Skocz do zawartości
IGNORED

Czym dla Was jest audiostereo?

lenar_87

Rekomendowane odpowiedzi

Panie i Panowie,

wycwiczony przez studia zmysl socjologiczny od dawna podpowiada mi, ze warto zadac to pytanie. Mam nadzieje, ze nie jest za trudne dla nikogo :). Prosze pomincie wpisy "miejscem frustracji, trollowisko" itp. Chcialbym sie dowiedziec (a pewnie i wiekszosc z Was tez) co nawzajem myslicie o sobie czyli spolecznosci Audiostereo.pl.

Gdy tu trafilem jakies 3 lata temu, miejsce to bylo dla mnie zjawiskiem. Tak spolecznosciowego miejsca w polskim Internecie jeszcze nie widzialem. Chec pomocy, wymiany opinii, spotkania w gronie ludzi poznanych na forum, swoiste swieto forum i audiofila w ogole jakim jest Audio Show wywarly na mnie takie wrazenie, ze dobry rok zajelo mi przekopywanie tematow, czytanie i zdobywanie wiedzy, zanim pozwolilem sobie niesmiale "zalogowac sie do tej spolecznosci". Od 3 lat otwieram ta strone kilkanascie razy dziennie... i co z tego, ze mamy tutaj frustratow, wariatow i pomylencow :) - jestesmy tacy jak cale nasze spoleczenstwo. Tak to widze. A jak wy?

Pozdrawiam,

Jedrzej

PS - TO NIE JEST ZADEN EKSPERYMENT SOCJOLOGICZNY!!

PS2 - prosze, nie zrujnujcie mojej wiary w Was i napiszcie od serca co myslicie :)

https://www.audiostereo.pl/topic/50189-czym-dla-was-jest-audiostereo/

nie da się ukryć że, ostatnio dużo tu ludzi wylewających swoje (chyba ) domowe żale na forum.napiszesz coś nie na temat czy też wyrazisz swoje zmiany z zaraz zostaniesz zlany na maxa.nie mam tu na myśli sibie ale cześto tu bywam i wiele widze.wszelkie klony są jakoś dziwnie od razu wylapywane, po czy zaczyna się jadka.takie życoe.pozdrawiam

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

stary bej - ale w jakim sensie? na zadane pytanie mozna odpowiedziec w bardzo rozny sposob (bo jak wiadomo czlowiek w dzisiejszych czasach jak nigdy wczesniej nalezy do wielu grup spolecznych nie mowiac juz o identyfikacji czy sympatii do takowych) - chcesz poznac moje przywiazanie do narodu, sympatie polityczne, sportowe, czy moze masz na mysli jakas grupe wystepujaca na tym forum typu grupa "slyszaca kable" :) choc moze niewyartykulowana wprost to jednak wyraznie stojaca w opozycji do tych ktorzy ich nie slysza.

"Serwis Audiostereo.pl powstał na bazie forum dyskusyjnego dotyczącego szeroko rozumianej tematyki audio. Jest obecnie największym i najchętniej oglądanym magazynem internetowym zawierającym najświeższe informacje z branży, testy sprzętu, recenzje muzyczne, porady z zakresu audio, hi-fi, hi-end oraz video."

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Lenar_87

Zdecydowanie, jeśli piszemy na forum, wymieniamy się na nim własnymi doświadczeniami, to miałem na myśli Twoje skłonności, lub ich brak, utożsamiania się z którąś z grup społecznych tu występujących.

Wbrew pozorom, a jak sam zauważyłeś, można tu zaobserwować przekrój tak tematyczny jak i intelektualny, więc określenie się, było by niezwykle interesujące.

Probuje sobie wytlumaczyc po co Ci to i wytlumaczenie moge znalezc tylko w tym iz probujesz w tym temacie dojrzec jakas pulapke ktorej nie ma. Balem sie tego, ze po kilku fajnych wpisach wlasnie zaczniemy schodzic na kompletnie inne tory ale ok, zeby uciac dyskusje nie na temat sprobuje sie "okreslic".

Jestem poczatkujacy, miotam sie miedzy wyborem sluchawki czy glosniki i chyba nigdy sie nie zdecyduje, probuje zachowac rozsadek w naszym hobby i wszystko probuje sobie tlumaczyc na chlopski rozum (bo ani elektronikiem ani fizykiem nie jestem jak juz zauwazyles). Interkonekty slysze, z sieciowkami nie probowalem... slysze tez optyki! Kocham ciarki na plecach gdy czegos slucham i dlatego wazne jest dla mnie zarowno to czego slucham jak i przy pomocy czego slucham... Bardzo cenie sobie polska mysl techniczna i nie mowie tutaj o Tonsilach (wystarczy sobie spojrzec w "o mnie")

Tak jak mowilem wczesniej (i to chyba najwazniejsze jesli chodzi o moja identyfikacje z tym forum) - to miejsce mnie fascynuje bliskoscia rzeczywistosci wirtualnej z ta za oknem. Fascynuje mnie jak w sytuacji pewnej opresji (drogi sprzet, niska dostepnosc niektorych itp.) spolecznosc internetu moze sie zorganizowac. Wymiana opinii, spotkania, pozyczanie sprzetu - to jest cos niesamowitego w moich oczach.

A teraz skoro juz wiesz co i jak w mojej sprawie moze w koncu wrocimy do tematu? Wiecej w takowa dyspute wdawac sie nie bede.

Mam nadzieje, ze Cie usatysfakcjonowalem.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Krótko od siebie, na pytanie zawarte w temacie;

Forum audiostereo to dla mnie głównie dobra zabawa, ale połączona do niedawna z potrzebą powiększenia własnego zasobu wiedzy.

Potrzeba ta jednak coraz bardziej maleje, ale nie ze względu na to, że już wszystko wiem, tylko dlatego że nie potrzebuję wiedzieć więcej.

Jestem wolnym strzelcem, w sensie pobytu na forum i nie wyobrażam sobie uczestnictwa w jakiejkolwiek grupie tu występującej, na skutek ewentualnych zależności.

Swego czasu Redaktor zadał mi pytanie, czy się nie przeceniam?, odpowiadam: nie, gdyż własną rzeczywistość ja kreuję, nie Redaktor, czy Kolega z forum.

Z tego też powodu, gdyby nawet wszystkie założone przeze mnie tematy uległy wykasowaniu, nie poczuł bym jakiegoś dyskomfortu w otaczającej mnie rzeczywistości.

Uczestniczę dla obopólnej przyjemności, a nie dla zysku.

sb

zona mie nie rozumi, dzieci tyż, a każden jeden tuz wszystko wi zanim cóś napisze, a jak napisze to mi szybko i przystempnie wytłomaczy co jest nie tenteges z moim pisaniem i samym sobom; po to jest AS

juz nie badzmy tacy :)... ja nie czerpie przyjemnosci z czytania wpisow trolli :) reszta jest mila i przyjemna choc jak juz ktos zauwazyl widac dramatyczne zroznicowanie intelektualne :)

lenar_87, 20 Mar 2009, 12:32

>juz nie badzmy tacy :)... ja nie czerpie przyjemnosci z czytania wpisow trolli :) reszta jest mila

>i przyjemna choc jak juz ktos zauwazyl widac dramatyczne zroznicowanie intelektualne :)

I to jest niestety problem nie do przeskoczenia dla niektórych. Tak to już jest i będzie ze względu na egalitarny charakter tego forum.

„Pomnij, że sąd laika, gdy mówi o dziele

O dziele mówi mało; o laiku – wiele!”

— Henryk Elzenberg

lenar_87, 20 Mar 2009, 14:20

>ale gdybysmy nie wynosili korzysci z tego forum to bysmy sie tu nie pokazywali? nie mam racji?

a sa tacy???

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.