Skocz do zawartości
IGNORED

hitachi pj-tx300 stan lampy

yaro29

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

właśnie przesiadłem się z mojej wiekowej toshibys20 na w/w model. Sprzęt używany więc, wygląda jak igła i ma (miał) wyświecone 380h. Jako że nie posiadam do niego instrukcji bawiąc się ustawieniami wyzerowałem sobie stan licznika godzin lampy. Trochę mnie to zdziwiło, gdyż myślałem że niemożna tego dokonać od tak sobie z poziomu uzytkownika. Teraz mam liczbę wyświeconych godzin na poziomie 5h.

W związku z tym dało mi to do myślenia na ile te wcześniejsze 380h było wiarygodne.

Wiecie jak można sprawdzić faktyczny stan lampy????

P.S czy wiecie bądź ktoś może ma instrukcję do hitachi pj-tx300????

P.S2 wkrótce przyjdzie do mnie również zamówiona optoma hd700x .... ciekawe jak wypadnie porównanie obu sprzętów a na pewno go dokonam. Swego czasu obecnie posiadany przeze mnie hitachi był sprzętem moich marzeń a teraz po kilku seansach nie jestem tak bardzo nim zachwycony oczywiscie jeśli chodzi o sam obraz.

Pozdr

https://www.audiostereo.pl/topic/50263-hitachi-pj-tx300-stan-lampy/

Zerknij, czy obok czasu pracy lampy nie masz podane, ile razy licznik był już resetowany.

Jeśli masz i pokazuje obecnie, że jeden raz, oznacza to, że faktycznie lampa chodziła 380h.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.