.

https://www.audiostereo.pl/topic/49926-ta-wzmacniacz-v-10/#findComment-1307176

Witam!

No i stało się!

Dzisiaj rano mieliśmy czas aby dokonać kolejnego odsłuchu. Pierwsza sprawa, pozdrawiam kolegę WASYLAKA, widzę, że byłeś w tych samych progach ekskluzywnego dźwięku w podobnym czasie, szkoda że się nie spotkaliśmy. Ale nic straconego. Na pierwszy ogień poszedł zestaw BAT’a (CD+PREAMP+WZMAK) konstrukcja wygląda iście bajecznie, potężna elektrownia i takiego dźwięku tez się spodziewałem, więc na talerz poszedł mój ulubiony HOME LIFE i tu małe zaskoczenie, niby wszystko ok. a jednak coś nie pasowało. Moim zdaniem mało dynamiki jak na taka elektrownię i trochę w tak dużym instrumentarium za duży chaos. Jakby brak spójności. Potem wrzuciliśmy parę BIG BAND’ów i składów jazzowych, było podobnie. Natomiast GÓRECKI zabrzmiał naturalnie i z dużą słodyczą, piękny vocal, nie wiem od czego to zależy, ale jak wchodziły jakieś bity to tak jakby ta dynamika gdzieś uciekała. Potwierdziła to moja ulubiona testowa płyta ekstremalnych dźwięków TOOL – 10,000 DAYS. Myślę, że jest to sprzęt dla typowych koneserów łagodnych dźwięków typu muzyka klasyczna, małe składy jazzowe. Tam BAT sprawował się przepięknie, z tego co wiem sprzęt ten jest do sprzedaży, pokazał się już na Allegro. Polecam wszystkim fanom ciepłego słuchania. Ale nie o tym miałem pisać –trochę się zawiesiłem na tym BACIE :-), wygląda na to, że w pewien sposób mimo wszystko mnie urzekł. Na drugi – zasadniczy – ogień poszedł zestaw V serii, czyli: V10 zintegrowany wzmacniacz + D10 SACD + TCI 2 E kolumny. Oczywiście wszystko firmy T+A.

Nie wiem jak się to stało, ale pierwsze dźwięki po zamianie sprzętu kazały mi usiąść sobie na kanapie. Pomyślałem sobie, że aż tak dobrze to nie może być. Więc z racji tego, że jestem muzykiem i lubuję się w instrumentach nisko brzmiących zapodałem na talerz THE GRASSY KNOLL III, mój ulubiony pierwszy numer na którym testuję zarówno sprzęt audio jak i studyjny pod względem super niskich tonów, kto słyszał ten numer to wie jak dużo składowych brzmień niskiego tonu zawartych jest w tym utworze. I tak do tej pory na przeróżnych zestawach wspomniany utwór ukazywał niedoskonałości tychże sprzętów, a to raz był „buczący”- jak dla mnie to największa porażka, albo suchy i przycięty jakby ktoś go chciał ukryć. A tutaj z paczek T+A TCI 2E wylało się cos w postaci magmy, nigdy czegoś takiego wcześniej nie doświadczyłem, coś jakby infrabasy z którymi ten zestaw doskonale sobie poradził, nie wiem jak to nazwać ale miałem wrażenie jakby wydobywający się dźwięk można dotknąć… coś pięknego. Wydawało by się jakby muzycy The Grassy Knoll robili mastrering na sprzęcie T+A „buty szyte na miarę” :-). No ale nie koniec, tak łatwo nie będzie. I zapodałem kolegę MOŻDŻERA, tutaj zarówno jego piano jak i fortepian dały słodycz dla uszu, dźwięk był tak naturalny i przestrzenny jak dla mnie kosmos. Następnie na tapetę the matheu herbert big band, szeroki skład i oczywiście jego samplingi wypadły również wyśmienicie, wszystkie sample, które w moim domowym zestawie brzmiały ostro tam dostały totalnego ocieplenia. A już myślałem, że płyta była źle zrealizowana. W tym momencie chylę czoła wykonawcy. No ale jak zabrzmi współczesna klasyka z bitem ? Więc nie pozostało nic innego jak zapodać Craig’a Amstronga – The Space Between Us, kolejne miłe zaskoczenie, zarówno jak i smyki i vocale i sample brzmiały dobrą dynamiką i wszystkimi szczegółami tak jak powinno być, Płyta zabrzmiała tak ciekawie i pięknie, że nagle otworzyły się drzwi i po cichutku do studia wszedł dyrektor firmy Pan Piotr, muszę przyznać że został fanem Craig’a Amstronga i jako jedyną wspólnie przesłuchaliśmy całą płytę. Swoją drogą sympatyczny gość. Pomyślałem, że nie poddam się bez walki. I na talerz wrzuciłem wspomniany wyżej TOOL, znawcy tematu wiedzą jak bardzo dobrze jest zrealizowana ta płyta, przy tak ciężko brzmiącym materiale, no i nawet jakbym chciał się z całą zapartością do czegoś przyczepić, nie było pi pi pi pi, do czego. Ciężkie gitary pojawiły się znowu osobiście w studiu a sekcja rytmiczna zabrzmiała perfekcyjnie. Dynamiczna stopka i mocno zaokrąglony lampowy bas zabrzmiał iście zawodowo sekcyjnie, przy tym vocal czysty i zrozumiały. Zero jakiegoś zapchanego dźwięku i atakującego górą gitar – pełny dźwiękowy profesjonalizm. Oczywiście cały ten opis jest moim osobistym odczuciem i nie jest regułą. Ale muszę się przyznać, że zawsze myślałem, że jest pewna granica co do ceny sprzętu i miałem taką podziałkę na przyzwoity hi-end w umiarkowanej cenie na którym można posłuchać muzyki i hi-end dla ludzi z dużymi możliwościami finansowymi, dla których oprócz muzyki liczy się też gadżeciarstwo typu kabel sieciowy za 10 000 zł, było to dla mnie nie do przełknięcia do tego momentu. I z tego miejsca chciałbym przeprosić wszystkich posiadaczy takich marek jak T+A. I tu dla mnie rodzi się pewien problem. Mam wrażenie iż wyżej opisane doznania muzyczne po tych odsłuchach są związane z całością tego zestawu, a mój budżet niestety nie przewiduje aktualnie takiego posunięcia. Założyłem wymianę sprzętu w okolicach 55 tys. złotych. Tak więc rodzi się pytanie: gdzie znaleźć złoty środek w tym zestawie i go zakupić, a na czym zaoszczędzić ? Czy na paczkach ? Czy na elektronice ? Może kolega WASYLUK byłby pomocny ? Więc proszę forumowiczów o poradę. Co by mój budżet w tym czasie się nie skurczył :-) Za wszelkie błędy i potyczki stylistyczne z góry przepraszam, w końcu jestem muzykiem nie pismakiem :-). Pozdrawiam wszystkich, poniżej załączam kilka fotek.

https://www.audiostereo.pl/topic/49926-ta-wzmacniacz-v-10/#findComment-1308663

No to czas na foto :-)

Ukryta Zawartość

post-21839-100000194 1237407411_thumb.jpg

post-21839-100000195 1237407411_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/49926-ta-wzmacniacz-v-10/#findComment-1308664

byłem tam !!! na 100% patrząc na foto / jaworze koło Bielska-Białej !!! Stało się to, nim ktoś kupił najwyższe modele kolumn T+A miałem przyjemność tego słuchać... Nie wiem kto zapłacił za to setkę, ale zazdroszczę gostkowi. Mawet nie wiecie, jak się wku...łem - gdy okazało się, że "bowersowski" (B&W) bas można sobie w buty wsadzić bo jest przesterowany w stosunku do niemieckiego ordnungu T+A. Było tam wszystko, nawet winem mnie uraczyli. Sprzedałem już swoje 802s i chyba wezmę raty na te, a właściwie na T+A potwory. Pełna bomba !!! Tyle, koledzy na dzisiaj. Pochwalę się, jak dadzą mi taki rabat, aby to kupić. Czy jest chętny na NISSANA patrola ? Wolę chodzić pieszo, ale to se kupię...

https://www.audiostereo.pl/topic/49926-ta-wzmacniacz-v-10/#findComment-1308717

ja o malo nie kupilem t+a tci 2 e w niemczech uzywanych, nie mialem za bardzo tylko kiedy po nie pojechac, potem podrozalo euro i sie rozeszlo po kosciach, jakby to byly wtedy tci 1 re to bym sie pewnie zmobilizowal , to jest dobry sprzet

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

https://www.audiostereo.pl/topic/49926-ta-wzmacniacz-v-10/#findComment-1308808

Panowie sprzęt jest pewnie godny powyższych opini, nie miałem okazji niestety usłyszeć lampy, jednakże spotkałem sprzęt T+A - tranzystory - w krakowskim Chillout, robi wrażenie. Temat pewnie w ten wątek nie pasuje więc śmiecił go nie będe. ARAMEJCZYK pytanie mam dokładnie gdzie dokładnie można odsłuchać tak szeroko opisywane powyżej urządzenia?

Pozdrawiam "rocki"

https://www.audiostereo.pl/topic/49926-ta-wzmacniacz-v-10/#findComment-1308843

Grupa Dynamic Sp. z o.o.

43-384 Jaworze

ul. Romantyczna 333

Tel. 033 8101806

taki jest namiar ale lepiej umowic sie telefonicznie zeby ktos przygotowal sprzet :-)

mam pytanie do Ciebie rockman1975 jaki to byl tranzystor chodzi mi o model

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/49926-ta-wzmacniacz-v-10/#findComment-1308867

Witam

Szanowny Kolego słuchałem w tamtejszym sklepie z tego co kojarzę klocków T+A z Serii E, był tam wzmacniacz zintergrowany, cd player i music player - serwer muzyczny, podpięte to mieli chłopaki do KEFa (chyba 7), pędziło dźwięki bardzo elegancko, koszt nawet ok między 8000 - 10000 zł za klocek.

https://www.audiostereo.pl/topic/49926-ta-wzmacniacz-v-10/#findComment-1308931

aramejczyk, również pozdrawiam!

55k powiadasz? Hmmm...to musi dobrze zagrać :))) pytanie tylko- gdzie? Jak duży salon będziesz nagłaśniał?

Jak na razie, że tak powiem- w ciemno, (jeśli mówimy o sprzętach dostępnych w Dynamicu), połączyłbym podstawkowe Triangle Duetto z CDP T+A (coś z dołu oferty) i oczywiście V10 (skoro się podobał), wychodzi mniej więcej (chyba trochę więcej jednak, ale od czego są negocjacje?) rachunek jak w założeniu.

PS.Może się spotkamy w Jaworzu w któryś z odsłuchowych piątków, to pokombinujemy i złożymy system!

PPS.Pozdrowienia dla właścicieli firmy:) czekam na te "większe" podłogowce T+A!!

https://www.audiostereo.pl/topic/49926-ta-wzmacniacz-v-10/#findComment-1309004

Cześć

Odnośnie gdzie ma sprzęt zagrać, to właśnie m. in. z tego powodu zrodził się problem wymiany sprzętu.

Chodzi o to, że zmieniłem dom na większy i pomieszczenie moje odsłuchowe wynosi teraz około 60m2 i to nie wszystko, ponieważ jest to poddasze które ma wysokość 4,2m i trochę jest to cios. Dlatego jeśli chodzi o paczki muszą to być jakieś większe konstrukcje głośnikowe. Teraz z racji tego że JJ543 ma wyjście na subwoofer tak więc zastępczo podłączony jest JBL 150 i jakoś to daje radę, ale jak już mam zmienić sprzęt to jest to pretekst :-) na lepszy. Budżet mój znacie więc jeśli ktoś może doradzić w kwestii sprzętowej to proszę o wpisy. Wasylak chętnie się z Tobą spotkam na odsłuchy w Jaworzu. Dziękuję za zaproszenie, ale najwcześniej z powodu wejścia do studia nagraniowego mozliwe jest to za półtora tygodnia, ale internet tam jest wiec pewnie się odezwę. Pozdrawiam wszystkich. Aramejczyk

https://www.audiostereo.pl/topic/49926-ta-wzmacniacz-v-10/#findComment-1309640

No to podstawkowe odpadają...salon duży i wysoki :)

Faktycznie, najlepiej spotkać się w Dynamicu i spróbować coś ułożyć, ale jestem prawie pewien, że wybrany system odsłuchać będziesz musiał w docelowym salonie- pokój odsłuchowy nie wystarczy.

PS.Jakiego rodzaju muzyką się zajmujesz?

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/49926-ta-wzmacniacz-v-10/#findComment-1309879

Cześć Wasyluk.

Jestem muzykiem sesyjnym i gram w wielu składach.

Moim ostatnim projektem jest PASIMITO ( link:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Obecnie siedzimy w studio i nagrywamy piosenki z poezją Rumiego :-)

Pozdrawiam - lecę na sesje

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/49926-ta-wzmacniacz-v-10/#findComment-1313164
  • 2 tygodnie później...

Więc- słuchałem tych topowych głośników T+A.

Wpiętych w pre T+A i CDP T+A (też topowe).

Krótko, nie miałem czasu- pół godziny tylko, więc nie dało się przepiąć na (obecnie ulubionego przeze mnie) BATa, takoż i należytego kombinacyjnego porównania nie było...ale nie grało już tak słodko i milutko (jak przy niższym modelu); raczej autorytarnie i muskularnie, choć z ogromnym wyczuciem. Coś jak ogień z wodą.

Dużo zależy od ustawienia (ale to chyba zawsze), i świetnie, że kopułka posiada dość duży zakres regulacji- paczka wysoka i w neutralnym ustawieniu obraz jest stanowczo za wysoko.

Hmmm...żeby powiedzieć coś więcej, konieczny jest dłuższy odsłuch, i między innymi również po to, żeby się niebacznie nie ośmieszyć, gdyż mówimy o zestawie kosztującym, w zależności od kursu euro...170-200k. Same kolumny.

https://www.audiostereo.pl/topic/49926-ta-wzmacniacz-v-10/#findComment-1324315
  • 2 miesiące później...

Witam po długiej przerwie postaram się trochę odświeżyć wątek v-10 firmy T+A. Miałem okazję uczestniczyć w spotkaniu z producentami T+A w Polsce które odbyło się w siedzibie dystrybutora tej firmy na Polskę Dynamic Hi-End w Jaworzu kolo Bielska-Białej. Spotkanie wypadło wyśmienicie. Wielka profeska ze strony organizatorów, były obszerne prezentacje zarówno starych jak i nowych produktów nie tylko firmy T+A . Prezentowano tez firmy ME GEITHAIN - rewelacyjne monitory studyjne i bardzo mili ludzie, do tego stopnia, ze na drugi dzień udało mi się chłopaków namówić aby zaprezentowali swoje monitory w studiu Radioaktywni pod Częstochową gdzie akurat nagrywałem płytę i sprawdzić je w warunkach bojowych . Chłopaki z ME GEITHAIN wykazali pełny profesjonalizm. Zaczęli od ustawiania sprzętu, po wszelkie możliwe pomiary dźwięku ,typu odbicia potrafili nawet wyliczyć gdzie dane częstotliwości są pochłaniane lub za bardzo odbijane, nie mówiąc o wszelkich wyliczeniach pogłosów. Dla mnie był to szok, gdy okazało się, że można działać po lekkich korektach. Akurat robiliśmy mix naszego materiału i jeden numer został zmiksowany na paczkach firmy ME GEITHAIN. Wypadły tak znakomicie ze Adam - reżyser i właściciel studia złożył zamówienie na owe monitory, dodam że dotychczas pracował na monitorach firmy Adam Studio. Tak wiec półka wysoka ale wracając do tematu była tez prezentacja firmy SSC, producent wszelkich możliwych podstawek , stendów, platform które eliminują drgania sprzętowe - dla mnie jeszcze trochę voodu audiofilskie  . Po prezentacji zmieniłem zdanie. No tak tylko ze to była prezentacja. Ciekawe jak to wygląda w warunkach domowych, na ile się sprawdza a na ile jest to sugestywne. Może będę miał okazję przetestować , bo nie ukrywam trochę już się zapoznaliśmy z chłopakami w Dynamic Hi End. Fajna ekipa . No i najważniejsze dla mnie z całego tego wpisu ZAMOWILEM V-10, tak wiec będę go miał do tygodnia. Bardzo się cieszę , już nie mogę się doczekać. Naprawdę po tych prezentacjach, gdzie sprzęt był właściwie, można powiedzieć wysterowany, wymiękłem kolejny raz. No i stało się zamówione tak wiec jak tylko dostanę V10 i się oswoję, na pewno cos jeszcze wyskrobie tu i wstawie zdjęcia . A tak na marginesie jeśli kiedyś jeszcze firma Dynamic Hi-End będzie robiła takie prezentacje to szczerze polecam, oprócz tych wszystkich prezentacji, miłych dźwięków i fachowej porady jest naprawdę fajna impreza. Wino, wiskacze, dobre jedzonko, no pełen wypas jak na Polskę, to pierwszy raz cos takiego widziałem. Podejście typowo luzackie i przy tym duży relaks a jak ktoś miał pytania, to na pewno nie zostawiono go bez odpowiedzi i wszelkich porad. Podkreślam to jeszcze raz PELNY PROFESJONALIZM, wszystko tak jak ma być i jeszcze więcej pozdrawiam wszystkich forumowiczów i do następnego wpisu, jak już wyląduje u mnie t+a v-10 ps. Jak macie jakieś doświadczenia z tą firmą, to piszcie. Może założymy jakiś fanklub na tym forum T+A :-)

https://www.audiostereo.pl/topic/49926-ta-wzmacniacz-v-10/#findComment-1387191

Mojej żonie zafundowałem system T+A (używki): kolumny TMR 160 Criterion, CD 1210, wzmacniacz PA 1500. Sprowadziłem juz trzy pary tych kolumn dla znajomych. Po wymianie zużytych resorów basowych dźwięk jest przedni. Cena ok. 4000 zł z transportem jest śmieszna w stosunku do jakości.

https://www.audiostereo.pl/topic/49926-ta-wzmacniacz-v-10/#findComment-1387720
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.