Skocz do zawartości
IGNORED

Opinie nt wzmacniacza Heed Obelisk

zwisu123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Nie znalazłem na łamach naszego forum info o wyżej wymienionym wzmacniaczu, a bardzo mnie zainteresował.

Znam test z AV, gdzie ocenili go "pod moje ucho". Wiem też że pierwotny wzmacniacz Heeda był swego czasu konkurentem dla lubianego przeze mnie Naima.

Czy ktoś słuchał tej maszyny i mógłby coś na jej temat napisać?

https://www.audiostereo.pl/topic/50668-opinie-nt-wzmacniacza-heed-obelisk/
  • 8 miesięcy później...

Miałem okazję posłuchać tego wzmacniacza, zagrał na wysokim poziomie. Po podłączeniu dodatkowego zasilacza naprawdę świetnie, poprawiło się parę rzeczy:

1. Przestrzeń rozrosła się w szerz i w głąb

2. Zwiększyła się rozdzielczość i dynamika

3. Poprawił się atak, kontrola i wybrzmiewanie.

Ogólnie wzmacniacz warty posłuchania, poprzez dokupienie zasilacza łatwo uzyskać można znaczną poprawę dźwięku. Nie miałem okazji porównać go bezpośrednio z innymi wzmakami ale np. Primare I30 zagrał na pewno mniej dynamicznie, z mniejszą rozdzielczością i sceną, dźwięk wydawał się mniej kontrolowany i trochę "zamulony".

W cenie 8000 pln ( wzm+zasilacz) konkurencja musi się mieć na baczności. Odstraszać może jedynie jego wygląd - świecącego na niebiesko pudełka na buty.

Dostał nagrodę 2008 roku w francuskim Diapason D'or jako odkrycie roku - ale razem z zasilaczem, w tym roku dostały urządzenia Pre i Końcówka. Więc jest to ciekawe urządzenie. U nas też była recenzja.

Nie słuchałem zbyt wielu wzmacniaczy w tej cenie ale myślę, że tak do około 15 tyś ciężko będzie znaleźć mu jakiegoś konkurenta, no może Leben CS-300 ale to trochę inna szkoła brzmienia.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

szpakowski

10 Sty 2010, 22:49

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 125 / 18 / 0

Nie słuchałem zbyt wielu wzmacniaczy w tej cenie ale myślę, że tak do około 15 tyś ciężko będzie znaleźć mu jakiegoś konkurenta

Swietna recenzja brawo! Nie ma to jak osluchanie;)

Pisałem to w poczuciu wrodzonej skromności, nie chciałem też urazić niektórych dumnych "posiadaczy" no i jeszcze może po to by rozruszać troszkę ten wątek, gdyż ciekaw jestem opinii innych forumowiczów którzy SŁUCHALI Heeda i mają do powiedzenia COŚ NA TEMAT.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.