Skocz do zawartości
IGNORED

TV LCD i WZMACNIACZ NAD 325BEE

johny_be_good1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam taki problem. Podłączyłem sobie kablami chinch tv i wzmacniacz. W tv uzyłem wyjscia dedykowanego do wyjscia dzwieku a we wzmacniaczu uzyłem wejscia VIDEO (nie wiem czy ma to jakies znaczenie ale akurat to mam wolne). Problem lezy w tym że gra to cicho. Czy mozliwe aby siła głosu była taka jak w połączeniu wzmacniacza i CD czy ten typ juz tak ma i połączenie z telewizorewm będzie zawsze grało ciszej. Źródłem sygnału jest tuner DREAMBOX 500s który przez EURO łączy się z TV. Moze ktos ma juz jakies doswiadczenia z tego typu połączeniami i cos mi podpowie. Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/50187-tv-lcd-i-wzmacniacz-nad-325bee/

u mnie TV podłączony jest z Rotelem i gra równo z innym sprzętem. Więc sprawdź czy pod tym wyjściem VIDEO inny sprzęt też gra ciszej. A Nada masz nowego czy z kolejnej ręki? pokombinuj trochę z podłączaniem a dojdziesz sam do wniosków

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

bitkon, 19 Mar 2009, 11:35

>Mam LCD LG i Nad-a 2140 tez gra cicha jak diabli.

W takim razie ciekawi mnie czy jest to wina LCD TV czy NADa? Poprzednio miałem podłączony wzmacniacz do TV za 10 złotych i grał całkiem głośno ( nie mylić z przyjemnie :) )

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.